Welke Frituur Snack Heeft De Minste Calorieën?

Welke Frituur Snack Heeft De Minste Calorieën
Deze gefrituurde snack is bevat de minste calorieën – Kleine disclaimer: dat deze snack als beste uit de test komt betekent niet dat het verantwoord is om jezelf hier helemaal mee vol te stoppen, hoe lekker dat ook is. De minst ongezonde snack uit de frituurpan is de is kroket. Toch liever een andere snack? Dit zijn de gefrituurde snacks met de minste calorieën op een rijtje:

 • Kroket (150 kcal)
 • 4 vlammetjes (160 kcal)
 • Frikadel (170 kcal)
 • Kaassoufflé (203 kcal)
 • Bamischijf (230 kcal)

Eet je een frietje met mayo erbij? Tel er dan zo’n 570 calorieën bij op. Zo’n avondje frituren is niet bepaald gezond, maar een frietje en een kroket zijn absoluut geen ramp. Ontneem jezelf het plezier niet, een boterham met kaas bevat immers al 261 calorieën… Lees ook: Bitterbal of kaastengel? Doe de quiz en ontdek welke partysnack je bent Quest Slimmer afslanken Reageer op artikel: Lekker frituren met de meiden? Dit is gezondste snack die je bestelt bij de snackbar.

Wat is de gezondste snack uit de frituur?

Ongezond mag ook wel eens Welke Frituur Snack Heeft De Minste Calorieën Iedereen betrapt zich er wel eens op. Je hebt zin in een vette hap van de snackbar. Patat, een kroket of een kaassoufflé. Welke snack bevat de meeste calorieën? Deze vette happen zijn jammer genoeg niet zo gezond en staan daarom ook niet in de Schijf van Vijf. Het Voedingscentrum geeft aan dat je af en toe best buiten de Schijf van Vijf mag eten.

 • De vuistregel hiervoor is: kies elke dag niet vaker dan drie tot vijf keer iets kleins buiten de Schijf van Vijf;
 • Eet daarnaast hooguit drie keer per week wat groters wat niet in de Schijf van Vijf staat;

Iets bij de snackbar bestellen of snel uit de muur trekken is dus niet direct een ramp, zolang je dit met mate doet. Wat kun je, als je toch let op de calorieën en vetten, het beste eten? Het Voedingscentrum heeft een caloriechecker, deze is gebruikt om tot alle cijfers hieronder te komen.

Snack Kilocalorieën Vetten (gram)
Bakje patat 462 22
Bamischijf 192 9,8
Berenhap 318 25,7
Biterballen (6 stuks) 330 19,2
Broodje cheeseburger 282 13,3
Broodje hamburger 228 8,3
Broodje hotdog 235 9,7
Broodje kroket 336 15,4
Frikandel 189 13,8
Frikandel speciaal 284 21,3
Gehaktbal (half-om-half) 270 17,4
Kaassoufflé 256 16,4
Kapsalon 1272 76,6
Kipcorn 249 19,4
Kipnuggets (6 stuks) 332 20,5
Kroket 177 10,8
Loempia 272 12,3
Mexicano 389 30,2
Vlammetjes (6 stuks) 376 26,5

Daarnaast heb je ook nog keuze uit een aantal sauzen. Deze bevatten vaak een hoop calorieën en zijn belangrijk om niet te vergeten als je wilt letten op je calorie-inname.

Saus Kilocalorieën Vetten (gram)
Chilisaus (eetlepel) 16
Curryketchup (eetlepel) 22 0,1
Joppiesaus (eetlepel) 69 5,6
Knoflooksaus (eetlepel) 37 3,2
Mayonaise (eetlepel) 122 14,3
Satésaus (sauslepel) 75 4
Tomatenketchup (eetlepel) 13

De kroket, frikandel en bamischijf doen het als je kijkt naar de calorieën het beste. Het maakt wel veel verschil of je de snack eet met (wit) brood. Een broodje hamburger, broodje hotdog en de bamischijf bevatten de minste vetten. Een echte calorieënbom is de kapsalon met 1272 kilocalorieën. Je mag en kan af en toe echt wel een ongezonde snack van de snackbar.

See also:  Waarom Zakt Brood In?

Hoeveel kcal frituursnacks?

Hoeveel calorieën bevatten snacks? –

Snack Calorieën per portie
Mexicano 330 calorieën
Kaassoufflé 300 calorieën
Viandel 300 calorieën
Hamburger 270 calorieën
Gehaktstaaf 270 calorieën
Sitostick 250 calorieën
Frikandel 200 calorieën
Kipkorn 190 calorieën
Kroket 175 calorieën
Nasischijf 170 calorieën
Bamischijf 160 calorieën
Bamibal 160 calorieën
Gehaktbal 150 calorieën
Goulashkroket 150 calorieën
Vietnamese loempia 120 calorieën
Kipnuggets 45 calorieën per stuk
Vlammetjes 40 calorieën per stuk
Bitterballen 35 calorieën per stuk

.

