Met Welke Sport Verbrand Je De Meeste Calorieën?

Met Welke Sport Verbrand Je De Meeste Calorieën
Cardio of krachttraining: wat werkt het best? – Uiteindelijk draait afvallen om meer calorieën verbranden dan je binnenkrijgt. Dat kan door meer bewegen en minder eten. Een combinatie werkt het best om het afvalproces te ondersteunen en, belangrijker, om het resultaat vast te houden.

Maar hoe werkt dat? En welke sport om af te vallen werkt het best?  Wetenschappers hebben zich al langer gebogen over de vraag welke sportvorm het beste helpt om af te vallen. Daarbij verdelen ze ‘sport’ in grofweg 2 categorieën.

De sporten waarvan je hart sneller gaat slaan (cardio) en sporten waarvan je meer spiermassa krijgt (vooral krachttraining). Als je puur kijkt naar het aantal calorieën wat je verbrandt tijdens het sporten, dan is cardio de winnaar. Onder cardio vallen sporten zoals fietsen , hardlopen , zwemmen.

Welke sport verbrand je veel calorieën?

Conclusie –

 • Afvallen en vet verliezen doe je voor 70% door de juiste voeding te eten en voor 30% door voldoende te bewegen en te sporten.
 • Bereken hoeveel calorieën jij op een dag nodig hebt, middels de Harris Benedict Formule. Dit is een indicatie, dus ga geen calorieën tellen in voeding als je wilt afvallen, want dan gaat afvallen als een strijd voelen.
 • Touwtjespringen, hardlopen, taekwondo, traplopen en skeeleren zijn de top 5 activiteiten waarbij je de meeste calorieën per uur verbrand (meer dan 600 als je 73 kilo weegt).
 • Kies je voor hardlopen, bedenk dat dan hardlopen blessuregevoelig is en je gewrichten sneller zullen slijten als je veel overgewicht hebt.
 • De beste manier om snel veel calorieën te verbranden is door veel te wandelen.
 • Ook wandelen is een goede en makkelijke manier om snel calorieën te verbranden.
 • Wil je van je buikvet afkomen? Vergeet buikspieroefeningen en hevig sporten, maar verander je eetpatroon. Niet middels een dieet, maar middels kleine stapjes zodat je de verandering vol kunt houden.

Wat is de snelste manier om calorieën te verbranden?

Een studie naar het aantal calorieën die je verbrandt met verschillende sporten, toont aan dat zwemmen, taekwondo, hardlopen en aerobics in ieder geval bijdragen om die calorieën weg te werken. Maar weet jij welke sport het effectiefste is en hoe je snel calorieën kan verbranden? Natuurlijk draait het niet alleen om calorieën verbranden, maar als een van jouw lievelingssporten in dit rijtje staat is het natuurlijk een win-win.

See also:  Wanneer Op De Dag Fruit Eten?

Als je sport om af te vallen of op gewicht te blijven al helemaal. We zetten de top 15 sporten om calorieën te verbranden even voor je op een rijtje. Bij iedere sport staat hoeveel calorieën een persoon van 90 kilo ongeveer verbrandt bij een uur sporten.

Het blijkt dat sporten waar je zowel je armen als benen in een ritmisch tempo bij beweegt en waar je ademhaling van versnelt, je het meest laten zweten. Trek die wandelschoenen maar uit de kast, want met simpelweg een uurtje wandelen kan je al 546 calorieën verbranden.

Of ga voor die 10. 000 stappen per dag! Voor maximale resultaten kun je het beste een route kiezen met een beetje hoogte verschil. Met wandelen met een loodzware backpack op je rug, verbrand je tot wel 627 calorieën per uur.

Dus dat extra setje schoenen, slaapzak en zwemkleding kan nog prima mee. 2 min.

Waar val je heel snel van af?

Welk lichaamsdeel valt het snelst af – Waar je het eerste afvalt is voornamelijk afhankelijk van jouw genetica. Dit kan je dus zelf niet beïnvloeden. Meestal val je eerst af op de plek waar je het meeste lichaamsvet hebt. In het algemeen slaan mannen meer vetmassa op rond de buik.

Mannen gaan dan meestal ook sneller afvallen op de buik dan op andere plaatsen. Vrouwen daarentegen slaan meestal meer vet op rond hun bovenbenen en heupen. Zij gaan daar meestal eerst afvallen voor ze meer bij hun buik gaan afvallen.

Na de menopauze gaan vrouwen meer een vetverdeling van een man krijgen. Zo gaan ze meer vet opslaan rond hun buik terwijl ze vet gaan verliezen rond hun heupen en billen. Een vrouw na de menopauze kan dus mogelijks ook eerst  voornamelijk afvallen rond de buik en dan pas in meerdere mate op andere plaatsen.

Hoe raak je onderbuik vet kwijt?

Hoe verlies je buikvet in 2 dagen?

