Fruit Wat Stinkt?

Fruit Wat Stinkt
Teelt – De doerian komt oorspronkelijk uit Maleisië en Borneo. Tegenwoordig wordt doerian ook in een aantal Zuidoost-Aziatische landen geteeld. Dorian is een tropische groen/geel/bruine vrucht. De vrucht is zo groot als een rugbybal en heeft een stekelige schil.

Waar is durian goed voor?

Het is een superfruit – Ondanks de stank is durian buitengewoon gezond, zelfs meer dan veel ander fruit. Van nature rijk aan ijzer, vitamine C en kalium, verbetert durian de spierkracht, huidgezondheid en verlaagt zelfs de bloeddruk. Bovendien bevat een kleine durian 23 g vezels, wat bijna al je dagelijkse voedingsbehoeften zijn. .

Waarom stinkt een doerian?

De doerian staat bekend om zijn penetrante geur. Deze geur is zo sterk, dat de vrucht alleen maar kan worden vervoerd per vrachtvliegtuig. En wie wel eens in Zuidoost Azië is geweest, weet dat doerians in vrijwel geen enkel hotel welkom zijn. Maar waarom heeft deze tropische vrucht zo’n onaangename geur? Over deze million dollar question hebben wetenschappers van het Humphrey Oei Institute of Cancer Research en Duke-NUS Medical School zich gebogen.

  1. En wat blijkt? Het zit in de genen;
  2. De wetenschappers vergeleken genactiviteitspatronen van verschillende delen van de doerian-plant, zoals wortels en bladeren, en identificeerden zo een klasse van genen die de productie reguleren van VSC’s, vluchtige zwavelverbindingen;

De productie van deze zwavelverbindingen is veel heftiger in de vruchten van de doerian, wat de vrucht zijn kenmerkende zwavelachtige geur geeft. Het team van wetenschappers vermoedt dat het vermogen van doerians om deze scherpe geur te produceren belangrijk kan zijn in het wild bij het aantrekken van dieren die de vrucht opeten en zo de doerianzaden naar andere regio’s verspreiden.

  1. De geur is dus niet bedoeld om af te schrikken, maar juist om aan te trekken;
  2. Laat je dus zeker niet weerhouden door de geur, want een doerian is juist erg lekker en ook nog eens super gezond;
  3. De smaak is lastig te definiëren;

De een vindt het lijken op licht fermenterende banaan, anderen herkennen er weer amandel in, of ui en knoflook. De structuur doet denken aan een romige, vettige, stevige, smeuïge pudding. Lees meer over de doerian. Bron: https://www. eurekalert. org/news-releases/794485.

Hoe smaakt een durian?

Fruit Wat Stinkt Misschien heb je hem wel eens gespot tijdens een verblijf in Thailand, Indonesië of een ander prachtig Aziatisch oord: de Durian vrucht. Een flinke vrucht, met gevaarlijk ogende stekels en een penetrante lucht. Culy was benieuwd naar de eigenschappen van deze stekelige vrucht en zocht het uit. De durian vrucht komt alleen voor in Aziatische landen en kan wel 8 (!) kilo wegen. Hij wordt veel verkocht in kleine kraampjes op straat. Fruit Wat Stinkt Gekke stinkvrucht Qua smaak wordt de durian ook wel vergeleken met vanillevla, knoflook, ui en schimmelkaas – en dat tegelijkertijd. Klinkt niet erg smakelijk misschien, maar dit is nou echt zo’n vrucht die je moet léren eten. Gewoon proberen dus als je de kans krijgt. In veel hotels, restaurants en andere openbare gelegenheden in Azië is de durian overigens verboden, simpelweg omdat de geur zó sterk is dat hij urenlang in de ruimte blijft hangen.

  1. Het openmaken van de vrucht kun je het beste aan ervaringsdeskundigen over laten: dat is namelijk best een klus;
  2. De inhoud van de vrucht heeft een pudding-achtige substantie en smaakt krachtig en scherp, maar tegelijkertijd ook zoet en romig;
See also:  Wat Is Libanees Brood?

