Hoe Lang Kun Je Gebraden Kalkoen Bewaren?

Hoe Lang Kun Je Gebraden Kalkoen Bewaren
Hoe lang kun je kalkoen bewaren? – Kalkoen of kalkoenvlees kun je in de koelkast nog 4 tot 5 dagen bewaren, tenminste als het vlees goed is afgedekt. Net als bij kip, kun je kalkoenvlees erg kort bij kamertemperatuur bewaren. Niet meer dan 45 minuten. Gebakken kalkoenvlees kun je nog ongeveer twee dagen bewaren in de koelkast.

Kan je kalkoen opwarmen?

Opwarmen van een gebakken kalkoen  Verwarm de oven voor op 75°c. Indien u de kalkoen gesneden wilt opwarmen, v erwijder de billen en de vleugels van de kalkoen. Snijd de kalkoen in schijven van ongeveer 1,5 cm. Schik alles trapsgewijs in een vuurvaste schotel.

 • Maak een tent van aluminiumfolie en plaats dit over de kalkoen;
 • Zet de kalkoen in de voorverwarmde oven gedurende minimum één uur;
 • Leg de kalkoen in een vuurvaste schotel;
 • Besprenkel de kalkoen af en toe met gesmolten braadboter tegen het uitdrogen;

Zet de kalkoen in de voorverwarmde oven gedurende minimum anderhalf à twee uur. De kalkoen is warm indien de kerntemperatuur 68° à 70° bedraagt. Indien u de kalkoen in het geheel wilt opwarmen. Leg de kalkoen in een vuurvaste schotel. Besprenkel de kalkoen af en toe met gesmolten braadboter tegen het uitdrogen.

Hoe kalkoen bewaren?

Hoe Lang Kun Je Gebraden Kalkoen Bewaren © Shutterstock In de Verenigde Staten is Thanksgiving net achter de rug en zitten veel gezinnen met overschotjes, maar hoe lang kan je die nog bewaren? Still Tasty, een site van de Department of Agriculture die gespecialiseerd is in alles wat met restjes te maken heeft, geeft tips die van pas kunnen komen tijdens de eindejaarsperiode. vwh Zondag 27 november 2016 om 12:46 Kalkoen Op tafel: Na twee uur is de kans groot dat de geroosterde kalkoen al een beetje zuur gaat ruiken en een slijmerige textuur krijgt. Zet hem bij voorkeur vroeger in de koelkast. In de koelkast: Drie dagen. Snijd de kalkoen in stukjes en verpak in luchtdichte potjes, zo blijft het vlees smakelijk.

 • Verwijder eventueel opvulsel en bewaar apart;
 • In de diepvries: Drie maanden;
 • Je zou het vlees langer kunnen bewaren, maar dan zal het smaak verliezen;
 • Bewaar in sneetjes en in luchtdichte zakjes en je kan drie maanden nagenieten;

Veenbessensaus Op tafel: Eens de warme saus is afgekoeld, zal ze bacteriën beginnen verzamelen. Ook al staat er een deksel op: plaats ze binnen de twee uur in de koelkast. In de koelkast: Twee weken. De lange houdbaarheid komt voor een groot deel omdat er veel suiker in zit.

See also:  Welk Fruit Mag Baby 8 Maanden?

Leg ze in een luchtdichte verpakking of dek goed af met plasticfolie. In de diepvries: Twee maanden, in theorie. Een saus op basis van fruit zal haar smaak sneller verliezen dan andere sauzen. Na een maand kan de veenbessensaus al een vreemd smaakje hebben.

Spruitjes Op tafel: Spruiten laat je best niet langer dan twee uur op tafel staan. Verhuis er binnen die tijd naar de koelkast. In de koelkast: De groenten blijven nog vijf dagen goed, als je ze in een afgesloten potje plaatst of in een kommetje met vershoudfolie.

In de diepvries: Een jaar, als je ze in een diepvrieszakje opbergt. Na twaalf maanden beginnen de spruitjes hun smaak te verliezen. Cake Op tafel: Cake kan je makkelijk twee dagen op kamertemperatuur bewaren.

Dat geldt niet als er een laag glazuur op basis van eiwit en roomboter op ligt. In de koelkast: Een week. Een lage temperatuur beschermt de cake tegen opbouw van bacteriën. In de diepvries: Vier maanden. Je snijdt de cake het best in sneetjes, die je individueel verpakt en invriest.

Zo behouden ze langer hun smaak. Houd er wel rekening mee dat de structuur van het taartje na het ontdooien anders zal zijn. Rode wijn Op tafel: Berg je wijn niet meer op in de koelkast, dan gaat hij een dag mee.

Als je de fles weer afsluit met de kurk, tenminste. In de koelkast: Blijft nog drie tot vijf dagen goed. Donkere rode wijnen gaan iets langer mee dan lichtere soorten. Als de wijn er bruin uitziet en vreemd ruikt, drink je hem best niet meer op. In de diepvries: Blijft nog zes maanden lekker.

Hoe lang kun je kalkoen bewaren in de vriezer?

