Welke Pizza Heeft De Minste Calorieën?

Welke Pizza Heeft De Minste Calorieën
In veel gezinnen favoriet: Pizza! Krokante bodem, tomatensaus, topping naar keuze en gesmolten kaas. Ik ken maar weinig mensen die het niet lekker vinden. Helaas is een pizza vaak ook behoorlijk vet en niet zo goed voor de lijn. Het is vulling in plaats van voeding 🙂 Maar soms is het wel lekker. En niet te vegeten: makkelijk. Online bestellen en het wordt bezorgd.

  • Of even een diepvries exemplaar in de oven opwarmen;
  • Binnen 30 minuten kun je aan tafel;
  • Welke pizza is het ‘minst slecht’? Ik zocht het voor je uit en vergeleek 2 bekende afhaal/bezorg ketens én diepvriespizza’s met elkaar;

Bij Domino’s is de kleinste pizza 25cm. Dit is in de meeste gevallen (ruim) voldoende voor 2 volwassenen. Bij New York pizza kun je ook een maatje kleiner bestellen: 20cm. Dit is een grote één-persoons-portie. Om de vergelijking eerlijk te houden heb ik in het onderstaande overzicht de 25cm pizza’s vergeleken.

Beide ketens hebben sinds deze maand een beperkt aantal veganistisch opties op het menu. Deze zijn iets vriendelijker wat betreft calorieën dan de varianten met ‘gewone’ kaas. Bij zowel New York Pizza, als bij Domino’s zijn de vegan pizza’s het minst calorierijk.

In de supermarkt zijn sinds kort pizza’s verkrijgbaar op basis van groente (Dr. Oetker, in de smaken spinazie, bloemkool en biet). Deze zitten per stuk rond de 700 KCal. Iets meer dan een pizza Margharita uit het vriesvak, maar beduidend minder dan de meeste belegde pizza’s.

De diepvries pizza’s zijn wat kleiner en daarom minder calorierijk dan de afhaal varianten. Een Pizza Margharita (met alleen tomatensaus en kaas) is het minst calorierijk. Logisch, daar zit het minste op.

See also:  Wat Is Onbewerkt Vlees?

Hoe vetter de topping, hoe meer calorieen je pizza bevat. Een Dr. Big American XL, double topping levert ruim 1. 400 KCal. dat zijn 3 kleine maaltijden! Deze is vergelijkbaar met de Brooklyn Style (25cm) van New York Pizza. De American Supreme Meatlover van Domino’s is met maar liefst 1. Verantwoord Pizza eten? Een keertje pizza eten moet natuurlijk kunnen, maar doe het dan wel verstandig:

  • Ga voor een vegetarische pizza met veel groenten.
  • Vlees of vis? Kies liever voor tonijn of kip in plaats van vet bewerkt vlees zoals ham, salami & peperoni etc.
  • Vraag bij afhalen om minder kaas (of kies de vegan optie).
  • Deel je pizza (of bewaar de andere helft voor de volgende dag) en eet er een frisse groene salade bij.

Zo blijven de calorieën beperkt en krijg je toch voldoende groenten binnen. Smakelijk! Meer weten of een advies op maat? Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking! Brigitte de Laat-Young Zuid Willemsvaart 173 5211SG ‘s-Hertogenbosch [email protected] nu 06-23824117.

Welke pizza heeft de minste koolhydraten?

Bloemkool pizzabodem van Magioni Doordat er zo’n 37% groenten in zit kun je spreken van een koolhydraatarme pizza.

Wat is gezonder verse pizza of diepvries?

Welke Pizza Heeft De Minste Calorieën © shutterstock Diepgevroren pizza’s zijn vaak gezonder dan de verse varianten die je in de supermarkt vindt. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse consumentenorganisatie Which. tib Donderdag 20 januari 2011 om 15:30 De organisatie analyseerde 162 verschillende soorten pizza met kaas, tomaten en pepperoni, zowel uit de supermarkt als uit afhaalrestaurants. De voedingswaarde bleek behoorlijk te verschillen: van twee ogenschijnlijk dezelfde pizza’s kan de ene drie keer zo veel zout en vijf keer zoveel verzadigde vetten bevatten als de andere.

See also:  Welk Vlees Dry Agen?

Diepgevroren pizza’s bevatten doorgaans minder verzadigde vetten dan verse in de supermarkt. Pizza’s met een dunne korst lijken gezonder, maar bevatten vaak meer vetten dan die met een dikke korst. Voor de afhaalpizza’s zijn de resultaten minder eenduidig.

De meest ongezonde pizza bleek de ‘Pepperoni Paradise’ van Domino’s, goed voor 19,1 gram vet per 100 gram. De organisatie Which wil een duidelijk label op pizza’s zodat de consument de meest gezonde keuze kan maken.

Wat is beter pizza of pasta?

Kaas – Zowel op een pizza als over een pasta wordt vaak kaas gedaan. Op een pizza is dit in veel gevallen gesmolten mozzarella. Over een pasta is dit in veel gevallen geschaafde Parmezaanse kaas. Kaas (de zachte soorten zoals mozzarella althans) bevat lactose (melksuiker).

Lactose is een zogenaamd reduceerbaar suiker. Reduceerbare suikers kunnen gedurende verhitting reageren met aminozuren en AGE’s (dit zijn belastende stoffen) vormen. Pasta zal deze AGE’s niet bevatten, aangezien de kaas welke daar overheen gestrooid wordt een harde kaas betreft en niet verhit wordt.

Pizza zal deze AGE’s wel bevatten, aangezien de kaas welke daarover verspreid wordt veelal een zachte kaas betreft en verhit wordt. Ook in dit opzicht kan je concluderen dat pasta een betere keus vormt dan pizza, aangezien een keuze met minder belastende stoffen daarin aanwezig altijd de betere keuze vormt.

Waarom zit er zoveel calorieën in een pizza?

‘Vooral de kaas is de boosdoener, want daar gebruik je ongemerkt best veel van. ‘ En die saus mag dan lekker licht lijken, maar ook die zit volgens het Voedingscentrum vol met vet en suikers. En ja, dat tikt aan dan. Nou zal zelfs de meest doorgewinterde voedingsdeskundige niet zeggen dat we nooit meer pizza mogen.

See also:  Welk Brood Met Koemelkallergie?

Waarom is pizza slecht voor je?

Conclusie – Dus de belangrijkste vraag: zijn die koelverse pizza’s zoveel gezonder dan de diepvriesexemplaren? “Eigenlijk niet”, concludeert de diëtiste, nadat ze van verschillende pizzasoorten zowel de koelverse als diepvriesexemplaren die voedingswaarden bekeek.

“Algemeen bekeken lopen de verhoudingen koolhydraten-vetten-eiwitten bij beide versies gelijk. Net zoals beide soorten – zowel koelvers als diepvries – té veel zout bevatten. Terwijl ons lichaam dagelijks hoogstens 6 gram aan zout mag opnemen, halen sommige pizza’s haast in hun eentje dat aantal.

” Maar het meest opvallend is toch wel dat de verse pizza’s meer snelle suikers bevatten dan de diepvriesvarianten. Lees ook:  Wat is gezonder, rode of groene appels? Dit is het antwoord! Bron: HLN | Beeld: Unsplash.