In Welk Jaar Werd Het Eerste Waldkorn Brood Gebakken?

In Welk Jaar Werd Het Eerste Waldkorn Brood Gebakken
1989. Waldkorn ® Classic was ons eerste brood. Een luchtig en donker meergranenbrood waar iedereen meteen gek op was. En nu nog steeds!.

Waar komt Waldkorn vandaan?

Wit brood – Waldkorn is ook helemaal geen graan, maar een Nederlandse merknaam, geïntroduceerd door de CSM Bakery Solutions en sinds 1989 op de Nederlandse markt, weet bakker Karel Goudsblom van bakkerij Mama in Zwanenburg. Zelf maakt hij zijn deeg van oeroude granen, zoals eenkoren en emmer.

Van waldkorn moet de ervaren bakker niets weten. Hij wijst presentator Ersin Kiris op iets van belang: waldkorn wordt gemaakt van tarwebloem, zo valt te lezen op de sticker. ,,Je denkt dat het gezond is, maar het is eigenlijk wit brood”, verklaart hij.

,,Neem je hiervan twaalf sneetjes mee naar je werk, kom je nog thuis met honger. ” Voedzaam, zoals bakker Gerard het brood beschrijft, blijkt het dus niet. Het is een misvatting dat meergranenbrood gezonder is dan wit brood, vindt Goudsblom. De term zegt enkel dat er meerdere soorten granen zijn gebruikt.

Het brood kan dus nog steeds gebakken zijn van tarwebloem. ,,Dat meergranenbrood gezond is, is door marketing verzonnen om jou er zo veel mogelijk van te verkopen”, aldus Goudsblom. Het draait bij waldkorn vooral om de smaak, vertelt fabrieksmedewerker Alex van de CSM Bakery Solutions in de uitzending.

Er worden extra ingrediënten toegevoegd om de klassieke smaak van waldkorn te garanderen die kennelijk zo goed in de markt ligt. Een voorbeeld daarvan is maltodextrine, een koolhydraat dat wordt gebruikt als zoetstof. Ook geroosterde tarwemoutbloem staat in de lijst met ingrediënten.

Hoeveel Waldkorn broden bestaan er?

Wist je dat er tien verschillende Waldkorn ® -varianten zijn? Waldkorn ® is zoveel meer dan de klassieker uit ons aanbod. Zo hebben we tien varianten, elk met hun unieke smaak en mix van granen en zaden. Maïs, oergranen, haver ….

Wat is een Waldkorn brood?

Is Waldkorn ® -brood gekleurd wit brood? – De Waldkorn ® -broodsoorten zijn meergranenbroden die gemaakt zijn met bloem en/of meel van meerdere graansoorten. Bij Waldkorn ® primeert de smaak, niet de kleur. Daarom bepalen de gebruikte ingrediënten in eerste instantie de smaak van het brood; de kleur is een gevolg van de keuze van de ingrediënten.

See also:  Welk Fruit Bevat Minste Suiker?

Zo heeft  Waldkorn ® Classic , de meest bekende broodsoort, een uitgesproken moutsmaak. Ze staat zelfs bekend om die smaak. Die smaak wordt bepaald door het gebruik van gerstemout. De gerstemout die in deze broden gebruikt wordt, is donker van kleur waardoor de broden een donkere kleur hebben.

Wie belang hecht aan een hoger aandeel voedingsvezels, kan voor Waldkorn ® Donker Volkoren kiezen. Andere Waldkorn ® -broodsoorten , zoals bijvoorbeeld Waldkorn ®  Haver en Waldkorn ®  Trispelti , hebben een zachtere smaak en een blekere kleur. Waldkorn ® Mais heeft dan weer een gelige kleur door het gebruik van maismeel.

Wat is Waddenkorn?

Luchtig meergranenbrood bereid met verschillende granen als tarwe, rogge, gerst en haver. Herinnering voor Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens. Ontvang een herinnering op de dag van de actie. E-mail Gelieve het veld in te vullen. SMS Gelieve het veld in te vullen. Datum selectie Kies een dag en tijdstip Deze aanbieding is helaas niet meer geldig. Herinneringsdag 2 dagen vooraf 1 dag vooraf Op de actiedag Tijdstip 00:00 01:00 02:00 03:00 04:00 05:00 06:00 07:00 08:00 09:00 10:00 11:00 12:00 13:00 14:00 15:00 16:00 17:00 18:00 19:00 20:00 21:00 22:00 23:00.

Is Waldkorn brood ongezond?

Het ziet er donker uit en dus moet het wel gezond zijn: waldkornbrood. Maar klopt dat wel? ‘Waldkorn neemt de tijd voor smaak’. Met die slogan brengt broodproducent Waldkorn zijn deegwaar dagelijks aan de man, maar is dat zogezegd lekkere brood ook goed voor onze gezondheid? Wat denk jij? Neen, dat klopt niet! In waldkornbrood zitten veel vezels, mineralen en vitaminen.

 1. En dat zijn allemaal stoffen die je lichaam goed kan gebruiken;
 2. Maar toch lijkt het brood veel gezonder dan het eigenlijk is;
 3. En dat komt door de kleurstof die erin zit om het brood donkerder te maken;
 4. Hoe donkerder het brood, hoe gezonder denk jij misschien, want dat wijst normaal gezien op het gebruik van meer volle tarwe;

Maar bij waldkornbrood is dat dus niet zo. Maar wees gerust. De kleurstof die zij gebruiken is niet schadelijk voor jou. Om het brood luchtiger en aangenamer te maken voegt Waldkorn wel graansoorten toe die extra gluten bevatten. Als je daar allergisch voor bent, dan eet je er beter niet van.

