Welke Chips Minste Calorieën?

Welke Chips Minste Calorieën
Top 11 chips met weinig calorieën – Met onze top 11 chips met weinig calorieën maak je een relatief bewuste keuze. Het wordt nooit een gezonde snack, maar je kiest in ieder geval een variant die minder ongezond is dan de reguliere keuze. Wij zetten de smaken met de minste calorieën voor je op een rij:

 1. Smart Chips Body&Fit – 407 kilocalorieën
 2. Lay’s Ovenchips Naturel – 416 kilocalorieën
 3. Smiths Nibb-it’s – 478 kilocalorieën
 4. Hummus Chips met Zeezout – 478 kilocalorieën
 5. Tortilla Chips – 480 kilocalorieën
 6. Smiths Hamka’s – 505 kilocalorieën
 7. Biologische Boerenkool Chips – 505 kilocalorieën
 8. Biologische Chips – 512 kilocalorieën
 9. Original Pringles – 516 kilocalorieën
 10. Lay’s Naturel – 541 kilocalorieën

Let op: het gaat steeds om het aantal calorieën per 100 gram chips. De inhoud van een zak chips varieert tussen een 100 tot 250 gram inhoud. Zou je een hele zak van 200 gram leegeten? Dan heb je haast een dubbele lunch op als het gaat om de hoeveelheid energie!.

Kan je chips eten als je wilt afvallen?

Zijn chips ongezond? – Benieuwd naar wat chips eigenlijk ongezond maakt? De ingrediënten zijn niet per sé slecht. Het gaat om aardappels en wat olie, die beiden niet ongezond hoeven te zijn. Een aantal jaar geleden zat er nog flink wat transvet in chips.

Deze ongezonde transvetten hebben een negatief effect op het cholesterol en vergroten daarmee het risico op hart- en vaatziekten. Gelukkig hebben fabrikanten de overstap gemaakt van hard vet naar vloeibaar vet en zit er nog maar heel weinig transvet in.

Uit onderzoek van de Voedsel en waren autoriteit bleek in 2006 al dat er nog maar 0,3% transvet in chips zit. Voorheen was dat 15%. Chips zijn dus niet super ongezond. Wel zijn het caloriebommen! Een zak van 100 gram bevat bijvoorbeeld zo’n 500 tot 600 kilocalorieën.

Dit betekent dat je met een beetje chips net zoveel eet als tijdens een complete lunch, wanneer je een uitgebreid broodje kiest met daarop verschillende soorten smakelijk beleg. Wanneer je 10 kilo wilt afvallen dan kun je deze snack dus beter laten staan.

Maar wil je toch af en toe genieten van chips? Kies dan hieronder de variant met de minste calorieën:.

Welk eten moet je vermijden om af te vallen?

Wat is een lekkere gezonde snack?

Wat is gezonder paprika chips of naturel?

Welke Chips Minste Calorieën We houden allemaal op zijn tijd wel van een bakje (of een zak) chips. Maar welke chips is eigenlijk het ‘gezondst’? Wij zochten het voor je uit en namen daarbij twee van de meest gegeten soorten chips mee in de test: paprikachips en naturelchips. We vergeleken de zakken chips van Lays met elkaar en wat blijkt? De naturelchips bevatten meer calorieën; tien calorieën meer per honderd gram dan de paprikachips.

See also:  Hoe Weet Je Of Vlees Nog Goed Is?

Wel zit er in paprikachips meer zout dan in naturelchips. Het grootste verschil is wel echt het aantal ingrediënten in de verschillende soorten; naturelchips bevat maar vier ingrediënten, paprikachips wel veertien! Ook zit er in de paprikavariant meer suiker.

Je kunt dus het beste naturelchips eten; deze chips bevat weinig toevoegingen, wat beter is voor je lichaam!.

Is Lays oven chips gezond?

