Hoe Vlees Bakken Op Gasbarbecue?

Direct grillen op een gas bbq of buitenkeuken is eigenlijk heel erg simpel. Je zet de hoofdbranders in de barbecue op volle toeren aan, sluit de deksel en zorgt voor de juiste grilltemperatuur. Het hele grillrooster ligt boven het vuur waardoor er 1 grote warmtezone ontstaat.

 1. Vervolgens is het een kwestie van je gerechten direct boven het vuur op de grill leggen en de barbecue doet zijn werk;
 2. Houd de deksel zoveel als mogelijk dicht: zo blijft de temperatuur in de gas barbecue constant;

Laat de gerechten niet te lang op het grillrooster liggen. De bereidingstijd verschilt natuurlijk per gerecht, maar langer dan 20 minuten houd een product het niet vol boven de warme branders.

Hoe warm moet een gasbarbecue zijn?

Zelfs voor wie alle klassieke kookmethodes in de keuken al onder de knie heeft, blijft barbecueën een vak apart. Weet je niet goed waar te beginnen? Deze 6 tips garanderen je 100% grillplezier! – Hoe heter, hoe beter Begin niet te snel met grillen maar geef je barbecue de tijd om op te warmen.

 1. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Wacht dan tot de kolen grijs of wit zien en je je hand niet langer dan 3 seconden boven het vuur kan houden;
 2. Dan pas zijn de kolen warm genoeg om goed te kunnen bakken;
 3. Reken hiervoor minstens 30 minuten;

Gril je op een gasbarbecue? Dan heb je het geluk dat je de temperatuur zelf kan regelen. Vlees, vis en groenten bak je het best op een temperatuur tussen 175 en 230 graden. Hoe Vlees Bakken Op Gasbarbecue VRT.

See also:  Cranberry Saus Met Welk Vlees?

Welk vlees op gas BBQ?

Welke soorten vlees kunnen op de barbecue? – Rundvlees, varkensvlees, kip en lamsvlees worden allemaal extra lekker als je ze boven hete kolen grilt. De wat taaiere soorten vlees, zoals rundersukade, kun je beter garen in de pan. Verder is het goed om te letten op hoeveel tijd vlees nodig heeft.

 1. Sommige vleessoorten hebben een korte garingstijd, zoals biefstuk, hamburgers, kipfilet en varkensfiletlapjes;
 2. Deze stukken kun je het beste boven het heetste deel van de barbecue garen;
 3. Vleessoorten met een langere garingstijd, zoals kippendijen en varkensschouder (voor pulled pork), kun je het beste op het minst hete deel van de barbecue leggen met de deksel op de barbecue;

Het vlees gaart dan door indirecte hitte. Kippendijen zijn in 30 minuten klaar, terwijl pulled pork soms wel 8 uur nodig heeft.

Wat maken op gas BBQ?

Wat zijn de beste gerechten om op een gasbarbecue te bereiden? – Hoe Vlees Bakken Op Gasbarbecue De menumogelijkheden voor barbecues zijn eindeloos – er zijn geen beperkingen aan wat je kunt uitproberen op een barbecue. Wij adviseren onze Weber gebruikers om nieuwe gerechten op de barbecue te bereiden. Je barbecuemenu samenstellen is waar het grote genieten begint!   Lees hier onze beste tips voor gasbarbecues, met heel veel inspiratie voor jouw menu, voor alle smaken en gelegenheden:

 • Een droom voor vleeseters : Het is moeilijk de sensatie van het aansteken van de barbecue en vers gemarineerd vlees erop te leggen te overtreffen. Bind het schort om en deel deze ervaring met anderen! Probeer bijvoorbeeld eens eigen gemaakte worstjes! Vervolgens kun je een mezze van diverse soorten vlees barbecueën, zoals een brisket, een  spies met gehakballetjes en een Aziatische steak. Je zult aan het eind zeer tevreden vleesliefhebbers aan tafel hebben.
 • Een vegetarisch genot:  Vegetariërs zouden net zo opgewonden moeten zijn over het vooruitzicht van barbecueën als de vleeseters dat zijn. Wees creatief met je menu: start bijvoorbeeld met wat  Portobello paddenstoelen met peterseliepesto en geitenkaas. Haal daarna je pizzasteen tevoorschijn en begin met het samenstellen van je beste eigengemaakte pizza ! Maak tenslotte nog wafels met bessen om er zo een topavond van te maken.
 • Brood bakken: Een heerlijke zondagochtend, waarom niet je broodbakvaardigheden uittesten? Begin de dag goed met een focaccia gebakken op de barbecue! Of bak een naanbrood op de barbecue voor een speciale curry-avond.
See also:  Waarom Is Geroosterd Brood Beter?

Wat je uiteindelijk ook maakt op de barbecue, houd voor alle gerechten de bereidingstijden in de gaten, aangezien het opvolgen van deze instructies voor gasbarbecues altijd weer zorgt voor een gegarandeerd geslaagde barbecue!.