Wat Doen Calorieën?

Wat Doen Calorieën
Calorieën laten je hart kloppen – Je lichaam heeft de hele dag door calorieën nodig, voor verschillende doeleinden. Zoals voor de primaire activiteiten als ademen, het laten kloppen van je hart, het stromen van je bloed en het op gang houden van je spijsvertering.

Wat geven calorieën aan?

Een calorie is eigenlijk niks anders dan een maateenheid die de energie van voedsel aangeeft. De voornaamste componenten van ons voedsel zijn koolhydraten, eiwitten en vetten. Deze voedingstoffen worden door het lichaam gebruikt voor energie, welke wordt gemeten in kilocalorieën.

Hoe lang lopen om 100 calorieën te verbranden?

Dit moet je doen om 100 kilocalorieën te verbranden

Vrouw, 25 jaar, 1,68m, 64 kg Vrouw, 25 jaar, 1,68m, 80 kg
Wandelen 25 20
Yoga 25 20
Fietsen 20 km/uur 13 10
Zwemmen, borstcrawl 10 8

.

Wat gebeurt er met de calorieën die je binnenkrijgt?

Negatieve of positieve energiebalans – De hoeveelheid energie die je dagelijks nodig hebt is, zoals ik net al schreef, afhankelijk van verschillende factoren. Sommige mensen hebben meer energie nodig en sommige mensen kunnen met minder genoegen nemen. Wil je afvallen of aankomen, dan is het een kwestie van de juiste hoeveelheid calorieën op een dag binnenkrijgen.

Wil je afvallen, dan zal je een negatieve energiebalans moeten creëren door meer energie te verbranden dan dat je binnenkrijgt. Dat kun je doen door meer te bewegen en door minder te eten. Wil je aankomen, zorg er dan voor dat je lichaam meer calorieën binnenkrijgt dan dat het verbrand.

Kies ook dan wel voor de ‘goede’ calorieën! In deze blog lees je alles over gezond aankomen. Hup, de juiste outfit aan en gaan met die banaan! Dais verbrand o. haar energie door hard te lopen. Bron: NL Bewust Gezond, Gezondheidsnet, Voedingscentrum. Liefs Mirte .