Keto Dieet Welk Fruit Mag Je Eten?

Keto Dieet Welk Fruit Mag Je Eten
Als je een keto dieet volgt, is het essentieel om goed op je voeding te letten. Zo kan één product met iets teveel koolhydraten je ketose volledig verzieken. Dit zijn een aantal producten waar je op moet letten. Zo bevatten stukken fruit als appels en bananen tussen de 20 tot 25 gram koolhydraten, waarmee je direct aan je dagelijkse limiet van 30 gram koolhydraten zit om in ketose te blijven.

  1. Keto en vasten-expert dr;
  2. Samefko Ludidi raadt daarom aan om rood fruit te kiezen: ‘Neem bijvoorbeeld kersen of bramen;
  3. Hierin zitten veel minder koolhydraten waardoor je wel je fruit kunt blijven nemen,’ zegt hij;

‘Niet dat koolhydraten slecht zijn, maar ze remmen wel de ketogene toestand.

Welk fruit niet bij keto?

Beste keto fruit –

Fruitsoort Koolhydraten per 100 gram
Avocado 1,5
Abrikoos 5
Aardbei 6,5
Watermeloen 8
Nectarine 8
Bramen 8,5
Perzik 8,7
Pruimen 11
Frambozen 12
Kersen 12
Ananas 13
Mandarijnen 13
Appel 14
Sinaasappel 14

Een goede vuistregel is om fruitsoorten met meer dan 15 gram koolhydraten per 100 gram te vermijden. Voorbeelden hiervan zijn bananen, passievrucht, dadels, rozijnen etc. Koop je fruit ook altijd vers of ingevroren, maar nooit in blik of gedroogd. Ook vruchtensappen worden afgeraden tijdens het keto dieet. Alhoewel een vruchtensap een gezond imago heeft, is dit niet verstandig.

Welk fruit mag je bij een keto dieet?

5 KETO FRUITsoorten die je ALTIJD kan eten

Wat is verboden bij keto?

Wat mag je niet eten binnen een ketogeen dieet? – Tijdens het ketogeen dieet mag je geen koolhydraatrijke of suikerrijke producten eten. Tussendoortjes zoals melkchocolade, snoep of koekjes kun je dus niet eten. Daarnaast mag je tijdens het keto dieet geen brood, aardappels, wraps of pasta eten.

Hoeveel avocado per dag keto?

Hoeveel avocado’s mag je per dag als je wilt afvallen? – Mag ik dan überhaupt een avocado eten, kan ik niet beter een zakje chips nemen? Nee. Avocado’s geven je langer een vol gevoel, in vergelijking met een zakje chips of een magnum. Van een zakje chips of een magnum wil je blijven eten.

  • Het is voldoende om een halve avocado per dag te eten;
  • Het is niet erg wanneer je op een dag meer dan een halve avocado eet;
  • Als je standaard elke dag een hele avocado eet, zou dit wel ervoor kunnen zorgen dat je minder snel gewicht verliest;

Belangrijk is wel wanneer je een halve avocado op een dag eet, je wel rekening houdt met de rest van je vetinname. Wanneer je bijvoorbeeld te veel producten met een hoog vetgehalte zoals (volvette) kaas, noten en vet vlees eet, kan dat gevolgen hebben voor je gewicht.