Gevriesdroogd Fruit Waar Te Koop?

Gevriesdroogd Fruit Waar Te Koop
Waar koop je gevriesdroogd fruit? – Gevriesdroogd fruit wordt steeds gemakkelijker verkrijgbaar. Zo koop je het in sommige grote filialen van de Albert Heijn (tip: kijk in het schap bij de muesli). Je kunt er ook altijd een medewerker naar vragen. Is het niet in jouw favoriete supermarkt te vinden? Kijk dan online.

Er zijn verschillende websites te vinden die gevriesdroogd fruit in het assortiment hebben. Neem eens een kijkje bij webshops als De Notenshop,  Droogfruit of Mijn Gedroogd Fruit om jouw favoriete fruitsoorten in huis te halen.

Of ga voor de gevriesdroogde poeders van Smoothplus die je meteen in je shakes, smoothies, yoghurt of salade toe kan voegen als natuurlijke smaakmaker.

Waar kan ik gevriesdroogd fruit kopen?

Waar kun je gevriesdroogd fruit kopen? – Kleine zakjes om te snoepen vind je in supermarkten. Het assortiment bij een eko-winkel is vaak een stuk groter en ik heb ook grote biologische winkels gezien waar je het fruit kunt scheppen. Ook de Action schijnt zakjes te verkopen, maar niet alle zakjes zijn suikervrij, dus lees de verpakking goed.

Van de week was ik blij verrast een paar potten met gevriesdroogd fruit bij Albert Heijn te vinden, in het gezonde schap bij de ontbijtproducten. Dit zijn de potten die je op de foto ziet. Online zijn er diverse winkels die gevriesdroogd fruit en fruitpoeder verkopen.

De keuze aan fruit is hier vaak een stuk groter. Zelf ben ik vaak op zoek naar kleur in fruit, maar ik vond de gevriesdroogde ananas en mandarijn ook heel verrassend van smaak en structuur. Gevriesdroogd Fruit Waar Te Koop Gevriesdroogd fruit, wat is het en waar kun je het kopen Kun je het niet vinden in je winkel? Vraag er naar. Waar vraag ontstaat, vind je soms producten terug in de schappen.

Waar koop je gedroogd fruit?

Vraag het de expert: Wat is het verschil tussen gedroogde en gevriesdroogde kruiden en specerijen?

Gedroogd fruit kopen bij Albert Heijn – Gedroogd fruit koop je makkelijk online. Bij Albert Heijn hebben we een ruime keus aan gedroogde producten. Je vindt veel verschillende gedroogde fruitsoorten, zoals gedroogde bananen, vijgen, abrikozen en pruimen.

Waar gevriesdroogde aardbeien kopen?

Recepten met gevriesdroogde aardbeien

Productnummer: ERD_004
Allergie-informatie Uitleg sporenindicatie
Levering Levertijd buiten Duitsland
Bedrijf KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Bewaaradvies Bewaren bij kamertemperatuur en op een droge plaats.

.

Hoe gezond is gevriesdroogd fruit?

Net zo gezond als vers fruit – Net zoals bij diepvriesfruit gaat er bij gevriesdroogd fruit geen smaak verloren. Ook blijven alle voedingswaarden bij het vriesdrogen hetzelfde. Maar door het fruit te vriesdrogen, blijft het langer houdbaar. Door het proces van het vriesdrogen wordt het fruit luchtig, knapperig en hartstikke licht. Gevriesdroogd Fruit Waar Te Koop.

Kun je zelf vriesdrogen?

Hoe werkt vriesdrogen? – Vriesdrogen is een methode om zaken te drogen bij temperaturen onder het vriespunt. In het geval van voedsel gaat dat in principe in vier stappen. Eerst wordt daarvoor het voedsel geprepareerd, bijvoorbeeld door het toevoegen van bepaalde additieven.

 • Daarna wordt het snel ingevroren bij zeer lage temperaturen (–50 tot –80 graden Celsius);
 • Dat verkleint de kans op beschadigingen door het bevriezen;
 • Hoe sneller iets wordt ingevroren, hoe minder groot de ijskristallen worden;

Daarna wordt het voedsel in twee stappen gedroogd. Eerst wordt langzaam, in wel enkele dagen, bij een verlaagde luchtdruk het grootste gedeelte van het ijs verwijderd door sublimatie, waarbij ijs niet eerst ontdooit maar direct verdampt. Dit vindt plaats bij temperaturen die typisch enkele tientallen graden onder het vriespunt liggen.

