Hoe Warm Moet Kalkoen Zijn?

Hoe Warm Moet Kalkoen Zijn
De kalkoen is gaar zodra een kerntemperatuur van 74 ºC bereikt is. Dit meet je in het dikste deel van de dij – zorg dat je thermometer het bot niet raakt. Neem de kalkoen uit de oven en laat nog eens 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Hoeveel graden moet een kalkoen zijn?

Krokant velletje – Giet voor het bereiden wat kokend water over de kalkoen. Daar wordt het velletje straks extra krokant van. Daarna weer afdrogen. Stap voor stap: Insmeren   en kruiden Buitenkant altijd insmeren met boter en/of olie. Zout en kruiden aan binnen- en buitenkant en uw kalkoen kan de oven al in.

U kunt hem ook heerlijk vullen. Ondersteboven garen. De kalkoen gaart het best als het borstvlees op de bodem van de braadslee ligt. 30 minuten voor het eind de kalkoen omdraaien. Zo wordt de borst ook mooi bruin en knapperig.

Kerntemperatuur De kalkoen moet een kerntemperatuur heb- ben van 70 tot 72 graden. Dit is het beste te meten met een kernthermometer in het dikste gedeelte van de dij. Geen kernthermometer? Prik met een satéprikker of vleespen in dijvlees; het sap dat vrijkomt moet helder zijn.

 • Is het sap nog roze van kleur, dan is de kalkoen nog niet gaar;
 • Hoe lang garen? Niet gevuld: ongeveer 40 minuten per kilo vlees;
 • Gevuld: een uur per kilo vlees+vulling;
 • Welke temperatuur? De vuistregels is: midden in de oven, 1 uur lang op 200 graden Celsius en daarna op 175 graden;

Als de kalkoen te hard gaat – losjes afdekken met aluminiumfolie. Hoe Warm Moet Kalkoen Zijn Kalkoen laten “rijpen” Om de vleessappen hun werk te laten doen de kalkoen 20 minuten laten rusten in aluminiumfolie voor u hem aansnijdt. Houdt hem warm met wat theedoeken. Wij hebben een aantal klassieke recepten voor hele kalkoen op onze site. Bekijk alle recepten ! Kalkoen vanaf 3 kg / 6 pers. € 39,40 – € 52,55 Op voorraad Snelst mogelijke leverdatum woe 24 augustus Kalkoen XL 8 kg / circa 16 personen Snelst mogelijke leverdatum woe 24 augustus Snelst mogelijke leverdatum woe 24 augustus Snelst mogelijke leverdatum woe 24 augustus.

See also:  Wat Voor Vlees Voor Erwtensoep?

Hoe zie je of kalkoen gaar is?

Hoe weet ik of mijn kalkoen voldoende gegaard is? – Steek een vleesthermometer in het borstvlees. Als de kerntemperatuur 72°C aangeeft, is het vlees gaar.

Welke kleur heeft gebakken kalkoen?

Bereiding –

 1. Het vlees droog deppen met keukenpapier.
 2. Eventueel het vlees marineren, doe je dat niet het vlees aan alle kanten met kruiden naar smaak bestrooien, en wat zout.
 3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan.
 4. Als de olie heet geworden is de kalkoenfilet rondom bruin aanbraden.
 5. Als het vlees aan alle kanten bruin is laat je het vlees nog ongeveer 15 minuten sudderen.
 6. Haal het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie.
 7. Nu kun je nog uien of champignons bakken, en eventueel een saus maken.
 8. Na een paar minuten haal je het vlees uit het aluminiumfolie en snij de kalkoenfilet in plakken.

In 100 gram kalkoenfilet zit circa 21,8 gram eiwit, 0 gram vezels, 6 gram vet, 0 gram koolhydraten.