Wat Eet Je Bij Turks Brood?

Wat Eet Je Bij Turks Brood
Turks- en platbrood – Turks brood: wij zijn er dol op. Het ronde, platte brood heeft een zachte smaak en is lekker luchtig. Maar ook manoushe, Libanees platbrood , is onze lievelings. Van aardappels en soep tot rijst met vlees: je eet het overal bij. Je kunt  ook besprenkelen met lekker veel olijfolie, grof zout en za’atar en het even in de oven bakken.

  1. Za’atar ? Ja, dat is een specerijenmengsel van wilde oregano, sesamzaad en gedroogde besjes uit het Midden-Oosten;
  2. Hoe dan ook: eenmaal uit de oven is een knapperig gebakken manoushe perfect in combinatie met zelfgemaakte hummus of een dip van yoghurt, knoflook en fijngesneden komkommer;

En bij de meeste Turkse supermarkten kun je ook fantastische Turkse pizza, gözleme en pide kopen.

Hoe laat je brood afkoelen?

Kan ik warm brood bewaren? – Ga je zelf brood bakken ? Je wilt natuurlijk genieten van een lekker knapperige korst. Hiervoor is het belangrijk dat de condens die vrijkomt tijdens het afkoelen kan ontsnappen. Zorg dus dat je het brood na het bakken direct uit de vorm of van de bakplaat haalt en laat afkoelen op een rooster.

Hoe piep je een broodje op?

Stokbrood-truc – De truc is om het brood even ‘op te piepen in de oven’. Dit doe je door het brood te besprenkelen met water en voor 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden celsius opnieuw af te bakken. Let wel: wanneer je dit eenmaal hebt gedaan zul je ze dezelfde dag nog op moeten eten.

Kan je een Turks brood invriezen?

Kun je Turksbrood invriezen? – Je kunt (overgebleven) Turks brood invriezen. Doe dat gelijk nadat het brood is afgekoeld. Anderhalf tot twee uur voor gebruik het Turks brood uit de vriezer halen en afgedekt laten ontdooien.