De lage temperatuur zorgt weliswaar dat het sublimeren langer duurt, maar het zorgt ook voor optimaal behoud van smaak en textuur. Ten slotte is er nog een fase waarin het voedsel wordt nagedroogd om de laatste restjes water te verwijderen.

Dat kan bij hogere temperaturen. Het kan daarna worden verpakt. Je kunt zelf niet op een praktische manier vriesdrogen, maar het gebeurt in onze vriezers – vaak ongewenst – toch een beetje. Wie herkent er immers niet dat ingevroren voedsel uitdroogt als je het niet goed in diepvrieszakjes en dergelijke inpakt?.

Wat kost gedroogd fruit?

Wat kost gedroogd fruit? – De prijzen van gedroogd fruit kopen zijn afhankelijk van wat je koopt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het kopen van bananenchips. Deze kosten meestal rond de 6 en 8 euro. Een mix van superfruit is relatief wat duurder en die van inca bessen ook.

Waar kan ik gedroogde appeltjes kopen?

Gedroogde Appelringen kopen bij Holland & Barrett.

Wat kun je doen met gevriesdroogd fruit?

kleuren – Gevriesdroogd fruit kun je ook goed als kleurstof gebruiken. Je vermaalt het tot een poeder en kunt het toevoegen aan een cake, meringue en nog veel meer. De kleuren zullen niet zo intens zijn als wanneer je kleurstoffen gebruikt, maar het is een goed alternatief als je geen kleurstoffen wilt gebruiken.

Hoe bewaar je gevriesdroogd fruit?

Crunchygranola. nl > Ingrediënten > Gevriesdroogd fruit Het is een beetje een gekke naam, gevriesdroogd fruit. In het Engels klinkt het al ietsje normaler: freeze-dried fruit. Maar dan nog… Hoewel het gek klinkt, beschrijft het wél goed wat het is. Namelijk fruit dat gevriesdroogd is.

See also:  Welk Vlees Is Pepperoni?

Vriesdrogen, dat is een werkwoord. Het is de techniek waarbij water uit een product wordt verwijderd door het eerst te bevriezen en dan in zeer droge lucht of in vacuüm te laten verdampen. Of beter gezegd te laten sublimeren.

Als je denkt: “Ze zit hier gewoon Wikipedia te quoten!” Dat klopt. Dat is wat ik hier deed… Gevriesdroogd fruit is dus volledig van al z’n watervoorraad voldaan en daardoor lekker licht en crunchy. En door de gebruikte techniek is ook nog eens de smaak en kleur heel goed behouden. Voor deze kennis had ik eigenlijk geen Wikipedia nodig, dat heb ik proefondervindelijk zelf ondervonden… Gevriesdroogd fruit kun je soms in de grotere supermarkten vinden. Maar dat kan even zoeken zijn. Als je op zoek gaat, heb je de meeste kans op de ontbijtafdeling of het schap met gezonde snacks. Geen zin om stad en land af te zoeken? Dan is er gelukkig altijd nog het internet. Er zijn verschillende sites waar je gevriesdroogd fruit kunt bestellen.

Soms in handige meeneemzakjes. Zoals bij Nada Nothing Added en 5th Season. Deze zakjes zijn bedoeld als snack tussendoor. Maar uiteraard kun je ze ook gebruiken voor, inderdaad, je granola’s. Bij Droogfruit. nl verkopen ze het fruit in iets grotere verpakkingen en dat geldt ook voor De Notenshop en Pit & Pit.

Afhankelijk van het soort fruit zijn ze tussen de 30 en 150 gram. Dat lijkt misschien weinig, maar gevriesdroogd fruit is gewoon heel erg licht… Bij De Notenshop en Droogfruit. nl kun je overigens ook terecht voor verschillende gevriesdroogde fruitpoeders (daar kun je vast een heleboel fantastische dingen mee doen!).

