Hoe Groeit Kaki Fruit?

Hoe Groeit Kaki Fruit
De kaki (Diospyros kaki) is de economisch belangrijkste boom uit het geslacht Diospyros, die wordt gekweekt voor zijn vruchten. De boom komt van nature voor in de Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Indochina, Korea en Japan.

Hoe kweek je kaki?

Kaki vrucht zaaien – Laat de zaden van een kaki vrucht 24 uur weken in lauwwarm water. Dan zaai je ze in speciale zaai- of stekgrond (koop je in het tuincentrum). De grond moet je goed vochtig houden. Daarna afdekken met huishoudfolie en op een warme plaats laten kiemen.

Ook de Amerikaanse Persimoen en de vruchten van de Chocoladerank kunnen in Nederland gekweekt worden. Het best kun je ze in januari/februari zaaien in zaai- of stekgrond. Laat de zaden 24 uur van te voren weken in lauwwarm water.

Schuur de zaden een klein beetje voordat je ze in de potgrond zaait. Dek de bakjes af met plastic folie en zorg dat de grond vochtig blijft. Zet ze dan minimaal 6 weken koel en donker weg. Ik zet ze in de koelkast. De zoethout plant (Glycyrrhiza glabra) en de Mini-Kiwi (Actinidia arguta Issai) zijn ook het proberen waard om uit zaad op te kweken.

Zaai deze in maart/april, nadat ze een tijdje als zaad koud zijn weggelegd. Zaai in zaai- of stekgrond nadat de zaden 24 uur hebben geweekt. Bij kamertemperatuur laten kiemen. De zaden kun je het best voor het zaaien wat opschuren.

De zoethoutplant wordt ongeveer 1 meter hoog en is heel mooi! Zet ‘m wel op een zonnig plekje. Na drie jaar kun je de wortels oogsten. Hoe Groeit Kaki Fruit De mini-kiwi is zelf bestuivend dus je hebt er maar één nodig om meerdere planten te krijgen. Je zaait ‘m ook binnen voor op een warme plaats, op dezelfde manier als de zoethoutplant. Kiemen de zaden na enkele weken nog niet, zet het bakje dan enkele weken in de koelkast. De mini kiwi’s kun je eten met schil en al. Hoe Groeit Kaki Fruit.

See also:  Welk Fruit Koolhydraatarm?

Hoe snel groeit een kaki boom?

Na ongeveer 3 tot 5 jaar voordat de Persimmon – boom vruchten zal produceren. Pas na 7 tot 10 jaar zal de boom volledig gegroeid zijn en een maximale hoeveelheid aan fruit produceren.

Hoe hoog wordt een kaki?

Kenmerken

Naam Diospyros kaki (Kaki )
Winterhardheid Winterhard en niet wintergroen
Soort gewas Boom
Standplaats Zonnig, half schaduw
Grondsoort Geen speciale eisen
Maximale hoogte Ongeveer 4 meter.
Waterbehoefte Lichtvochtig
Bloeimaand(en) Mei-juni
Bestuiving Kruisbestuivend
Vruchtmaand(en) September-november

  Kaki of ook Sharon fruit ‘Tipo’ (Diospyros kaki) is een variëtiet zonder pitten en weinig tannine hierdoor is narijpen niet nodig. Sharon fruit smaakt zoet en enigszins naar abrikozen. In september-november kunnen de vruchten van de sharon fruit boom geplukt worden. Vruchten blijven ongeveer tot 4 weken goed in de koelkast. De boom kruisbestuivend, indien geen bestuiver aanwezig is zal de vrucht geen zaden geven.

  • De bloeitijd in Nederland is van mei t/m juni;
  • De kakiboom is een boom die ongeveer  4 meter hoog wordt;
  • De plant is winterhardheid tot -12°C en bladverliezend in de winter;
  • Het is mogelijk om de Diospyros kaki te snoeien als een laagblijvende haag;

Dit gebeurd meestal in de eerste jaren omdat het beter is de boom niet te sterk terug te snoeien. De beste vormsnoei is ovaal met zes sterke gesteltakken die de vruchten kunnen dragen en centrale leidende takken in het midden. Snoei gebeurd tijdens de wintermaanden, wanneer de boom slapend is en de bladeren eraf zijn gevallen.

Verwijder van beschadigde  of dode takken kan altijd en gebeurd meestal in mei/juni. Eisen De beste standplaats is zonnig of lichte schaduw, er zijn geen speciale eisen voor de grond. Informatie Diospyros kaki komt van nature voor in de Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Korea en Japan.

Diospyros kaki  is een soort uit de familie Ebenaceae waartoe ook de Amerikaanse persimoen (Diospyros virginiana) behoort. Het hout van de kakiboom is zeer hard en kan gebruikt worden voor de fabricage van meubels. De bladeren d zijn leerachtig, ovaal van vorm en maximaal 25 x 10 cm groot.

  1. Ze zijn van boven glanzend en donkergroen en aan de onderkant bezet met een zilverbruine beharing;
  2. Voordat de bladeren in het najaar afvallen, hebben ze prachtige herfstkleuren;
  3. De bloemen bloeien aan de uitlopende scheutjes op het eenjarige hout;
See also:  Hoe Moet Ik Vlees Stoven?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen vrouwelijke en mannelijke bloemen. Kakibomen zijn gewoonlijk ofwel vrouwelijk ofwel mannelijk. De vrouwelijke bloemen staan solitair in de bladoksels. De mannelijke bloemen (indien van toepassing) staan met drie bijeen in de bladoksels.