Rendang Welk Vlees?

Rendang Welk Vlees
Rendang wordt meestal gemaakt van rundvlees (van de karbouw) en wordt dan ook wel randang dagiang genoemd. Men gebruikt in plaats van rundvlees soms ook lever (van rund of kip), kippenvlees, geitenvlees, hertenvlees of eend, of groenten als nangka of cassave.

Wat is het verschil tussen Braadlappen en Riblappen?

Waar zitten die lappen – Rendang Welk Vlees “Sucadelappen” Schouder, borst, rib, lende. Allemaal delen van een rund en daar waar het vlees uit gesneden is, geeft meteen de verschillende benaming. Uit het werkvlees van het rund, vol pezen. Een sucadelap wordt van de schouder gesneden, een riblap uit het eerste deel van de ribben en een runderlap worden van verschillende andere delen gesneden.

Wat is boemboe Ajam Paniki?

Extra informatie – De Conimex boemboe voor ajam paniki is een kruidenpasta bereid met onder andere gebakken pepers en citroengras. Met deze boemboe maak je een heerlijk geurend, pittig kipgerecht uit de indonesische keuken. De boemboe is bereid op basis van een authentiek indonesisch recept.

  1. Deze boemboe is snel en eenvoudig te bereiden, volg de instructies op de achterkant van de verpakking;
  2. Het is een heerlijk gerecht voor 3 tot 4 personen dat klaar is binnen 15 minuten;
  3. De Conimex boemboes zijn geconcentreerde natte kruidenmengsels uit azie;

Ze zijn gemaakt van fijn gevijzelde kruiden en specerijen waarvan de samenstelling verschilt per gerecht en van dorp tot dorp. Met een boemboe geef je gemakkelijk de authentieke oosterse smaak, geur en kleur aan vlees-, kip- en groentegerechten. Conimex boemboes zijn er in verschillende smaken.

Probeer ook eens een van de andere Conimex boemboes bij jouw gerecht: bami goreng, groene curry, nasi goreng, rode curry, sajoer boontjes, javaanse boontjes of ajam smoor. Azie: een en al inspiratie. Het lekkerste oosterse eten wordt bereid in piepkleine keukentjes, waar families hun keukengeheimen delen van generatie op generatie.

See also:  Hoe Lang Kan Je Vlees Bewaren In De Koelkast?

Daar vind je heerlijke recepten, authentieke producten en de beste ingredienten. Hier is Conimex thuis en dat brengen we naar nederland. Conimex zorgt er al sinds 1932 voor dat heerlijke authentieke oosterse smaken in nederland te koop zijn en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een bekend merk met een inspirerend assortiment wat bestaat uit meer dan 150 producten.

Wat is Bumbu Bali?

Bereidingswijze Boemboe Bali – Boemboe Bali is een Indonesisch gerecht met zeer veel kruiden, afkomstig van het tropische eiland Bali. ‘Boemboe’ is het Indonesische woord voor een kruidenmix. Letterlijk betekent dit gerecht dus ‘kruidenmix van Bali’. Het Indonesische woord voor kip is Ajam , vandaar dat Boemboe Bali ook vaak Ajam Bali genoemd wordt.

  • 1. Pers een halve citroen uit en meng de kipreepjes met het citroensap.
  • 2. Schil de Laos en de gember en ontdoe de citroengrasstengels (Sereh) van het 1e laagje. Snijd vervolgens het kontje van de citroengrasstengels af en voeg alles toe aan de vijzel. Stamp alles fijn zodat de smaken en geuren vrijkomen.
  • 3. Verwarm 2 el olie in een wokpan en fruit hierin de uitjes en de knoflook. Voeg erna de tomaten en de tomatenpuree toe. Roerbak dit circa 2 minuten.
  • 4. Voeg nu de gemarineerde kipfilet toe en de kruiden uit de vijzel. Meng dit goed door elkaar en roerbak dit ook even kort.
  • 5. Nu kunnen de palmsuiker, trassie, salambladeren en 2 verse chilipepers toegevoegd worden. Laat dit een paar minuutjes sudderen.
  • 6. Voeg tenslotte het bouillonblokje en de ketjap manis toe en laat het nog enkele minuten doorkoken.
See also:  Waar Fruit Bewaren?

Serveertip: Serveer de Ajam Bali met geurige Jasmijnrijst Print dit recept.