Fruit Waar Weinig Suiker In Zit?

Fruit Waar Weinig Suiker In Zit
Suiker in fruit en diabetes – Te veel fructose is niet goed voor je, dat klopt. Maar het is enorm belangrijk om fructose niet als een vergif te zien en daarom alle fruit te mijden. Fructose wordt onder andere in de vorm van fructoseglucosestroop grootschalig gebruikt door de voedingsindustrie voor allerlei gebak en fastfood.

En in die vorm en die hoge concentratie is het wél erg verslavend en maakt het je dik. Maar fructose in de vorm van fruit, gebracht door moeder natuur, is erg gezond. Fruit bevat namelijk ook vitamines, mineralen en zelfs enzymen om de fruitsuikers goed te kunnen verteren.

Het is bewezen dat fruit goed is voor de gezondheid en zelfs beschermt tegen hart- en vaatziekten en diabetes type 2!  Een voorbeeld:  Afhankelijk van de bron die je raadpleegt zitten er in blauwe bessen tussen de 10 gram en 14 gram suikers. Het mooie van fruit is dat deze suikers ook samen verpakt zitten met vezels (voor blauwe bessen is dit ongeveer 6,6 gram/100 gram) en allerlei enzymen.

Hierdoor blijft je bloedsuiker veel beter onder controle dan bij onnatuurlijke voeding. Dus ook al zit er soms relatief veel suiker in fruit, dat wil niet zomaar zeggen dat het slecht is voor je bloedsuikerspiegel.

Ben je echt bezorgd om je gezondheid? Laat dan al die koekjes met verslavende synthetische suikers staan. In koekjes, chocolade en zelfs in “gezonde” ontbijtgranen zit soms wel tot 30% toegevoegde suiker!  Neem in de plaats daarvan dagelijks 2-3 stuks fruit met weinig suiker of veel suiker, dat maakt in verhouding niet zo heel veel uit, tenzij je er gevoelig voor bent of je je calorieën wil beperken.

See also:  Wat Is Braden Van Vlees?

Welke fruit zonder suiker?