Dinsdag 23 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU. nl 15 jul 2021 om 21:34 Update: een jaar geleden Gezonder snacken willen we allemaal. Chips gemaakt van groenten lijken dan een goed alternatief. Maar wanneer je de voedingswaarden van gefrituurde kikkererwten, rode biet en wortel vergelijkt met die van de reguliere naturel- of paprikachips, dan valt dat ‘gezonde’ nog behoorlijk tegen.

“Je zou het niet zeggen, maar groentechips bevatten bijna evenveel calorieën als ‘normale’ chips”, zegt Elif Stepman van nationale voedselwaakhond foodwatch. “Wat chips ongezond maakt, is de hoge hoeveelheid calorieën en zout.

Groentechips klinken gezonder, maar uiteindelijk is een aardappel – waarvan reguliere chips gemaakt worden – ook gewoon een groente. De manier van bereiden is dus doorslaggevend voor hoe gezond, of ongezond, de chips uiteindelijk wordt, groente of niet.

 1. ” Chips die in de oven zijn gebakken in plaats van in de frituur, zijn vaak minder vettig;
 2. Als je bijvoorbeeld de Ovenbaked Naturel Chips van Lay’s (13 gram vet, waarvan 1,4 verzadigd) vergelijkt met de Lay’s Naturel (30 gram vet, waarvan 3,2 gram verzadigd), zit je beter met de ovenversie;

De groentechips van AH zijn bijna net zo vettig (28 gram vet, waarvan 3,3 gram verzadigd) als de gefrituurde aardappelchips van Lay’s. “En dan heb je het alleen over het vetgehalte” zegt Stepman. “Kijk je naar zout, dan is het weer een ander verhaal: zowel de chips van Lay’s die in de oven zijn gebakken als in de frituur bevatten beide iets meer dan 1 gram zout per 100 gram.

En daar scoren groentechips niet bepaald beter op. De gezondheidsorganisatie WHO adviseert om maximaal 5 gram zout per dag te consumeren. ” Dat benadrukt ook Brenda Hesselink, woordvoerder van de Hartstichting: “Iedere 5 gram zout per dag extra wordt in verband gebracht met een 14 procent hoger risico op hart- en vaatziekten en een 23 procent hoger risico op een beroerte.

See also:  Wie Regisseerde Turks Fruit?

Wanneer we dagelijks 3 gram zout minder zouden eten, kunnen jaarlijks in Nederland vijftienhonderd sterfgevallen en zesduizend nieuwe gevallen van hart- of vaatziekten voorkomen worden.

Hoeveel calorieën Lays oven baked?

Voedingswaarde Overzicht: –

Cal 442 Vet 13g Kolhy 73g Eiwit 5,9g
100 g bevat 442 calorieën.
Calorieën Verdeling: 27% vet , 67% kolhy, 5% eiwit.

.

Wat is slechter snoep of chips?

Wat is duurzamer? – Per jaar wordt er ongeveer 50. 000 ton cacao in Nederland verwerkt, dat is zo’n 13 procent van de totale wereldproductie. De meeste cacaobomen staan in Ivoorkust, Indonesië, Ghana, Venezuela en Ecuador. Daar worden de bonen gedroogd en gecontroleerd en vervolgens naar fabrieken in Nederland en de rest van de wereld vervoerd.

Naast cacao is er voor het maken van een reep chocolade ook suiker en melk nodig. In Nederland zijn er veel boeren die suikerbieten verbouwen. Om de chocolade romig te maken, wordt er melk aan toegevoegd. Tegenwoordig worden bijna alle koeien gemelkt met melkmachines of volautomatische melkrobots.

Makkelijk, maar alles behalve prettig voor de koeien. De meeste koeien worden in grote stallen gehouden en staan een groot deel van het jaar binnen. Ook kost het produceren van meer dan 8000 kilo melk per jaar de koeien veel energie. Het wordt wel vergeleken met een mens die dag in dag uit acht uur hardloopt per dag.

De chips die je koopt in de supermarkt heeft een korte reis achter de rug. De kans is groot dat het gemaakt is van aardappels van eigen bodem en dat het gefrituurd wordt in een fabriek in Nederland. Wel wordt voor veel chips palmolie gebruikt.

