Eten Waar Veel Calorieën In Zitten?

Eten Waar Veel Calorieën In Zitten
Vette vis – Nog zo’n bron van omega 3 is vette vis. We krijgen al jaren het advies om minstens een keer per week vette vis te eten, maar de meeste Nederlanders houden zich daar bepaald niet aan! Mocht je aan willen komen, dan is de calorische waarde een goede extra reden om toch eens wat vaker een visje op het menu te zetten.

Wat zijn producten met veel calorieën?

Hoe kan ik een paar kilo aankomen?

Ter inspiratie: voedzame recepten – Wat schrijf je op een maaltijdplanner? We geven wat voorbeelden van voedzame en volwaardige recepten:

  • Ontbijt en lunch. Havermoutpap met noten en appel, groente-omelet, boterham met kaas, ei en gemengde kiemgroenten, kwark met blauwe bessen, banaan en muesli, salade met granen en/of peulvruchten, Indiase maaltijdsoep, geroosterd brood met avocado en sambal. Combineer vooral en denk aan je eiwitten.
  • Extraatjes. Beschuit met banaan, knäckebröd met zalm of notenpasta, tosti met (ham en) kaas, mueslibol met roomboter, glas (karne)melk, kommetje volle of Griekse yoghurt met noten en vruchten, kop soep, rijstepap, noten, gedroogd fruit, appel met notenpasta, banaan, tomaat met mozzarella.
  • Avondeten. Bij elke maaltijd, maar zeker bij het avondeten, bestaat een volwaardig gerecht uit vetten, eiwitten en koolhydraten. Zorg voor voldoende groenten en neem gerust een extra schepje rijst, tofu, vlees, vis of kip. Denk aan: groenten uit de oven met volkorengranen en geitenkaas, wraps met groenten en kip/tofu en avocado, pasta met zalm, spinazie en roomsaus.

–>.

Waar zitten 700 calorieën in?

Noten bevatten veel goede vetten en eiwitten maar doordat er best veel vet in zit, bevatten ze ook veel calorieën. Noten bevatten gemiddeld 600- 700 calorieën per 100 gram!.