Wat Is Dragon Fruit?

Wat Is Dragon Fruit
– Dragon fruit grows on the Hylocereus cactus, also known as the Honolulu queen, whose flowers only open at night. The plant is native to southern Mexico and Central America. Today, it is grown all over the world. It goes by many names, including pitaya, pitahaya, and strawberry pear.

The two most common types have bright red skin with green scales that resemble a dragon — hence the name. The most widely available variety has white pulp with black seeds, though a less common type with red pulp and black seeds exists as well.

Another variety — referred to as yellow dragon fruit — has yellow skin and white pulp with black seeds. Dragon fruit may look exotic, but its flavors are similar to other fruits. Its taste has been described as a slightly sweet cross between a kiwi and a pear.

Wat is de smaak van dragon fruit?

Meer informatie – De pitahaya, ook wel drakenfruit of drakenvrucht, is een rode of gele, ovaalvormige vrucht met grote, platte schubben die aan de bovenkant groen gekleurd zijn. Deze schubben zijn overgebleven doordat na het oogsten lange stekels verwijderd zijn.

Hoe gezond is dragon fruit?

Peter Prins op 25 december 2016 22:18 / Reageer Zo tegen het einde van het jaar vallen ze opeens op in de schappen van de supermarkt, rose vruchten met groene schubben: dragon fruit of pitahaya. Dragon fruit doet voorzichtig zijn intrede in de Europese markt.

 1. Vooral tegen de kerst is de vraag groot;
 2. Het is ook een uitermate feestelijke vrucht;
 3. Het witte of donkerrode vruchtvlees bevat hele kleine pitjes;
 4. Het doet wat aan de kiwi denken, ook door de hele kleine pitjes in het vruchtvlees;

Dragon fruit is wat zoeter. Dragon fruit is heel geschikt om te verwerken in smoothies, salades of met ijs. Dragon fruit is gezond. Het bevat veel vitamine C en B1, maar ook mineralen zoals Calcium. Het gehalte aan antioxidanten is bijzonder hoog. Nederlandse importeurs van tropisch fruit laten de vruchten per vliegtuig en per schip naar Europa brengen.

Boeren in Vietnam zijn massaal dragon fruit gaan telen. De plant lijkt op een cactus en doet het goed in droge streken, zoals de provincies Long An en Binh Thuan. Inmiddels is meer dan 45. 000 ha aangepland.

See also:  Welke Boter Om Brood Te Bakken?

Veel van het fruit gaat naar China. De telers willen echter nieuwe markten betreden, zoals Europa, maar ook de Verenigde Staten en Japan. Deze markten staan als betrouwbaar te boek. Bovendien hecht de westerse consument meer aan kwaliteit en duurzame teelt.

Om de export te bevorderen moet er gewerkt worden aan de kwaliteit, in het bijzonder de bewaarbaarheid. Het transport naar verre markten duurt per schip circa 4 weken. In die tijd gaat door rot al snel 20 % verloren.

Samen met de boerenorganisatie Viet Nam Farmers’ Union werken we aan een programma dat de kwaliteit van dragon fruit moet verbeteren. Telers geven water en meststoffen op basis van hun onderbuikgevoel, hetgeen in de praktijk vaak betekent dat er teveel wordt gegeven.

Dat gaat ten koste van de kwaliteit, maar ook van de portemonnaie. In het programma willen we telers inzicht geven in de relatie tussen bemesting, irrigatie en de kwaliteit van de vruchten. Maar ook in de opslag en het transport kunnen nog slagen worden gemaakt, bijvoorbeeld door te werken met koeling en een betere goede verpakking.

Tijdig detecteren van schimmel kan bovendien helpen om goede en aangetaste vruchten te sorteren. Nieuwe analysetechnieken bieden veel perspectie. Nederlandse partijen willen samenwerken met de Vietnamezen om dragon fruit een mooie toekomst in Europa te geven.

Daarmee gaat een wens van de Vietnamese boeren in vervulling. Zij zien dat Europese consumenten meer waarde hechten aan een gezond en duurzaam geteeld product. Anders dan de Chinezen. Voor ons als consumenten ook een heerlijk idee.

Laat die smoothie met dragon fruit maar komen! Terug naar overzicht.

Waar krijg je dragon fruit?

Dragon fruit kopen – Er zijn drie soorten:

 • Hylocereus undatus met wit vruchtvlees en een rozerode schil (weinig smaak)
 • Hylocereus polyrhizus met rood vruchtvlees en een rozerode schil (weinig smaak)
 • Selenicereus megalanthus met wit vruchtvlees en een gele schil (veel zoete smaak)

De soorten met de rozerode schil smaken niet echt sterk naar iets, een beetje weeïg vind ik ze zelfs. De gele versie daarentegen smaakt heerlijk zoet, een beetje als een rijpe kiwi, ook door de pitjes heeft het veel weg van de kiwi. Het lekkere van de pitjes is dat ze een beetje knapperig zijn, en het ziet er natuurlijk leuk uit. Je koopt de dragon fruit relatief eenvoudig in de toko, op de markt of Indiase winkel, bij de supermarkt dus eigenlijk alleen rond de feestdagen.

See also:  Waarom Is Vlees Belangrijk?

Hoe gezond is rood fruit?

