Welke Soorten Brood Zijn Er?

Welke Soorten Brood Zijn Er

In Nederland hebben we een lange traditie van brood eten. Er zijn erg veel soorten brood. De een wat bekender dan de ander. Wij hebben ze voor je onderverdeeld in verschillende groepen. Globaal genomen verdelen we brood onder in witbrood, bruinbrood en volkorenbrood.

Daarnaast onderscheiden we nog meergranenbrood, kleinbrood, roggebrood, luxe en speciaal brood, feestelijk brood, desembrood en buitenlands brood. Ten slotte geven we ook nog een overzicht van een aantal soorten speltbroden vanwege de populariteit van spelt.

Kijk ook eens naar de verschillende lokale broodsoorten per provincie bij streekbroden ! Er zijn enorm veel broodsoorten. Maar wat is nu precies wat? De broodweter laat je in 4 filmpjes de basisindeling van brood zien. Bekijk in een paar minuten hoe het zit.

Welke broden bij Albert Heijn?

Welke broden kun je terugvinden op de broodafdeling van de Albert Heijn?

Bakkers van Albert Heijn zorgen voor nieuwe broden – Welke Soorten Brood Zijn Er Broodafdeling Albert Heijn Samenvatting Albert Heijn heeft nieuwe broden onder de naam Klassiek Rond geïntroduceerd. Deze broden, die verkrijgbaar zijn in de varianten wit, bruin en volkoren, hebben een krokante korst en een zachte luchtige structuur en blijven lekker lang mals. De broden hebben een mooie klassieke boterhamvorm en passen perfect in de lunchtrommel. Het gewone bakkersbrood voor iedereen voor elke dag.

Daarnaast zijn alle Liefde&Passie broden verbeterd in receptuur waardoor ze nog lekkerder zijn. Bij het bakproces wordt gebruik gemaakt van desem. Dit brooddeeg wordt minimaal 24 uur op smaak gebracht en wordt gebakken met alleen natuurlijke ingrediënten.

De speciaal geselecteerde bloem en meel zorgen uiteindelijk voor veel smaak, een ruig uiterlijk en een verse binnenkant. Door de Liefde&Passie broden op een stenen ovenvloer zonder blik te bakken, ontstaat de unieke vorm. Er liggen d rie nieuwe Liefde&Passie broden in de schappen.