Hoe lang kun je vlees bewaren in de diepvries? – Hoeveel langer is vlees dan houdbaar in bevroren toestand? Hele kippen en kalkoenen kunnen tot een jaar gedijen in de diepvries. Stukken gevogelte, zoals kalkoen- of kippenborst , -billen of -vleugels moet je binnen de negen maanden consumeren.

Orgaanvlees blijft bevroren slechts drie tot vier maanden goed. Rauwe steak gaat dan weer zes tot twaalf maanden mee in de vriezer. Een koteletje bereid je beter binnen de vier tot zes maanden na het invriezen.

Gebraad kan vier maanden tot een jaar de diepvries in. Verwerkt varkensvlees , zoals spek, worst of hesp mag je niet langer dan een à twee maanden in de vriezer bewaren. Gehakt van rund, kalkoen, lam of kalf blijft bevroren drie tot vier maanden goed. Dat geldt natuurlijk ook voor hamburgers en gehaktballetjes.

 1. Vlees dat al verwarmd werd, is minder lang houdbaar in de diepvries;
 2. Bereid gevogelte kan je bevroren vier tot zes maanden bewaren;
 3. Runds-, kalfs-, lams- en varkensvlees blijven zelfs maar twee tot drie maanden goed in de diepvries;
See also:  Hoe Heet Een Baby Kalkoen?

Volg ons op  Facebook ,  Instagram ,  Pinterest ,  YouTube  en schrijf je in op onze  nieuwsbrief  om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!.

Hoe kalkoen terug opwarmen?

Skip to content Dat is geen enkel probleem. Stel dat je hem een dag van tevoren maakt, dan moet je hem na bereiding in de koelkast zetten en met huishoudfolie afdekken. Als je hem dan de volgende dag wilt bereiden voor het diner moet je hem heel rustig in een voorverwarmde oven (110 graden) opwarmen.

 1. Doe de thermometer er weer in als deze eruit gehaald is en laat de thermometer dan oplopen tot 58 graden;
 2. Let op, dit kan best even duren, zomaar anderhalf uur, maar dit hangt af van de omstandigheden en vooral van hoe ver de kalkoen was terug gekoeld voor het opwarmen (forceer dat niet door de oven hoger te zetten, want dan droogt de kalkoen alsnog uit);

Dat het heel goed kan, kun je in deze review van culinaire blogster Francesca teruglezen:  link Mocht je de kalkoen thuis willen klaarmaken voor een diner elders diezelfde avond dan kun je de temperatuur van de kalkoen tijdens de bereiding het beste op laten lopen tot 45 graden.

 • Vervolgens dek je hem af met aluminiumfolie, zoals in de bereidingswijzer beschreven wordt als het rustmoment;
 • De temperatuur gaat nu vanzelf verder oplopen;
 • Op locatie verwijder je dan de folie (kalkoen is dan waarschijnlijk ergens tussen de 50 en 55 graden, afhankelijk van de tijd die je nodig hebt om op het andere adres te komen!);
See also:  Welk Fruit Moet In De Koelkast?

Op locatie moet de oven voorverwarmd worden op 130 graden. Je haalt de kalkoen daar uit de folie, zet hem in de oven en laat hem oplopen tot 60 graden. Dan haal je hem eruit, pakt hem weer in in folie en laat de kerntemperatuur oplopen tot 63-65 graden (duurt ca 20 minuten).

Hoe lang mag je vlees in de vriezer bewaren?

Hoe lang kan je vlees bewaren? – Hoe lang je bepaalde vleesdelen in de vriezer kan bewaren, hangt natuurlijk mede af van de kwaliteit van het vlees, de omstandigheden waaronder het is aangeboden, hoe het is vervoerd (vriestas?) en hoe het in huis is behandeld, maar daarna ook nog de kwaliteit en de temperatuur van de vriezer, tot en met factoren als hoe vaak de vriezer op en en dicht gaat. Toch kun je als algemene richtlijn onderstaande tabel aanhouden:

 • Bij vlees invriezen geldt: hoe groter het stuk, hoe langer het goed blijft.
 • Bewaartijd ingevroren rundvlees : 6 maanden.
 • Bewaartijd ingevroren kalfsvlees , varkensvlees , lamsvlees : maximaal 3 maanden.
 • Bewaartijd ingevroren gehakt: 2 maanden.
 • Bewaartijd ingevroren bereid vlees: 2 – 3 maanden.
 • De ideale bewaartemperatuur voor vlees in de vriezer is -18 graden Celsius of lager.
 • Slimme tips voor vlees bewaren in je koelkast vind je op onze pagina kopen en bewaren

Hoe lang duurt kalkoen?

Fail-Safe Roast Turkey | Jamie Oliver

Hoe lang moet een volledige kalkoen braden? – Zet de oven eerst op 220°C en laat de kalkoen daarin 30 minuten bakken. Verminder vervolgens de oventemperatuur tot 180°C. De bereidingstijd hangt af van de grootte van het dier. Reken voor een kalkoen van minder dan 4 kg 20 minuten per kilo + 70 minuten.

Hoeveel kilo kalkoen voor 7 personen?

Hoeveel heb je nodig? Reken op 300 tot 500 gram kalkoen per persoon als je de kalkoen als hoofdgerecht serveert. Bij een gevulde kalkoen mag dit iets minder zijn.