Hoe Duur Word Brood?

Hoe Duur Word Brood
In de categorie ‘groot brood’ gaat het om een stijging van 10,1 procent. Waar je vorig jaar april nog gemiddeld 1,99 euro betaalde voor een kilo brood, is dat nu 2,19 euro. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK. De prijsstijging was iets groter dan gemiddeld in Nederlandse supermarkten: die was 8,1 procent.

Hoe duur word een brood?

‘Gemiddeld kost een kilo brood 2,71 euro. Dat kan weleens een bedrag ruim boven de vijf euro worden. En brood is een eerste levensbehoefte. ‘ De NVB vertegenwoordigt grote industriële bakkerijen, die 85 procent van de Nederlandse broodmarkt bepalen en veelal leveren aan supermarkten, bakkersketens en de horeca.

Hoe duur word alles?

Hoe Duur Word Brood ANP NOS Nieuws • dinsdag 31 mei, 12:26

  • André Meinema Verslaggever economie
  • André Meinema Verslaggever economie

De Nederlandse inflatie is in mei voor de tweede maand op rij iets gedaald. Volgens de Europese berekeningsmethode liggen de prijzen 10,2 procent hoger dan vorig jaar, in april was dat nog 11,2 procent. Nederland staat stevig in de top 10 van eurolanden met de hoogste inflatie. De gemiddelde inflatie in de hele eurozone bedraagt 8,1 procent.

  1. De inflatie is het hoogst in Estland (20,1 procent), en het laagst in Malta (5,6 procent);
  2. Een belangrijke aanjager van de inflatie is energie, maar inmiddels werkt de ontwaarding door in bijna alle prijzen;

De koopkracht wordt uitgehold, volgens Rabobank-economen bedraagt het koopkrachtverlies inmiddels 9 procent. De vraag is of de prijzen ooit weer dalen en het leven weer goedkoper wordt. Of is goedkoop een gepasseerd station en moeten we wennen aan duurder? En kunnen we daar wat aan doen?.