Niet echt smakelijk voor andere gasten die van een heerlijk Aziatisch diner aan het genieten zijn natuurlijk. In Azië wordt de durian in allerlei (voornamelijk zoete) gerechten verwerkt. Het is een favoriet ingrediënt in koek, snoep en ijsjes. Fruit Wat Stinkt Een sexy gezondheidsbommetje Waarom je deze gekke vrucht toch zou moeten eten? Omdat ‘ie super gezond is! Durian bevat relatief veel eiwitten (wat bijzonder is voor een vrucht) en gezonde vetten (wat eigenlijk alleen vriendje avocado met hem deelt). Een ander voordeel van de vrucht is dat hij flinke hoeveelheden tryptofaan bevat, een stofje dat er onder andere voor zorgt dat je je happy voelt én goed kunt slapen. In Zuid-Oost Azië zijn ze er zelfs van overtuigd dat de Durian je seksleven op kan spicen (!). Mocht je binnenkort een reis die kant op hebben gepland, stop dan zeker even je neus in de Durian  – maar we hebben je gewaarschuwd!  Fruit Wat Stinkt Reageer op artikel: Alles over de vrucht durian: een sexy maar stinkend gezondheidsbommetje.

Welk fruit stinkt het meest?

Met zweet doordrenkte gymsokken op een bedje van rottend vlees: zo kun je de geur van de durian vrucht omschrijven. Deze geur is zó penetrant, dat het fruit op sommige plekken verboden is. Maar los daarvan is durian een gezondheidsbom! Met zweet doordrenkte gymsokken op een bedje van rottend vlees: zo kun je de geur van de durian vrucht omschrijven. Maar los daarvan is durian een gezondheidsbom! Fruit Wat Stinkt De durian vrucht heeft een haat-liefde verhouding met de samenleving. In Zuidoost-Azië kennen ze durian namelijk als ‘The King of Fruits’, maar de meeste westerlingen worden al misselijk bij de gedachte erover. En dat komt door de extreem – maar echt extreeem – sterke geur. De geur is zelfs zó heftig, dat de vrucht bij vele Aziatische hotels en openbare vervoersplekken verboden is. Bij sommige hotels kun je als durianvreter zelfs een schoonmaakboete krijgen!   Fruit Wat Stinkt De tropische vrucht is vooral populair in Zuidoost-Azië, met name in Indonesië, Thailand en Maleisië. Je herkent durian aan z’n grote formaat en stekelige, harde buitenkant. Sommige durian joekels kunnen zo’n acht kilo wegen. Van binnen zijn ze gevuld met een vla-achtig vlees met grote zaden. Dit vruchtvlees is meestal geel, wit of goud van kleur. Fruit Wat Stinkt Nu denk je: waaarom zou iemand zichzelf door het hellevuur van de durian stank slepen? De geur mag dan wel geassocieerd worden met een kerkhof die over de houdbaarheidsdatums is, maar de smaak weet je te verrassen! (Hoewel: de meningen verschillen hier ook over. ) Los van de enorme stank is durian een ontzettende gezondheidsbom. Het fruit is namelijk een van de meest voedzame vruchten ter wereld. De vrucht vermindert het risico op kanker, voorkomt hartaandoeningen, bestrijdt infecties en verlaagt de bloedsuikerspiegel. Fruit Wat Stinkt Hoe de vrucht wordt gegeten? Op verschillende manieren. Zo kun je de vrucht gewoon snoepen, maar vaak wordt ‘t ook gegeten als groente en gedronken als sap. Ook is ‘t onderdeel van een Indonesische vissoep. Daarnaast kun je de zaden roosteren en koken. Maar zorg dus vooral dat je de geur overwint. Mocht je in de toekomst een durian kraampje tegen ‘t lijf lopen? Hou dan vooral je neusknijper in de aanslag.

See also:  Hoe Groot Stukjes Brood Baby?

Welk fruit wordt ondanks zijn stank de koning der vruchten genoemd?

De doerian komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en wordt met name in de Molukken veel verbouwd. Hij wordt zelfs koning van de vruchten genoemd. In Nederland is de vrucht verkrijgbaar in Aziatische winkels, waar ook wel doerian-ijs verkocht wordt.

Wat is Thaise durian?

Hans Teeuwen – Dat Dan Weer Wel – Fruit en Stront

In Thailand is veel exotisch fruit te krijgen. Vruchten die je niet snel in de Nederlandse supermarkten zult aantreffen. Misschien wel het meest in het oog springende en bijzondere fruit is de Durian, ook wel stinkfruit genoemd. Eén van de dingen waar ik van geniet als ik in Thailand ben is het verse fruit.