Bij Puur Mieke vind je gevriesdroogd fruit in snackzakjes en iéts grotere zakjes van het merk Adya en ook de snackzakjes van 5th Season. En het mooie is: met uitzondering van de aardbeien van 5th Season zijn ze verder helemaal biologisch! Op de site van Adya zelf kun je overigens nog veel meer soorten bestellen dan bij Puur Mieke.

In kleinere of grotere pakketten en allemaal biologisch. Een aanrader om eens te gaan neuzen! En bij Koro Shop verkopen ze gevriesdroogd fruit van eigen merk. De meeste soorten zijn niet biologisch en alleen in grote verpakking te koop. Een grote verpakking is alleen handig als je het vaak gebruikt.

 1. Als de verpakking eenmaal open is kan het fruit snel zacht worden doordat het vocht dat in de lucht zit geabsorbeerd wordt door de droge vruchten;
 2. Ze hebben ook een paar biologische snackverpakkingen, die zijn prima geschikt voor in je granola of andere ontbijtjes;

Iedere site heeft weer andere soorten gevriesdroogd fruit of fruitmixen in het assortiment, dus bekijk ze vooral even allemaal! Je zou misschien denken dat gevriesdroogd fruit vergelijkbaar is met gedroogd fruit. Maar dat is niet het geval. Gedroogd fruit is zacht en sappig, meer chewy zogezegd.

Niet al het water is eruit verdampt bij het drogen. Bij gevriesdroogd fruit daarentegen is wél al het water verdwenen. Met als resultaat hele lichte, luchtige, crunchy fruitstukjes met een fijne, geconcentreerde fruitsmaak.

De smaak van gevriesdroogd fruit lijkt veel op de smaak van vers fruit. Gedroogd fruit heeft dat minder (vergelijk bijvoorbeeld rozijnen met druiven of een gedroogde pruim met z’n verse evenknie). En dat geldt overigens ook voor de kleur. Gevriesdroogd fruit behoudt tijdens het drogen veel meer de mooie, frisse kleur waar het voor het droogproces mee startte dan gedroogd fruit.

Zowel gedroogd als gevriesdroogd fruit is zoet van nature, zonder toevoeging van extra suiker. (Maar let wel op bij aanschaf, soms wordt gedroogd fruit extra gezoet. Bij gevriesdroogd fruit komt dat niet voor.

) Overigens zijn in beide varianten veel van de voedingsstoffen bij het droogproces bewaard gebleven en in het gevriesdroogde fruit zit zelfs nog een groot deel van de natuurlijk aanwezige vitamine C. De ene fruitsoort lijkt zich beter te lenen voor drogen, zoals druiven (rozijnen), dadels, vijgen, abrikozen en pruimen. Waarom de ene soort vaker gedroogd wordt en de ander vaker gevriesdroogd? Als je het weet: laat het me weten, ik ben zelf ook benieuwd… Tja. Dat is een beetje een lastige. Als alternatief voor gevriesdroogd fruit zou je gedroogd fruit kunnen gebruiken, maar zoals gezegd: de smaak, de luchtigheid, de bite van beide is gewoon wél anders. Evenals het gewicht. Waar je met 20 gram gevriesdroogd fruit een hele batch granola flink kunt opleuken is dat met 20 gram gedroogd fruit toch snel te weinig.

De andere fruitsoort dan weer beter voor vriesdrogen. Besachtigen, zoals aardbeien en frambozen bijvoorbeeld. Maar ook bijvoorbeeld appel, mango, banaan, ananas en perzik zijn te vriesdrogen. Het is allebei fruit, maar niet hetzelfde.

Dus houd er rekening mee dat je resultaat ook niet hetzelfde zal zijn als je het één door het ander vervangt. Het is belangrijk dat je gevriesdroogd fruit luchtdicht bewaart. Het fruit is tijdens het vriesdrogen ontdaan van al z’n water, maar zodra het blootgesteld wordt aan lucht zal het fruit weer vocht aanttrekken en zachter worden.

Zeker met wat vochtiger weer gebeurt dat snel. Dus houdt de verpakking zolang mogelijk gesloten. Als deze eenmaal open is geweest, bewaar het gevriesdroogd fruit dan afgesloten in de koelkast. Dat behoudt de knapperigheid het beste.