Palmolie ligt onder vuur, omdat voor de aanleg van oliepalmplantages stukken regenwoud worden gepakt. Eén plantage kan zo groot zijn als 60. 000 voetbalvelden. Daarnaast is deze populaire olie niet goed voor onze gezondheid door de grote hoeveelheid verzadigd vet.

De winnaar: Chips. De aardappels voor deze zoute snack komen van eigen bodem en worden in een fabriek in Nederland tot chips gemaakt. Cacao moet een flinke reis afleggen voordat het in Nederland is. Voor het maken van chips wordt wel meestal palmolie gebruikt.

Gelukkig wordt dit wel steeds duurzamer geproduceerd. Ook een duurzamere optie: zuivelvrije chocolade.

Wat is gezonder borrelnootjes of chips?

Wat zegt de gezonde meetlat? – Wat een gemiddeld portie chips is, is lastig te bepalen. Zo eet de één zo een zak leeg en houdt de ander het bij een portie van 30 gram, net zoals op de verpakking staat. Wij houden 50 gram aan, omdat de meeste mensen iets meer eten dan één portie.

 • Calorieën: 312 kcal in pinda’s en 271 kcal in naturel chips.
 • Vezels: 3,4 gram in pinda’s en 2 gram in naturel chips.
 • Koolhydraten: 7,1 gram in pinda’s en 26,7 in chips.
 • Eiwitten: 12,4 gram in pinda’s en 3,2 gram eiwitten in chips.
 • Vitamines en mineralen: als we naar de vitamines en mineralen kijken, valt op dat er in pinda’s meer magnesium zit (108 gram tegenover 30 gram). In chips zit iets meer vitamine E (3,75 gram tegenover 3,2 gram) en vitamine C (5,5 gram tegenover 0 gram). In pinda’s zit weer iets meer vitamine B6 en calcium, belangrijk voor je weerstand, stofwisseling en botten.
See also:  In Welk Fruit Zit De Minste Suiker?

De winnaar: Een pittige vergelijking! Toch kiezen we de pinda als winnaar, omdat deze snack vezelrijker en eiwitrijker is.

Wat is een gezonde hartige snack?

Gezonde hartige snacks – En dan ten slotte: hoe ga je gezond om met hartige trek? De meeste kant-en-klare zoute snacks zijn helaas niet zo gezond. Chips zit vol ongezonde vetten, zoute stokjes zijn suikeriger dan je denkt… Maar gelukkig is het prima mogelijk om zelf gezonde hartige snacks te maken. Maar zoek je naar iets meer variatie, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Plakjes komkommer met pindakaas en sambal
 • Avocado-rookvlees rolletjes
 • Indiase samosa’s
 • Gevulde eitjes met Parmezaanse kaas

Welke chips is zonder suiker?

Hoeveel chips mag je eten?

Wat staat er niet in de Schijf van Vijf? – Snoep, koek en frisdrank vind je niet in de Schijf van Vijf. Al die zoetigheden zijn namelijk niet gezond. Iets te snacken of te snoepen mag, maar liever niet te veel en niet te vaak. Kies elke dag maximaal 3 tot 5 keer iets kleins buiten de Schijf van Vijf.

Iets kleins is bijvoorbeeld een koekje, stukje chocolade, zoet beleg of een lepel ketchup. Ook kun je maximaal 3 keer per week iets groters kiezen buiten de Schijf van Vijf, zoals een stuk taart, een zakje chips of een glas frisdrank.

Dus, als je zin hebt in iets te eten tussendoor, verwen jezelf dan vooral met al die lekkere dingen die in de Schijf van Vijf staan: snacktomaatjes, reepjes paprika, een handje ongezouten noten (ja, één handje elke dag! Dus niet 2 of meer), een volkoren boterham ruim belegd met allerlei fruit, een tosti of een bakje halfvolle yoghurt.