Wat is gezond bij de snackbar?

Geen categorie • 10 juni 2019 Door Lian van Doorn • minuten • 50703 Onthulling: zelfs diëtisten gaan wel eens naar de snackbar. Het zijn net mensen … Maar wat kiezen ze? Gaan zij voor de gezondste optie (en bestaat die in een snackbar?)? Of kiezen zij, als ze er dan toch zijn, voor de vetste snack met extra mayo? Bekende diëtisten en voedingskundigen maken hun snackgeheimen bekend.

Wees gewaarschuwd: hierna is trek in een vette hap gegarandeerd. Eibertje van Halteren, diëtist gespecialiseerd in de levensmiddelenindustrie:  “De snackbar op zijn tijd is natuurlijk hartstikke lekker.

Als ik iets haal, is het een patatje flip. Saté en mayo zonder ui. Volgens mij noemt de rest van Nederland het een patatje oorlog, maar waar ik vandaan kom dus flip. Daarnaast neem ik een knakworst met ketchup. Die wordt niet in de frituur verwarmd. Lekker en je mist zo toch een stuk ongezonde vetten.

” Voedingscentrum:  “Vette snacks leveren veel calorieën en zout en weinig voedingsstoffen. Je kunt er dus beter niet te veel van eten. Neem bij uitzondering een hartige snack of drie keer per dag een kleiner extraatje.

Je kunt het beste een snack kiezen van minder dan 110 kilocalorieën. Als voorbeeld: een worstenbroodje levert al 287 kcal. Ook binnen de snackbars vind je steeds vaker gezondere alternatieven voor een vette snack, zoals een beker snackgroente. ” Tally Zangy, voedingskundige: “Een broodje groentekroket! Ik eet weinig tot geen vlees eet en de kroket op een vers kadetje vult toch goed.

Uiteraard met mosterd!” Esmee Kohler, auteur van Het Normale Dieet:  “Ik heb voor mezelf een regel opgelegd: ik kies voor één gerecht en ga niet voor én een frietje én een (gefrituurde) snack. Ook kies ik bij voorkeur rode sauzen in plaats van calorierijke witte sauzen.

Ik neem bijvoorbeeld een hamburger of een kroket (zonder broodje!) en combineer dit met een salade of veel groentes. Grote porties friet met mayonaise, de kapsalon en een broodje shoarma met knoflooksaus laat ik sowieso aan mijn neus voorbijgaan. En: de milkshake.

Nog zo’n calorie-knaller!” Mieke Kosters, gewichtsconsulente:  “Ik geloof dat je jezelf niets moet verbieden, maar wat wil je echt? Ik ga zelf niet zo heel vaak naar de snackbar. Als ik in de snackbar ben, eet ik gewoon patat met pindasaus en soms een kroket.

Om in de snackbar een blaadje sla te vragen, gaat mij te ver. Zo af en toe naar de snackbar gaan lijkt me geen enkel probleem. Geniet er vooral van!” Katinka Huiskamp, diëtist:  “Ik kom echt nooit in de snackbar, maar áls ik er was, zou ik een patatje kiezen.

 1. Met tomatenketchup en augurkjes;
 2. Goed gebakken patat vind ik lekker en minder onnatuurlijk dan kroketten en frikadellen;
 3. Dat is niks voor mij;
 4. Wat dat betreft zou ik liever naar McDonalds gaan voor een salade en Franse frietjes;
See also:  Wat Is Lekker Bij Brood?

Of een runderburger met glutenvrij brood. Bij deze keten heb je meer keus en het is volgens mij gezonder dan de snackbar. Bovendien is duidelijk aangegeven welke allergenen de producten bevatten. Eerlijk is eerlijk: snacks zijn leuk als maagvulling, maar voegen verder weinig toe.

Welke frituur snack minste koolhydraten?

Koolhydraatarme snacks

Snack Koolhydraten
Berenklauw 8,5
Mexicano 10,7
Kroket 14
Bamibal 26

.

Wat is slechter Mcdonalds of snackbar?

Een Big Mac menu van McDonald’s met cola en een sundae ijsje toe bevat 1500 calorieën. Het tweede menu met een kroket, patatje en een milkshake (allen gehaald bij de Febo) tikken samen 1400 calorieën aan. Daarmee kunnen we bevestigen dat u meer calorieën binnen krijgt in een restaurant dan bij een fastfood restaurant.

Wat heeft meer calorieën kroket of frikandel?