Heb je granola gemaakt met gevriesdroogd fruit, zorg dan ook voor een goede, luchtdichte pot. Een weckpot werkt bijvoorbeeld uitstekend.

 • Het is niet alleen fijn in je granola, je kunt het ook eenvoudig over een bakje yoghurt strooien. Lekker bij je ontbijt of als toetje.
 • Of eet een handje als snack tussendoor. Ik vind het gek genoeg soms meer de zoete trek stillen dan een stuk vers fruit…
 • Nog een idee: gebruik het verkruimeld in gebak of koekjes. Doordat het geen water meer bevat zal het de structuur van je baksel minder beïnvloeden dan vers of gedroogd fruit. En gebruik je het in cake, dan hoef je er door het lichte gewicht niet zo bang voor te zijn dat je vulling naar beneden zakt. Hoe handig!
 • Zoals gezegd: gevriesdroogd fruit heeft een geconcentreerde fruitsmaak en frisse fruitkleur. Als je de fruitstukjes vermaalt tot poeder kun je het dan ook geweldig goed gebruiken als smaakmaker of natuurlijke kleurstof in vanalles. Slagroom, pannenkoeken, macarons…
 • Óf verwerk stukjes gevriesdroogd fruit in een Eton mess ! De structuur heeft wel wat weg van knapperige meringue, dus dat past er prima bij.
See also:  Hoe Lang Bevroren Vlees Bewaren?

Hoe maak je gevriesdroogde frambozen?

6 januari 2014 15:05:45 CET – Gevriesdroogd fruit? Ik hoor je al denken: is dat hetzelfde als diepvries fruit?  Nee!  Diepvries fruit wordt meestal na het plukken meteen ingevroren en bewaard in de vriezer. Gevriesdroogd fruit heeft een ander proces en heeft alle gezondheidsvoordelen van vers fruit. Wat is vriesdrogen? Vriesdrogen is een manier om fruit (of andere etenswaren) te conserveren. De smaak en voedingswaarde gaat bij dit proces niet verloren. Tijdens dit proces wordt het fruit eerst gekoeld tot ongeveer -50 tot -80°C, waardoor al het water in het fruit bevriest.

Daarna begint het vriesdrogen. Gedurende dit proces wordt het water uit het fruit verwijderd, terwijl het fruit bevroren blijft. Vervolgens wordt het fruit in een gekoelde vacuüm ruimte geplaatst en voorzichtig hitte toegevoegd.

Hierdoor wordt al het bevroren water direct vervangen door gas, zonder eerst vloeibaar water te worden. Wat zijn de voordelen van gevriesdroogd fruit?  Gevriesdroogd fruit is net zo gezond als vers fruit. In het kort alle voordelen op een rij: • langer houdbaar;  • 100% natuurlijk;  • voedingswaarde is hetzelfde als vers fruit;  • smaakt blijft behouden; • luchtig en knapperig  • hele jaar door verkrijgbaar bij droogfruit.

 • nl  • niet bederfelijk als vers fruit, dus altijd optimale smaakbeleving  • licht van gewicht en dus ideaal om overal mee te nemen;
 • Wat kan je met gevriesdroogd fruit? Met gevriesdroogd fruit kan je alle kanten op;

Maak je muesli of yoghurt nog lekkerder door wat gevriesdroogd fruit toe te voegen. Het geeft een zoete bite en is de ideale manier om je dagelijkse portie fruit binnen te krijgen. Daarnaast kan je het ook gebruiken voor lekkere dessert als topping of door een cake mix.

Wees creatief en bedenk de lekkerste combinaties. Om te beginnen staan hieronder heerlijke gezonde recepten met gevriesdroogd fruit. Smoothie met gevriesdroogde aardbeien Ingrediënten: • 1 grote appel  • 2 wortels  • handjevol gevriesdroogde aardbeien (ongeveer 10 gram)  • 150 ml volle yoghurt Verwijder het steeltje van de appel en snij in 4 stukken.