Op iedere straathoek en op het strand heb je volop keuze uit overheerlijk sappig fruit. Meestal koop ik ananas of watermeloen in zo’n plastic zakje met een houten prikkertje. Het kost vrijwel niets, voor 40 baht  heb je een flinke hoeveelheid dagelijkse vitaminen.

Het kan aan mij liggen maar zo smaakvol, zoet en sappig het fruit in Thailand smaakt, heb ik het hier nog nooit geproefd. Wat nog op mijn lijstje stond om eens te proberen was de Durian, het stinkende fruit.

Welk fruit is vies?

16-05-2018   •   leestijd 2 minuten   •   Met zweet doordrenkte gymsokken op een bedje van rottend vlees: zo kun je de geur van de durian vrucht omschrijven. Deze geur is zó penetrant, dat het fruit op sommige plekken verboden is. Maar los daarvan is durian een gezondheidsbom! Fruit Wat Stinkt De durian vrucht heeft een haat-liefde verhouding met de samenleving. In Zuidoost-Azië kennen ze durian namelijk als ‘The King of Fruits’, maar de meeste westerlingen worden al misselijk bij de gedachte erover. En dat komt door de extreem – maar echt extreeem – sterke geur. De geur is zelfs zó heftig, dat de vrucht bij vele Aziatische hotels en openbare vervoersplekken verboden is. Bij sommige hotels kun je als durianvreter zelfs een schoonmaakboete krijgen!   Fruit Wat Stinkt De tropische vrucht is vooral populair in Zuidoost-Azië, met name in Indonesië, Thailand en Maleisië. Je herkent durian aan z’n grote formaat en stekelige, harde buitenkant. Sommige durian joekels kunnen zo’n acht kilo wegen. Van binnen zijn ze gevuld met een vla-achtig vlees met grote zaden. Dit vruchtvlees is meestal geel, wit of goud van kleur. Fruit Wat Stinkt Nu denk je: waaarom zou iemand zichzelf door het hellevuur van de durian stank slepen? De geur mag dan wel geassocieerd worden met een kerkhof die over de houdbaarheidsdatums is, maar de smaak weet je te verrassen! (Hoewel: de meningen verschillen hier ook over. ) Los van de enorme stank is durian een ontzettende gezondheidsbom. Het fruit is namelijk een van de meest voedzame vruchten ter wereld. De vrucht vermindert het risico op kanker, voorkomt hartaandoeningen, bestrijdt infecties en verlaagt de bloedsuikerspiegel. Fruit Wat Stinkt Hoe de vrucht wordt gegeten? Op verschillende manieren. Zo kun je de vrucht gewoon snoepen, maar vaak wordt ‘t ook gegeten als groente en gedronken als sap. Ook is ‘t onderdeel van een Indonesische vissoep. Daarnaast kun je de zaden roosteren en koken. Maar zorg dus vooral dat je de geur overwint. Mocht je in de toekomst een durian kraampje tegen ‘t lijf lopen? Hou dan vooral je neusknijper in de aanslag.

See also:  Hoe Lang Kun Je Vers Vlees In De Koelkast Bewaren?

Hoe ruikt jackfruit?

Stekelige, stinkende vrucht – In de winkel vind je gesneden jackfruit dus in blik, maar de fruitsoort is eigenlijk een gigantische, groene vrucht bedekt met kleine stekeltjes. De vrucht groeit in India en kan tot wel een meter lang en een halve meter breed worden.

Als de jackfruit rijp is, komt er een sterke geur vanaf die doet denken aan een mix van rotte uien, bananen en ananas. Dieren weten zo dat de vrucht klaar is om te eten. Mensen plukken de jackfruit liever wanneer deze volgroeid, maar nog niet rijp is, om zo de sterke geur te vermijden.

Leuk weetje: op Aziatische vliegvelden is het om deze reden vaak verboden om de vrucht bij je te dragen.

Hoe eet je een doerian?

Hoe eet je een doerian?

Hoeveel calorieën durian?

Durian

Gram cal kcal
10 g 14700 Calorieën 14. 7 Kilocalorieën
25 g 36750 Calorieën 36. 75 Kilocalorieën
50 g 73500 Calorieën 73. 5 Kilocalorieën
100 g 147000 Calorieën 147 Kilocalorieën

.