Hoe Lang Blijft Brood Goed In De Diepvries?

Hoe Lang Blijft Brood Goed In De Diepvries
Brood kan twee weken in de vriezer worden bewaard. Na ontdooien komt het nog steeds vers over. Naarmate brood langer wordt bewaard in de vriezer gaat het steeds verder uitdrogen. Brood dat malser of vochtiger is, houdt het wat langer uit in de vriezer. Gerelateerde artikelen: >> Hoe kun je brood het best ontdooien? >> Hoe lang kun je brood bewaren?.

Kan brood uitdrogen in de vriezer?

Boterhammen invriezen – Wil je geen heel brood invriezen? Je kunt ook een of meerdere boterhammen apart invriezen. Sommige mensen vinden het handig om een heel brood alvast op te delen in porties. Maak bijvoorbeeld zakjes met vier of acht boterhammen, zodat je steeds een portie (waar je een dag mee kunt doen) uit de vriezer haalt.

Boterhammen los invriezen kan goed. Zorg er wel voor dat de boterhammen goed verpakt worden. Gebruik speciale diepvrieszakjes of bewaar de porties boterhammen in bewaardozen die bestemd zijn voor de vriezer.

Als je boterhammen bewaart in een plastic zak waarin een gaatje zit, dan kan het brood in de vriezer uitdrogen. Het is ook mogelijk om het voorgesneden brood als geheel in te vriezen en er vervolgens steeds een of enkele sneetjes van los te trekken in de vriezer, zodra je boterhammen nodig hebt.

Hoe vries je het beste brood in?

Invriezen –

  • Gebruik het best zo vers mogelijk brood. Als je vers gebakken brood wil invriezen, moet het wel eerst goed afkoelen voor je het in de vriezer steekt.
  • Vries bij voorkeur gesneden brood in, verpakt in kleine porties.
  • Verpak het brood in een diepvrieszak. Laat zo weinig mogelijk lucht in de zak laten en sluit hem zo goed mogelijk af.
  • Vries liever niet te veel broden in één keer, en laat zeker voldoende tussenruimte in de vriezer zodat de vrieskoude er goed bij kan.