Hoe Lang Brood In De Oven?

Hoe Lang Brood In De Oven
Dagelijks brood – Dit recept komt uit een oud receptenboek dat ik nog heb gekregen van mijn moeder. Het komt uit de jaren ’80 en geeft een simpel recept voor het bakken van een simpel wit waterbrood. In het oorspronkelijke recept wordt verse gist gebruikt. Maar dat is een kwestie van smaak! Dagelijks brood uit eigen oven 2015-12-15 23:18:21 Een basisrecept die je makkelijk kunt maken. De geur van versgebakken brood in je huis is één van heerlijkste dingen die er bestaat.

 1. 500 gram bloem
 2. 10 gram zout
 3. 8 gram droge gist
 4. 3 deciliter lauwwarm water
 5. 1 theelepel suiker
 6. 20 gram roomboter op kamertemperatuur
 7. olijfolie (ongeveer 3 theelepels)
 1. mixer of keukenmachine met deeghaken
 2. plasticfolie
 3. broodblik (of langwerpig cakevorm)
 4. bakkwast
 1. Zeef de bloem in de kom van de mixer en strooi het zout langs de rand van de kom bij de bloem.
 2. Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Doe de gist, water, suiker en boter in het kuiltje.
 3. Gebruik de deeghaken en zet de mixer aan. Laat de mixer 5 minuten draaien, totdat het deeg van de kom los komt. Zet de machine na 5 minuten stil en haal het deeg dat aan de deeghaken vast zit los en doe dit bij de rest van het deeg in de kom. Laat de mixer nog 10 minuten draaien.
 4. (Als je geen keukenmachine of mixer hebt roer je alles met een houten pollepel door elkaar in een grote kom tot een nattig deeg ontstaat. Bestuif het werkblad met een beetje bloem. Keer het deeg om op het werkblad en het ongeveer een kwartier lang. Kneed net zo lang tot er een samenhangend deeg ontstaat. )
 5. Zet ondertussen een grote kom klaar. Doe 1 theelepel olie in de kom. Smeer de kom in met de olie. Gebruik hiervoor een bakkwastje
 6. Wanneer het deeg goed gekneed is maak je er een grote deegbal van. De bal leg je in de kom. Draai de deegbal even twee keer om. De hele oppervlakte van de deegbal moet goed bedekt zijn met een flinterdun laagje olie.
 7. Bedek de kom met het deeg met een stuk plasticfolie. Laat het deeg 1 uur rijzen. De gist gaat nu lekker groeien en het deeg zal rijzen. Dit wordt de 1e rijs genoemd. Na een uur wachten zal het deeg in volume verdubbeld zijn.
 8. Bereid de broodvorm voor. Gebruik hiervoor een broodblik of een langwerpige glazen ovenschaal of cakevorm. Smeer de broodvorm in met olie. Gebruik hiervoor een bakkwastje.
 9. Smeer een dun laagje olie op het werkblad en stort het deeg hierop.
 10. Druk het deeg met de toppen van je vingers plat tot alle lucht eruit is. Het deeg moet ongeveer 1 tot 2 cm dik blijven. Rol het deeg op tot een rol. Leg de deegrol in de voorbereide broodvorm.
 11. Bedek de deegrol in de broodvorm met een stuk plasticfolie. Laat het brood weer een uur rijzen. Dit is de 2e rijs. Het brooddeeg moet in volume verdubbelen.
 12. Wanneer het uur voorbij is, doe je de oven aan. Verwarm de oven voor op 220 °C.
 13. Doe het brood in de voorverwarmde oven. Bak het brood 40 minuten in de oven op 220 °C. Het brood is klaar wanneer er een mooi goudbruin korstje is ontstaan.
 14. Haal het brood na de baktijd uit de oven. Haal het brood uit de vorm. Laat het brood op een rooster afkoelen voordat je het aansnijdt.
 15. Snijd brood altijd aan met een goed kartelmes. Daar kan je mooi sneetjes mee maken. Dit brood is er lekker voor een heerlijke boterham met beleg. Het is ook heel geschikt om wentelteefjes of tosti’s mee te maken.
 16. Maar, geduld is een schone zaak. Laat het brood op een rek helemaal afkoelen voor het aansnijden. Hierdoor droogt het brood niet snel uit.
 1. Zelfgebakken brood bevat geen e-nummers die het brood langer vers houden. Bij zelfgebakken brood is het belangrijk om het brood eerst goed af te laten koelen voor je het aansnijdt. Dat voorkomt uitdrogen van de kruim.
See also:  Wanneer Is Fruit Fruit?

Bakken Zoals Oma https://www. bakkenzoalsoma. nl/.

Hoe lang brood roosteren in oven?

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel het brood met ⅔ van de olijfolie en strooi het zeezout erover. Bak het brood op een rooster in 10 minuten bruin en krokant. Laat even afkoelen. 2 Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd hem in dunne plakjes en vervolgens in luciferdikke reepjes.

Pel de knoflook en snijd fijn. Maak de paddenstoelen schoon en snijd grof. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. 3 Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak al omscheppend de paddenstoelen, fijngesneden kruiden, appel, knoflook en sojasaus op hoog vuur in 5-7 minuten bruin en gaar.

Snijd ondertussen de peterselie fijn en schep de helft erdoorheen. Breng op smaak met zeezout en peper. 4 Verdeel het paddenstoelenappelmengsel over het brood en bestrooi met de rest van de peterselie.

Hoeveel graden brood rijzen?

Deeg laten rijzen: de narijs – Na de voorrijs vorm je het deeg tot het uiteindelijke brood (of broodjes). Hierna krijgt het deeg zijn tweede rijs: de narijs. Ook hier is de juiste temperatuur belangrijk. Voor een normaal en relatief snel brood houd je een warme temperatuur van 20-30 °C aan.

Hoe lang brood afbakken?

Opwarm- en afbakadvies

Opwarmadvies Graden Minuten
Afbakstokbrood 180° 8
Afbak broodjes 180° 6
Desembroden 180° 6
* Product afdekken met aluminiumfolie

.