Rasp de wortels. Doe de appelstukjes en wortels in de sapcentrifuge. Mix in een blender de yoghurt en de gevriesdroogde aardbeien. Voeg daarna de appel-wortelsap toe en mix tot één geheel. Griekse yoghurt met rijkgevulde muesli, honing en gevriesdroogde blauwe bessen Ingrediënten: • Griekse yoghurt • muesli • honing• gevriesdroogde blauwe bessen Een bakje Griekse yoghurt met rijkgevulde muesli en gevriesdroogde blauwe bessen is perfect voor mensen die in de ochtend niet veel eten.

 • De muesli en gevriesdroogde blauwe bessen geven een lekkere crunchy bite;
 • De honing zorgt voor een zoete nasmaak;
 • Een perfecte combinatie en een goed begin van de dag;
 • Luchtige ontbijtpannenkoeken met gevriesdroogde bananen Ingrediënten: • 1 ei • 2 eetlepels rietsuiker • 1 kop zelfrijzend bakmeel • melk• gevriesdroogde bananen Mix met een garde het ei en de suiker in een kom;

Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe. Doe beetje bij beetje wat melk erbij, totdat je een dikke beslag hebt. Mix tot één geheel. Het beslag moet dikker zijn dan pannenkoekbeslag. Als laatste voeg je de gevriesdroogde bananen toe. Verhit wat olie in een pan en bak kleine pannenkoeken.

Is gevriesdroogd groente gezond?

Vriesdrogen is een bewaringstechniek waarbij voeding onder vacuüm en bij zeer lage temperatuur gedroogd wordt. Tijdens deze behandeling verdampt het water in fruit en groenten meteen van ijs tot waterdamp. De techniek is geschikt voor alle soorten fruit en groenten, maar is voor zacht of delicater fruit zoals frambozen en aardbeien beter geschikt omdat ze de structuur beter behoudt.

 1. Je vindt gevriesdroogd fruit bijvoorbeeld in bepaalde ontbijtgranen;
 2. Vriesdrogen zou naast smaak en kleur ook de voedingswaarde van fruit en groenten beter bewaren in vergelijking met het traditioneel drogen;

Maar dat is niet bevestigd: meer onderzoek is nodig. Zo lijkt vitamine C beter bewaard te zijn dan bij conventioneel gedroogd fruit, hoewel sommige studies wel nog een significant verlies aantonen. Dat hangt af van de temperatuur en duur van het drogen en van de eventuele voorbehandeling van het fruit.

See also:  Black Angus Vlees Waar Te Koop?

Doordat er meer water verwijderd wordt dan bij het traditioneel drogen, zijn er ook minder conserveringsmiddelen zoals sulfiet nodig. Gevriesdroogd fruit en groenten bevat net als verse en gedroogde varianten veel vezels en is door zijn lichte gewicht en lange houdbaarheid handig voor onderweg.

Tijdens het vriesdrogen blijven ook de fruitsuikers behouden en worden ze dus meer geconcentreerd. Daarom moet je er in verhouding minder van eten dan vers fruit. Een handvol of 10 g gevriesdroogde aardbeien komt overeen met ongeveer 100 g verse aardbeien.

Hoe maak je gevriesdroogde frambozen?

6 januari 2014 15:05:45 CET – Gevriesdroogd fruit? Ik hoor je al denken: is dat hetzelfde als diepvries fruit?  Nee!  Diepvries fruit wordt meestal na het plukken meteen ingevroren en bewaard in de vriezer. Gevriesdroogd fruit heeft een ander proces en heeft alle gezondheidsvoordelen van vers fruit. Wat is vriesdrogen? Vriesdrogen is een manier om fruit (of andere etenswaren) te conserveren. De smaak en voedingswaarde gaat bij dit proces niet verloren. Tijdens dit proces wordt het fruit eerst gekoeld tot ongeveer -50 tot -80°C, waardoor al het water in het fruit bevriest.

 • Daarna begint het vriesdrogen;
 • Gedurende dit proces wordt het water uit het fruit verwijderd, terwijl het fruit bevroren blijft;
 • Vervolgens wordt het fruit in een gekoelde vacuüm ruimte geplaatst en voorzichtig hitte toegevoegd;

Hierdoor wordt al het bevroren water direct vervangen door gas, zonder eerst vloeibaar water te worden. Wat zijn de voordelen van gevriesdroogd fruit?  Gevriesdroogd fruit is net zo gezond als vers fruit. In het kort alle voordelen op een rij: • langer houdbaar;  • 100% natuurlijk;  • voedingswaarde is hetzelfde als vers fruit;  • smaakt blijft behouden; • luchtig en knapperig  • hele jaar door verkrijgbaar bij droogfruit.

nl  • niet bederfelijk als vers fruit, dus altijd optimale smaakbeleving  • licht van gewicht en dus ideaal om overal mee te nemen. Wat kan je met gevriesdroogd fruit? Met gevriesdroogd fruit kan je alle kanten op.