Begin met intermittent fasting – Ik heb op het blog al eerder geschreven over de vele voordelen van vasten , en dan met name intermittent fasting. Intermittent fasting is een manier van vasten waarbij je 16 tot 20 uur per dag vast en de overige uren kunt eten.

See also:  Wat Mag Een Hond Eten Van Groenten En Fruit?

Sommigen geven hier ook een draai aan, zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij het 5:2 dieet. Hierbij ‘vast’ je twee dagen, dat wil zeggen dat je op deze twee dagen maximaal 500 kcal mag eten, en de overige 5 dagen eet je normaal.

Vasten is één van de meest effectieve manieren om buikvet kwijt te raken. Door bijvoorbeeld het ontbijt (en eventueel de lunch) over te slaan, eet je automatisch een stuk minder op een dag. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden waarom vasten zo effectief is.

Wanneer je gedurende langere tijd niet eet, heeft je lijf de glucosereserves in je lijf uitgeput. Om aan energie te komen, moet het dus overstappen op lichaamsvet. Met vasten verbrand je dus veel effectiever vet dan met een normaal dieet.

Extra voordeel: het vet komt met name van je buik! Met vasten beginnen is heel eenvoudig. Kies bijvoorbeeld enkele dagen per week (in het begin niet meer dan 2 tot 3) waarop je het ontbijt overslaat. Voel je je extra moedig, kies er dan voor om 20 uur te vasten en sla ook de lunch over.

Dit houdt dus in dat je alleen avondeten nuttigt. Tijdens deze maaltijd mag je eten wat je wilt, maar om zo effectief mogelijk af te vallen, kun je natuurlijk beter voor gezonde opties kiezen. Omdat je dan ook meer honger zult hebben, is het beter eerst een grote portie groenten te nuttigen, zodat je niet te veel calorieën binnenkrijgt.

Je kunt eventueel de dagen langzaam opbouwen naar bijvoorbeeld 5 dagen per week intermittent fasting.

Hoe krijg je een platte buik?

Hoe kan je snel 1000 kcal verbranden?

Hardlopen Hardlopen is al jarenlang een populaire sport om calorieën te verbranden. Zowel hardlopen op de loopband als hardlopen in de buitenlucht zijn goede sporten voor mensen die willen afvallen. Met een uur hardlopen kun je tot wel 1000 calorieën verbranden!.

Hoeveel moet je lopen om 1 kilo af te vallen?

Calorieën verbranden – Er is geen eenduidige formule om te bepalen hoeveel je moet wandelen om gewicht te verliezen. Het aantal calorieën dat je verbrandt is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo spelen je lichaamstype, gewicht en spiermassa  een belangrijke rol, maar ook hoe regelmatig je wandelt , hoe snel je wandelt en of je bergop loopt of net niet,… Gemiddeld genomen geldt het volgende.

See also:  Hoe Lang Duurt Brood Bakken?

“Een vrouw die ongeveer 60 kg weegt en 5 km per uur stapt, verbrandt zo’n 60 calorieën per kilometer. Stap je aan 6,5 km per uur, dan verbrand je zelfs 70 calorieën per kilometer. Als je elke dag 5 km stapt verbrand je ongeveer 300 calorieën per dag.

” Om een kilo lichaamsvet te verliezen moet je zo’n 7. 000 calorieën verbranden. Als je dus iedere dag 5 km stapt, verbrand je op een week tijd 2. 100 calorieën en op een maand tijd 8. 400 calorieën. Je verliest dus ongeveer een kilo per maand als je hetzelfde voedingspatroon aanhoudt.

Hoeveel calorieën moet je verbranden om 1 kilo af te vallen?

Hoeveel calorieën is een kilo vet? Het korte antwoord: Als je 1 kilo lichaamsvet wilt verbranden staat dat gelijk aan circa 7700 calorieën (kcal). Als je iedere dag 500 calorieën minder eet dan dat je verbrandt, val je in theorie 1 kilo vet af per 2 weken. Wat je in dit artikel gaat leren:

 • Wat wordt bedoeld met kcal
 • Waarom vet meer kcal bevat dan lichaamsvet
 • Wat de meest effectieve manier is om calorieën te verbranden
 • Waarom calorieën tellen onzin is

Wanneer men het over calorieën heeft, bedoelt men in de regel kilocalorieën (afgekort kcal). Kortom, 1 kilo lichaamsvet is circa 7700 kcal. 1 kilo lichaamsvet = ±7700 kcal Op iedere verpakking in de supermarkt staat het aantal calorieën. Ook staat er altijd het aantal Joule vermeld, wat de officiële eenheid van energie is. Daarbij staat 1 kilocalorie gelijk aan 4184 joules.

Deze regel geldt wel alleen op korte termijn, want op lange termijn gaat het lichaam minder calorieën verbranden. Overigens ga je ook iets van spiermassa verliezen, waardoor je ook minder calorieën verbrandt.

Waarschuwing : als je wilt afvallen is calorieën tellen slechts het halve verhaal. Wil je precies weten wat het hele verhaal is? Lees dan het hele artikel.