Rood fruit gezond? – Rood fruit is super gezond! In rood fruit zitten veel vezels en vitaminen. De stof anthocyaan zorgt voor de rode kleur van het fruit, ook dient deze stof als antioxidant. Antioxidanten zijn er om vrije radicalen in het lichaam tegen te gaan.

Vrije radicalen zijn stofjes die in te lichaam komen doormiddel van vuile lucht, een ongezonde levensstijl en door stress. Rood Fruit bevat vaak veel vitamine-C, vooral Aardbeien, frambozen en bessen houden veel vitamine-C vast.

Vitamine-C dient dus niet alleen als antioxidant, maar verhoogt ook nog eens de weerstand! Rood fruit is dus gezond en lekker! Een aardbei bevat zaadjes, deze zitten zoals bij de meeste fruitsoorten echter niet aan de binnenkant, maar aan de buitenkant!.

Wat kost een Drakenfruit?

Hij ziet er niet alleen prachtig uit, de pitahaya is ook hartstikke lekker! Deze exotische vrucht wordt ook wel drakenfruit (of in het Engels dragonfruit) genoemd. De vrucht heeft een rode schil en wit vruchtvlees met allemaal kleine zwarte pitjes. Past perfect in een kleurrijke vruchtensalade of een lekker fruitige smoothie.

 • Het vruchtvlees is sappig
 • Een licht zoete smaak die doet denken aan een combinatie van meloen en kiwi
 • Probeer ook: pitahaya in een cocktail of serveer blokjes bij vruchtenijs
 • De vrucht is rijp wanneer je het net zo gemakkelijk als een banaan kan schillen

Welk fruit is roze?

Drakenfruit wordt ook wel pitaja of drakenvrucht genoemd. Het is eigenlijk een cactusvrucht. Drakenfruit heeft geen stekels, maar een geschubde schil. Vandaar de naam drakenfruit. Het aromatische vruchtvlees van de witte zoete drakenvrucht zit vol eetbare kleine zwarte pitjes en doet denken aan kiwi. Je kunt drakenfruit steeds vaker in de supermarkt kopen.

Hoe eet je een cactus fruit?

Cactusvijg eten – Een cactusvijg is een harde vrucht, net als de kokosnoot , en daarom moet je de schil overwinnen om bij het vruchtvlees te komen. Je snijdt daarom eerst de uiteinden van de cactuspeer, of -vijg want deze vrucht heeft veel namen, af.

Hoe groeit dragon fruit?

Omdat een drakenvrucht honderden zaden heeft, zullen er veel kleine zaailingen uit de grond komen. Om een paar gezonde planten te laten groeien, moet je de zwakke of kleine zaailingen verwijderen. Zo blijven er een paar gezonde planten over die voldoende ruimte hebben om goed te kunnen groeien.

See also:  Welk Vlees Doe Je In Erwtensoep?

Waar komt de pitahaya vandaan?

Houdbaarheid tot 3 dagen bij 2 – 5 graden 0 Pitahaya wit vruchtvlees Wat is een pitahaya : Pitahaya’s, ook wel drakenfruit genoemd, zijn ovale cactusvruchten die aan de buitenkant rozerood of geel gekleurd zijn. De geschubde schil bevat groene uitsteeksels die sierlijk om de vrucht heen buigen. Het vruchtvlees van de pitahaya is wit of rood (afhankelijk van de variëteit) en bevat vele kleine zwarte eetbare pitjes. Pitahaya’s zijn lichtzoet van smaak en het vruchtvlees is sappig.

De schil van de rode pitahaya is veel minder dik dan die van de gele. Pitahaya is er in drie varianten: een met gele schil en wit vruchtvlees, een met rode schil en rood vruchtvlees en een met rode schil en wit vruchtvlees.

Waar komt de pitahaya vandaan : Pitahaya’s komen oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Tegenwoordig wordt de pitahaya ook veelvuldig in Zuidoost-Azie gekweekt. Wanneer is de pitahaya verkrijgbaar : Pitahaya’s zijn het gehele jaar te verkrijgen. Wat is de houdbaarheid van de pitahaya : Rijpe pitahaya’s kun je enkele dagen in de koelkast bewaren.

Waarom is de pitahaya goed voor je gezondheid : De pitahaya bevat veel folaat (vitamine B11) en kalium en is rijk aan vezels. Folaat is in je lichaam betrokken bij de aanmaak van cellen en weefsels, waaronder je rode en witte bloedcellen.

Daarnaast is folaat een belangrijke vitamine voor de groei van de ongeboren baby tijdens de zwangerschap. Voor vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden is het dan ook extra belangrijk voldoende folaat binnen te krijgen. Het mineraal kalium is betrokken bij de regulatie van je bloeddruk en de goede werking van je spieren en zenuwen. Deze sierlijke vrucht is dan ook zeker gezond! Voedingswaarde per 100 gram

  Per 100 gram RI*
Energie 209 kJ  
  50 kcal  
Vet 0,3  
    Waarvan verzadigd 0  
Koolhydraten 11,8  
    Waarvan suikers 11,8  
Voedingsvezel 1,9 g  
Eiwitten 1,4 g  
Zout 0 g  
Vitamine B11 / Folaat 44 µg 22%
Kalium 350 18%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal).

.