Maak je muesli of yoghurt nog lekkerder door wat gevriesdroogd fruit toe te voegen. Het geeft een zoete bite en is de ideale manier om je dagelijkse portie fruit binnen te krijgen. Daarnaast kan je het ook gebruiken voor lekkere dessert als topping of door een cake mix.

Wees creatief en bedenk de lekkerste combinaties. Om te beginnen staan hieronder heerlijke gezonde recepten met gevriesdroogd fruit. Smoothie met gevriesdroogde aardbeien Ingrediënten: • 1 grote appel  • 2 wortels  • handjevol gevriesdroogde aardbeien (ongeveer 10 gram)  • 150 ml volle yoghurt Verwijder het steeltje van de appel en snij in 4 stukken.

Rasp de wortels. Doe de appelstukjes en wortels in de sapcentrifuge. Mix in een blender de yoghurt en de gevriesdroogde aardbeien. Voeg daarna de appel-wortelsap toe en mix tot één geheel. Griekse yoghurt met rijkgevulde muesli, honing en gevriesdroogde blauwe bessen Ingrediënten: • Griekse yoghurt • muesli • honing• gevriesdroogde blauwe bessen Een bakje Griekse yoghurt met rijkgevulde muesli en gevriesdroogde blauwe bessen is perfect voor mensen die in de ochtend niet veel eten.

De muesli en gevriesdroogde blauwe bessen geven een lekkere crunchy bite. De honing zorgt voor een zoete nasmaak. Een perfecte combinatie en een goed begin van de dag. Luchtige ontbijtpannenkoeken met gevriesdroogde bananen Ingrediënten: • 1 ei • 2 eetlepels rietsuiker • 1 kop zelfrijzend bakmeel • melk• gevriesdroogde bananen Mix met een garde het ei en de suiker in een kom.

Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe. Doe beetje bij beetje wat melk erbij, totdat je een dikke beslag hebt. Mix tot één geheel. Het beslag moet dikker zijn dan pannenkoekbeslag. Als laatste voeg je de gevriesdroogde bananen toe. Verhit wat olie in een pan en bak kleine pannenkoeken.

Hoe moet je vriesdrogen?

Vriesdrogen of lyofilisatie is een industriële methode die vanouds wordt toegepast voor het conserveren van levensmiddelen en geneesmiddelen. Daarnaast wordt deze methode toegepast bij door waterschade getroffen materialen zoals archiefmateriaal. Het principe van vriesdrogen is dat door de lage temperatuur de in de te drogen stof aanwezige watermoleculen worden opgenomen in ijskristallen, die vervolgens in zeer droge lucht verdampen, of eigenlijk sublimeren. Gevriesdroogde oploskoffie Deze methode van drogen wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het produceren van oploskoffie of soep-uit-een-zakje en bij het conserveren van levensmiddelen en geneesmiddelen (met name poeder voor injecties en infusen). Ook wordt de techniek gebruikt bij het verwijderen van water uit voorwerpen die door water zijn aangetast, zoals bluswater uit unieke boeken na een brand of overstroming. Voordelen van het vriesdrogen van levensmiddelen:

 • de smaak blijft beter behouden
 • volume neemt af
 • gewicht neemt af
 • de houdbaarheid wordt aanzienlijk verlengd

Het algemeen voordeel van het vriesdrogen betreft de verbeterde conservering: micro-organismen zoals bacteriën kunnen niet vermenigvuldigen in een te droge omgeving. Nadelen van het vriesdrogen:

 • Het materiaal waaraan water wordt onttrokken ondergaat vaak een verandering van structuur.
 • Voor veel doeleinden is het proces relatief duur in vergelijking met andere conserveringsmethoden zoals luchtdichte verpakking.