Hoe Tel Je Calorieën?

Hoe Tel Je Calorieën
Berekenen – De hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt, hangt natuurlijk ook af van de hoeveelheid die je van een product eet! Wil je toch eens tellen hoeveel calorieën er in iets zitten? Dan kan je zelf moeilijke sommen maken: Eén gram vet zorgt namelijk voor 9 kcal, één gram koolhydraten voor 4 kcal en één gram eiwit voor 4 kcal.

 1. Vitamines en mineralen zorgen niet voor calorieën, water ook niet;
 2. Zelf calorieën tellen kan dus als je precies weet hoeveel vet, eiwit en koolhydraten in iets zitten;
 3. Gemakkelijker is het om het aantal calorieën gewoon op te zoeken op www;

caloriechecker. nl. Daar vul je bijvoorbeeld in ‘appel’ en dan zie je meteen dat die maar 60 kcal oplevert.

Hoe kun je makkelijk calorieën tellen?

Wat is de beste app om calorieën te tellen?

Onze favoriete calorieteller-app: Lifesum – Lifesum is duidelijk de mooiste calorieteller in de App Store en ook nog eens erg handig. Bij het starten van de app geef je aan of je gezonder wil zijn, wil afvallen of juist zwaarder wil worden. Geef je aan dat je wil afvallen, dan vul je een streefgewicht in en hoe snel je dit wil halen.

 • Hoe Tel Je Calorieën
 • Hoe Tel Je Calorieën
 • Hoe Tel Je Calorieën

Maar de app gaat nog een stapje verder. Een belangrijk onderdeel van gezond leven is voldoende water drinken. Hier wijst Lifesum je op door regelmatig herinneringen te sturen als dat nodig is. Helaas zitten de allerbeste functies achter een betaalmuur. Dit zijn bijvoorbeeld een op jou gespecialiseerd dieet dat je kunt volgen en nog specifiekere informatie over voedingsmiddelen.

 • De app raadt zelf een halve kilo afvallen per week aan;
 • Lifesum is volledig in het Nederlands te gebruiken en heeft ook recepten, een stappenteller en de mogelijkheid om vrienden toe te voegen;
 • Eet je iets uit een verpakking? Scan simpelweg de barcode om de voedingswaarden ervan toe te voegen aan jouw overzicht;
See also:  Wanneer Is De Week Zonder Vlees?

Bovendien synchroniseer je in de betaalde versie de app met fitness-apps als FitBit en RunKeeper om ook je verbrande calorieën bij te houden. Zo’n abonnement kost je 9,99 euro per maand. .

Hoe bereken je calorieën van een gerecht?

Stap 3 – Calculeer de voedingswaarden per ingrediënt, per 100 gram gerecht – Wanneer we dus 100 gram van dit broodje eten, bestaat deze uit 36,59 gram pistolet. De voedingswaarden per 100 gram, zijn op te vragen bij de leverancier of producent van het product. Op basis van de voedingswaarden van de leverancier van de pistolet weten we dat een pistolet per 100 gram de volgende voedingswaarden bevat:

kJ 913
kcal 218
Vet 0,8 gram
waarvan  verzadigd 0,2 gram
Koolhydraten 43,3 gram
waarvan suikers 0,3 gram
Eiwit 7,7 gram
Zout 0,88 gram

Op basis van de bovenstaande voedingswaarden, kunnen we berekenen wat de voedingswaarden per 100 gram gerecht zijn. Dat doen we in dit voorbeeld met de Eiwitten. Daarvoor is de volgende berekening van toepassing:

 • “Eiwitten per 100 gram ingrediënt” * “gewicht per ingrediënt per 100 gram gerecht” / 100 = eiwitten per ingrediënt per 100 gram gerecht

Dat resulteert in de volgende berekening:

 • 7,7 * 36,59 / 100 = 2,8171 gram eiwitten per pistolet per 100 gram pistolet met gerookte zalm en roomkaas.

De bovenstaande berekening kan toegepast worden op alle ingrediënten en voedingswaarden van het gerecht. In onderstaande tabel zijn alle ingrediënten van het gerecht opgenomen met de corresponderende voedingswaarden per 100 gram bereid product en de totale voedingswaarden per 100 gram bereid product.

Hoeveel calorieën verbrand je tijdens het poepen?

Een mens gebruikt ca. 80% van de energie in het voedsel. Zo komen we op een schatting uit van 5 Kcal per gram droog gewicht uitwerpsel.

See also:  Wat Is Hard Fruit?

Hoeveel calorieën eet een vrouw per dag?

Hoeveel calorieën per dag heeft een vrouw nodig? – Een volwassen vrouw heeft gemiddeld 2. 000 kcal per dag nodig, maar dat is maar een ruwe schatting en is zoals eerder gezegd afhankelijk van verschillende factoren. Vrouwen hebben over het algemeen een lagere energiebehoefte dan mannen omdat ze een kleinere hoeveelheid aan spiermassa hebben.

Hoeveel calorieën zitten er in eten?

Calorietabel – Overzicht hoeveelheid calorieën van alle voedingsmiddelen

Per 100 g / ml kcal Kj
Baars 82 344
Bacon 373 1564
Banaan 86 363
Biefstuk 127 534

.

Hoeveel calorieën zitten hierin?

1 punt (100 gram) notengebak bevat: –

Energie 461 kcal
Vet 26,3 g
– waarvan verzadigd 11,6 g
Koolhydraten 46,6 g
– waarvan suikers 25,1 g
Vezels 2,1 g
Eiwit 8,3 g
Zout 0,31 g

Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen? Vul dan de caloriechecker onderaan deze pagina in.

Hoeveel calorieën eet ik op een dag?

Wanneer ben je matig actief? – Je bent matig actief als je bijvoorbeeld zittend werk doet en verder een licht tot matig activiteitenpatroon hebt. Je activiteitenpatroon kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

 • 8 uur slapen
 • 8 uur zittend werk
 • 1 uur met de auto of het openbaar vervoer naar het werk
 • 2 uur lichte huishoudelijke activiteiten
 • 2 uur matig recreatieve activiteiten
 • 3 uur nauwelijks fysiek inspannende activiteiten

Of bijvoorbeeld:

 • 8 uur slapen
 • 8 uur zittend werk
 • 1 uur fietsen naar werk
 • 2 uur lichte huishoudelijke activiteiten
 • 1 uur lichte recreatieve activiteiten
 • 4 uur nauwelijks fysiek inspannende activiteiten

Hoeveel calorieën heb ik vandaag op?

Gratis app Mijn Eetmeter – Wil je weten wat de voedingswaarde van een product betekent binnen je hele eetpatroon? In Mijn Eetmeter kun je langere tijd bijhouden wat je eet en drinkt. Dit online dagboek berekent dan hoeveel energie en voedingsstoffen je in totaal binnenkrijgt.

See also:  Steak Tartaar Maken Welk Vlees?

Waar zitten de minste calorieën in?