Hoe Heet Iemand Die Alleen Vlees Eet?

Hoe Heet Iemand Die Alleen Vlees Eet
Carnivoordieet 23 september 2019 14:13 Aangepast: 23 september 2019 18:38 Jurriaan voelt zich goed bij het ‘vleesdieet; Beeld © Eigen foto In een tijd waarin steeds meer mensen vegetariër en veganist worden, klinkt een carnivoordieet niet voor de hand liggend. Toch zijn er mensen die elke dag alleen maar dierlijke producten eten, zoals Jurriaan de Haas. “Ik wil een nuance brengen in de angst om vlees te eten. ” In Amerika zijn er duizenden mensen op vleesdieet, ook wel bekend als het ‘carnivoordieet’. Zij eten alleen maar dierlijke producten en beweren zich er fantastisch, sterker en slanker door te voelen.

Hoe noem je iemand die wel vlees eet maar geen vis?

Van carnivoor tot veganist

Vlees Vis
Pescotariër Nee Ja
Lacto-ovo vegetariër Nee Nee
Lacto vegetariër Nee Nee
Flexitariër Soms Soms

.

Wat gebeurt er als je alleen maar vlees eet?

Heerlijk, zo’n malse karbonade of kipfilet. Maar is vlees nog steeds lekker als dat het enige is wat je eet? En hoe voel je je dan? Quest-redacteur Melanie Metz probeerde het uit. Een week lang alleen vlees eten voor een reportage? Eitje. Ik eet normaal niet te veel vlees.

 1. Drie keer per week, heel braaf, omdat ik dat beter vind voor de dieren en het milieu;
 2. Maar ik lust het best elke dag;
 3. En ik kan ook best groenten, brood en pasta laten staan;
 4. Tenminste, dat denk ik;
 5. Wat gebeurt er in je lichaam als je leeft op een dieet van vlees? En lust ik na afloop nog vlees, of kan ik geen kip meer zien? Maandag;
See also:  Wat Mogen Honden Eten Van Fruit?

Eerst eens checken of het kwaad kan, een week alleen vlees eten. ‘In vlees zitten veel gezonde voedingsstoffen, maar als je er te veel van eet, dan is dat nadelig’, zegt Astrid Postma-Smeets, voedingsdeskundige van het Voedingscentrum. ‘Dat geldt ook voor fruit.

Dat kun je ook niet onbeperkt eten’. Maar in een week zal mijn ‘vleesdieet’ weinig schade aanrichten, vermoedt ze. ‘We zijn omnivoren. Ons lichaam kan goed met tekorten omgaan. ‘ Mooi. Van tevoren heb ik bij de supermarkt veel (biologisch) vlees gekocht.

‘s Morgens eet ik een stuk gebakken kipfilet als ontbijt. Ik houd wel van een warm ontbijt, dus daar zie ik niet tegenop. Ik leg er wat plakjes kipfilet voor op brood (maar zonder brood) bij. En ik drink sinaasappelsap, want ik wil toch geen al te groot vitamine C-gebrek oplopen (al krijg je dat niet zomaar, zie het kader ‘Vleesgevaar’).

Na een paar hapjes kip zit ik vol. Vreemd, want ik eet normaal ‘s morgens twee boterhammen met beleg, en ik ben sowieso geen kleine eter. Waarom zit ik dan zo snel vol? Postma-Smeets: ‘Dat komt door de eiwitten.

Die hebben een sterker verzadigend effect dan koolhydraten in brood en fruit, of vetten. ‘ Ook speelt de ‘sensorisch specifieke verzadiging’ mee. Als je één soort voedsel eet, heb je daar sneller genoeg van. ‘De smaak wordt gewoon saai. ‘ Wie weet val ik zelfs wat af in deze vleesweek.

 1. Ik weeg nu 73,4 kilo;
 2. Prima experiment, dit;
 3. Dinsdag;
 4. Vandaag werk ik thuis;
 5. ‘s Morgens eet ik wat plakjes ham en mijn lunch is een ribkarbonade, waar mijn katten verlekkerd naar staren;
 6. Daarna moet ik op pad voor een interview, en met een goedgevulde buik ga ik de deur uit;
See also:  Hoe Gezond Vlees Bakken?

Normaal zing ik het na het middageten uit tot een uur of vijf, maar nu val ik na een uurtje al bijna om van de trek. Mijn maag knort en overstemt de man die ik interview. ‘s Avonds hebben we een etentje met het werk. Ik val aan op de vleesgerechten: carpaccio en kruidige rundvleesreepjes.

 • Later, in mijn bed, is mijn maag alweer leeg;
 • Vlees vult kennelijk snel, maar niet lang;
 • ‘Dat komt doordat ons lichaam geen eiwitten kan opslaan’, legt Postma-Smeets uit;
 • Nu ik geen fruit en brood eet, krijg ik weinig koolhydraten en vetten binnen;

‘Uit koolhydraten maak je vet, dat sla je op. En vet uit eten ook. Maar bij eiwitten kijkt je lichaam eerst of die ergens in je lichaamscellen nodig zijn voor bouw of onderhoud. De rest moet snel worden verbrand, anders komen er te veel aminozuren uit de eiwitten in je bloed.

Dat kan je systeem niet aan’, zegt ze. De verbranding van eiwitten is bovendien ingewikkelder dan die van koolhydraten en vetten, en kost dus meer energie. Kwaad kan dat niet, zo stelt Postma-Smeets me gerust: ‘Je haalt nog steeds meer energie uit het eten dan de energie die het kost om al die eiwitten te verbranden.

De balans is positief. ‘ Ik besluit meer tussendoortjes te eten, om mijn rap knorrende maag wat te dempen. Ik eet gewoonlijk tussendoor fruit of een koekje, nu een plakje salami. Dat helpt een beetje.

Hoe word je genoemd als je geen vis eet?

Wat is het verschil tussen een vegetariër en een veganist?

See also:  Hoe Lang Vlees In De Vriezer?
Vlees Vis
(lacto-ovo-)Vegetariër Nee Nee
Ovo-vegetarier Nee Nee
Lacto-vegetariër Nee Nee
Pescotariër Nee Ja

.

Hoe heet een dier dat alleen vis eet?

Mensen die geen vlees, maar wel vis eten, worden soms pescotariër of semi-vegetariër genoemd. Mensen die gevogelte eten noemen zich ook soms vegetariër, maar de correcte term hiervoor is pollotariër.