Welke Voedingsstoffen Mis Je Als Je Geen Vlees Eet?

Welke Voedingsstoffen Mis Je Als Je Geen Vlees Eet
Minder vlees of vegetarisch eten – Vegetariërs krijgen het advies ei, peulvruchten, sojaproducten, noten en pitten te eten. Daarnaast is het goed om groente, brood en andere graanproducten en zuivel te nemen, om tekorten aan eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12 te voorkomen.

Hoe slecht zijn vleesvervangers?

Heeft een mens vlees nodig?

Zijn vegaproducten gezond? – Het goede nieuws is dat de meeste vleesvervangers veel eiwitten bevatten. In dat opzicht is de vegaburger dus een goed alternatief voor vlees. Bovendien verlagen peulvruchten – waar soja onder valt – je LDL-cholesterol, en helpen zo je bloedvaten gezond te houden.

  • Hoe vaak eet jij kant-en-klare vleesvervangers? Toch zijn veel vegaproducten volgens het Voedingscentrum niet zo gezond , omdat er vaak veel zout en verzadigd vet in zit;
  • Sommige vleesvervangers bevatten meer dan 2 gram zout per 100 gram, en dan zit je al snel aan de maximale aanbevolen hoeveelheid per dag (6 gram);

In een test komt de Consumentenbond tot een vergelijkbare conclusie: de meeste vegaburgers zijn te zout. Dat wil trouwens niet zeggen dat vleesvervangers ongezonder zijn dan allerlei andere voedingsmiddelen. Aan bewerkt vlees bijvoorbeeld, zoals rookworst of hamburgers, is ook heel veel zout toegevoegd.

De gemiddelde ‘echte’ hotdog is in dat opzicht net zo ongezond als een vegetarische. Op het gebied van verzadigde vetten doen veel vegaproducten het overigens wél een stuk beter dan bewerkt vlees. Het percentage verzadigd vet is hierin een stuk lager.

Kassa testte zeven vegaburgers en die bleken nogal te verschillen op het gebied van voedingswaarde. De hele aflevering zien? Kijk op NPO Start. Dat er zoveel zout in vleesvervangers zit, heeft vooral te maken met smaak. Vlees krijgt bij het braden een lekkere smaak en geur door de maillardreactie , maar bij sojabonen gebeurt dat niet. Welke Voedingsstoffen Mis Je Als Je Geen Vlees Eet 3.