Wat is gezonder? – Gefrituurde snacks zijn lekker, maar niet gezond. Daar is iedereen het over eens. Toch vinden we het leuk om de snacks langs dezelfde meetlat te leggen. Kijk mee:

 • Calorieën: 176 calorieën in een frikandel en 205 calorieën in een kroket
 • Vet: 12,8 gram in een frikandel, 12,5 gram in een kroket
 • Koolhydraten: 4,9 gram in een frikandel en 15,8 in een kroket
 • Vezels: 1,3 gram in een frikandel, 1,4 gram in een kroket
 • Eiwitten: 9,6 gram eiwitten in een frikandel, 6,7 gram in een kroket

* We gaan uit van een kroket van 75 gram en een frikandel van 70 gram. De winnaar: de verschillen zijn minimaal, daarom gelijkspel. In de frikandel zitten wel duidelijk minder koolhydraten en iets meer eiwitten.

Hoeveel kcal is een Bicky?

Voedingswaarde

Product
Per 100 (g)
Energie (kJ/ kcal ) 1250 / 295
Vetten 6. 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3. 1 g

.

Hoeveel calorieën in frietjes van de frituur?

Er zitten 384 kilocalorieën in 1 bakje (150 gram) friet, bereid in hard vet, zonder zout. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in ‘ friet, bereid in hard vet, zonder zout’? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.

Wat is de minst slechte snack?

Wat is gezonder loempia of frikandel?

Gezondste en ongezondste snack  – Heb je zin in fastfood? Dan kun je het beste kiezen voor een loempia. Dit beeld lijkt een beetje vertekend te zijn omdat de loempia ook meteen de kleinste snack uit het rijtje is. Daarom heb ik het even voor je omgerekend.

 1. Wanneer je een portie van 70 gram zou eten (vergelijkbaar met het gewicht van een frikandel of kroket), kom je uit op zo’n 127 kcal;
 2. De loempia is dan nog steeds de gezondste keuze, al is het verschil met de rest wel wat minder groot;
See also:  Hoe Zwaar Is Een Snee Brood?

Daarnaast bevat deze snack ook relatief weinig (verzadigd) vet en zout. De snack die qua aantal calorieën als slechtste uit de test komt is de kaassoufflé. Met slechts 60 gram krijg je al zo’n 205 kcal binnen. Daarbij bevat deze lekkernij relatief gezien veel koolhydraten.

Welke chips is het minst slecht?

Wat moet ik nemen in de frituur?

Wat is gezonder loempia of frikandel?

Gezondste en ongezondste snack  – Heb je zin in fastfood? Dan kun je het beste kiezen voor een loempia. Dit beeld lijkt een beetje vertekend te zijn omdat de loempia ook meteen de kleinste snack uit het rijtje is. Daarom heb ik het even voor je omgerekend.

 • Wanneer je een portie van 70 gram zou eten (vergelijkbaar met het gewicht van een frikandel of kroket), kom je uit op zo’n 127 kcal;
 • De loempia is dan nog steeds de gezondste keuze, al is het verschil met de rest wel wat minder groot;

Daarnaast bevat deze snack ook relatief weinig (verzadigd) vet en zout. De snack die qua aantal calorieën als slechtste uit de test komt is de kaassoufflé. Met slechts 60 gram krijg je al zo’n 205 kcal binnen. Daarbij bevat deze lekkernij relatief gezien veel koolhydraten.

Wat is gezonder patat of kroket?

SNACKS ONGEZOND – Ik hoef je natuurlijk niet uit te leggen dat een patatje of kroket bepaald niet gezond is. Snacks zijn nou eenmaal ware caloriebommen. Over de hoeveelheid verzadigde (ongezonde) vetten hebben we het al helemaal niet. En vergeet ook niet dat veel snacks echt bewerkt eten is: bomvol toevoegingen, zout en smaakversterkers waar je lijf niet blij van wordt.

Maar ja, iedereen geeft er wel eens aan toe. Van mij hoef je al het ongezonde eten helemaal niet rigoureus uit je leven te bannen. Door zo af en toe te genieten van iets lekkers en het  daar dan ook  (echt) bij te laten, leer je jezelf maat te houden.

Maar kies wel bewust, want er zit natuurlijk wel verschil tussen een kroketje en een patatje mét. In het volgende overzicht vind je het aantal calorieën van de populairste snacks van de snackbar.

snack hoeveelheid calorieën totaal vet (gram) verzadigd vet (gram)
Vlammetjes 3 120 8 3
Vietnamese loempia 1 120 6 1
Bitterbal gefrituurd 3 140 8 3
Kroket 1 150 9 4
Frikadel 1 170 13 4
Hotdog 1 190 8 3
Bamibal 1 230 12 6
Hamburger op broodje & ui 1 230 8 3
Nasibal 1 250 14 7
Loempia 1 260 12 2
Berenhap berenklauw 1 320 27 11
Cheeseburger 1 400 18 9
Patat frites bakje 460 23 9
patat frites met mayonaise bakje 570 35 10

.

Welke snacks zijn gezond?