See also:  Welk Merk Vers Vlees Hond?

Wat is gezonder Waldkorn of volkoren brood?

Om elk product wat in de supermarkt ligt te verkopen wil de producent dat zijn product op valt en onderscheidend is dan andere producten. Zo is het ook met Brood. Onze ogen, reuk en beleving bepalen voor een groot deel of wij dat ene specifieke brood kopen. Maar is dat ene brood ook gezonder dan andere broden? Hoe zit dat dat dan met Waldkorn brood? Is Waldkorn brood gezond? Is Waldkorn gezond? De conclusie is:

 • Waldkorn in niet gezonder dan volkorenbrood maar wel veel duurder.
 • De Classic Waldkorn is gemaakt van 48% bloem uit meerdere granen er zijn zaden aan toegevoegd.
 • Waldkorn wordt donker gekleurd om het gezonder te laten lijken.
 • Volkorenbrood en meergranenbrood gemaakt van meel, bevatten meer vezels en zijn gezonder.

Waldkorn brood is inmiddels in meerder varianten verkrijgbaar. In dit artikel wordt gesproken over de Waldkorn Classic. Is het gezond? Hoe verhoudt het brood zich tot andere broden? De conclusie is verrassend.

Wat betekent Waldkorn?

Waldkorn is geen bepaalde graansoort maar gewoon een merknaam. Waldkornbrood is dus brood, maar dan van een bepaald merk. Waldkornbrood is een meergranenbrood en donkerbruin van kleur. Meergranenbrood bevat vaak andere graansoorten waardoor het vaak een rijkere smaak heeft dan bijvoorbeeld ‘gewoon’ bruinbrood.

Is Waldkorn witbrood?

Waldkorn is gekleurd witbrood De keuringsdienst van waarde ontdekte dat het enige verschil tussen waldkornbrood en witbrood de kleur was. De ingrediënten zijn namelijk hetzelfde, beide broden worden gemaakt van tarwebloem. Het is dus geen volkorenbrood, dat wordt gemaakt van volkorenmeel van de tarwekorrel.

Is Waldkorn Vegan?

Voor vegans Wie heel strikt veganistisch eet, houdt het best bij Waldkorn ® Classic want die bevat bijvoorbeeld geen honing, een ingrediënt dat wel in een paar andere broden in assortiment zit. Toch is het ook bij dit brood verstandig om even bij je bakker te checken of om het etiket op de verpakking te lezen.

Welk brood van Albert Heijn meest gezond?

Volkorenbrood. Volkorenbrood is een van de gezondste soorten brood. Deze gezonde soort heeft enorm veel vormen brood. Denk aan stevig volkorenbrood, tijger volkorenbrood, grofvolkoren broden, boerenvolkoren brood en Allinson volkorenbrood.

See also:  Welk Fruit Na Sporten?

Is Waldkorn roggebrood gezond?

Is Waldkorn roggebrood gezond? – Gezondheid In een gezonde dagelijkse voeding passen graanproducten als broodproducten en ontbijtgranen. Er zijn gezondere opties dan Roggebrood waldkorn. Roggebrood waldkorn kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.

Waar wordt Waldkorn brood van gemaakt?

Is Waldkorn ® meergranenbrood? – Een ‘meergranenbrood’ mag alleen zo heten als het meelbestanddeel van het brood minimaal 3 verschillende graansoorten bevat en het voornaamste graan niet meer dan 90% van het meelbestanddeel vormt. Alle Waldkorn ® -broodsoorten zijn meergranenbroden, met uitzondering van Waldkorn ® Haver (dat is een wit tarwehaverbrood) en Waldkorn ® Mais (dat is een wit tarwemaisbrood).

Waaruit bestaat Waldkorn?

Wat voor broodsoort is waldkornbrood? – Waldkornbrood is een meergranenbrood en staat erom bekend om nog donkerder te zijn dan volkorenbrood. Meergranenbrood kan gemaakt zijn van volkorenmeel of bloem (of een mix), maar bevat ook andere graansoorten zoals gerst, mais, spelt, rijst en boekweit.

Wat betekent Waldkorn?

Betekenis – Waldkornbrood is een broodsoort dat vooral bekend is vanwege zijn smaak en donkerbruine uitstraling. Deze kenmerken heeft het brood te danken aan een flink aandeel donker moutpoeder dat gebruikt wordt voor dit brood. Vele denken dat, omdat het brood zo donkerbruin is, het ook gezond is.

 • Maar kleur zegt in dit geval niets;
 • Als je het op de keper bekijkt betreft het hier een witbrood dat door het moutpoeder een donkere uitstraling krijgt;
 • Er zitten dus niet de enorme hoeveelheid zemelen in zoals je dit aantreft in een volkorenbrood;

Daarmee is dit brood niet ongezond, zeker niet, maar een volkorenbrood bevat wel de zo bejubelde zemelen die, volgens de specialisten op dit gebied, als zeer wenselijk worden beschouwd. Waldkornbrood is in 1989 geïntroduceerd door CSM en de naam is vastgelegd als een geregistreerde naam.

Is Waldkorn witbrood?

Waldkorn is gekleurd witbrood De keuringsdienst van waarde ontdekte dat het enige verschil tussen waldkornbrood en witbrood de kleur was. De ingrediënten zijn namelijk hetzelfde, beide broden worden gemaakt van tarwebloem. Het is dus geen volkorenbrood, dat wordt gemaakt van volkorenmeel van de tarwekorrel.