Hoe Geef Je Brood Aan Baby 6 Maanden?

Hoe Geef Je Brood Aan Baby 6 Maanden

Tussen 4 en 6 maanden kun je je baby een stukje brood geven zonder korst. Maar geef je baby pas brood zonder korst als hij gewend is aan oefenhapjes en ook wat grovere hapjes kan eten. Doop de boterham eventueel in moedermelk of flesvoeding om het wat zachter te maken.

Hoeveel brood baby 6 maand?

De eerste keer brood eten voor je baby – De eerste keer zal je kind vast nog geen hele boterham eten, maar kleine stukjes zonder korst. Hieronder enkele tips voor die eerste keer brood leren eten van je baby.

  • Begin met lichtbruin brood (4,5 gram vezel per 100 gram), zodat de darmen van je baby langzaam kunnen wennen aan de hoeveelheid vezels. Daarna ( vanaf acht maanden ) kun je ook tarwe- en volkorenbrood introduceren.
  • Geef kleine stukjes (denk postzegelformaat) zonder korst.
  • Eventueel kun je het brood in wat moedermelk, opvolgmelk of slappe thee dopen, zodat je baby het makkelijker kan opeten.
  • Stop het stukje brood in de zijkant van zijn mond, bij zijn wang. Als het goed is, gaat je baby automatisch kauwbewegingen maken en het stukje langzaam vermalen.
  • Blijf er altijd bij als je baby aan het eten is.

Wil je baby nog geen brood leren eten? Trekt hij zijn neus op voor brood en houdt hij zijn lippen stijf dicht? Wacht dan een paar dagen en probeer het later nog eens. Elke baby is er op zijn eigen moment klaar voor, maar blijf het rond de zes maanden wel regelmatig aanbieden.

Hoeveel boterhammen per dag baby?

Gezond met brood – Je kind eet ongeveer 2 tot 3 boterhammen per dag, meestal verdeeld over het ontbijt en de lunch (zie de dagmenu’s ). Brood heeft je kind nodig om bijvoorbeeld genoeg koolhydraten, eiwitten, vezels, jodium, B-vitamines en ijzer binnen te krijgen. Welk brood kies je, en ook belangrijk: wat smeer je erop? En hoe dik? .