Vanaf Welke Leeftijd Korstje Brood?

Vanaf Welke Leeftijd Korstje Brood
Na 6 maanden – Bruin brood of tarwebrood zonder pitten en zaden is goed om mee te beginnen. Om te leren kauwen geef je vanaf 7 maanden brood met korst. Ook als je kind nog geen tanden en kiezen heeft, bijt en sabbelt hij met z’n kaken. Dat is goed voor zijn mondspieren. Beleggen kan, maar hoeft niet. Welk beleg is geschikt voor je baby en wat kun je beter niet geven?.

Wat mag een kind van 1 jaar niet eten?

Kaas gemaakt van rauwe melk – In kaas gemaakt van rauwe melk kunnen verschillende bacteriën voorkomen, zoals campylobacter, listeria, salmonella en E. coli. Daar kun je een  voedselinfectie van krijgen. Voor jonge kinderen is het extra belangrijk om geen rauwe melk te drinken en om geen producten te eten waarin rauwe melk verwerkt is.

Zij hebben vaak een verminderde weerstand en zijn gevoeliger voor voedselinfecties. Ze worden niet altijd vanzelf beter na een voedselinfectie. Een voedselinfectie brengt voor jonge kinderen dan ook meer gevaar met zich mee.

Sommige (zachte) kazen zijn gemaakt van rauwe melk. Als het gemaakt is van rauwe melk staat op het etiket ‘gemaakt van rauwe melk’ of ‘au lait cru’. Tip: Boerenkaas is weliswaar een harde kaas, maar het wordt ook gemaakt van rauwe melk. Daarom kun je het uit voorzorg beter niet geven.

sluiten Mijn kind wil niet eten. Wat kan ik doen? Lust je kind veel dingen niet en wil hij ook niet proeven van wat je op tafel zet? Dat kan frustrerend zijn, zeker als je als ouder al van alles hebt geprobeerd.

Wat kan helpen? Het goede voorbeeld geven, een paar handige trucs èn een (flinke) portie geduld. Je kind wil niet zijn avondeten, maar wel een toetje. Of geen stuk fruit tussendoor, maar wel een koekje. Of misschien herken je deze: er wordt er een vol bord weggeschoven omdat er iets inzit wat hij niet kent. Wat doe je dan? Het klinkt eenvoudiger dan het is, maar het blijft belangrijk: geef niet toe aan dit gedrag.