Vlees Uit Vriezer Hoe Lang Houdbaar?

Vlees Uit Vriezer Hoe Lang Houdbaar
Ontdooid vlees bewaren – Hoe lang mag je ontdooid vlees dan bewaren? Eens het vlees ontdooid is, kan je het niet eeuwig in de koelkast bewaren, natuurlijk. Bereid vlees blijft drie tot vier dagen goed in de koelkast. Open verpakkingen runds- en varkensvlees kan je slechts twee dagen bewaren, en rauw gemalen vlees (vb. Vlees Uit Vriezer Hoe Lang Houdbaar.

Kan je vlees invriezen op uiterste houdbaarheidsdatum?

Ingevroren kan het 3 maanden bewaren. Vlees of vis kan je ook snel bakken en in de koelkast bewaren: daar blijft het 2 dagen goed. Maar let op: van zodra de verpakking open is, geldt de houdbaarheidsdatum niet meer. Verbruik het product daarom diezelfde dag nog om gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Hoe weet je of biefstuk bedorven is?

Vlees dat stinkt – Vlees dat echt bedorven is, kan behoorlijk stinken. Het kan bijvoorbeeld ranzig ruiken of naar rotte eieren. Vlees dat zo ruikt, kun je niet meer eten. Ook niet als de TGT-datum nog niet is verstreken. De kans dat je er ziek van wordt, is groter.

Gooi dit vlees weg. Soms heeft vlees andere vreemde luchtjes, zoals een urinelucht, maar is het niet bedorven. Het is niet altijd duidelijk waarom het vlees een rare lucht heeft. Het hoeft niet schadelijk te zijn, maar het kan dus wel.

Ons advies is: als je twijfelt, omdat het vlees onaangenaam ruikt of er vreemd uitziet, eet het dan niet op.