Wat Is Een Kaki Fruit?

Wat Is Een Kaki Fruit
Wat is kaki fruit? – Kaki fruit is een oranjekleurige vrucht die het meest lijkt op een kruising tussen een kleine pompoen en een vleestomaat. De vrucht is oranje van kleur, heeft een groene kroon en kent verschillende namen, zoals kaki fruit , kakivrucht, kaki, persimmon en sharonfruit. Ondanks dat de namen vaak door elkaar heen gebruikt worden zijn kaki fruit en sharonfruit eigenlijk verschillende vruchten.

Hoe snij je een kaki?

Kaki Fruit Snijden – Een andere methode is om kaki fruit eerst te snijden in plakjes of blokjes. Je kunt het zo gebruiken in bijvoorbeeld een salade of samen serveren met ijs. Wat Is Een Kaki Fruit Snijd ook nu weer eerst de top van de kaki af. Snijd de kaki vervolgens in bijvoorbeeld plakjes of halve maantjes, net zoals we wel een met een appel doen. Dit kan je doen met kaki fruit dat rijp is en niet over rijp. De kaki heeft dan nog stevigheid en is goed te snijden. Je kunt het nu gebruiken in bijvoorbeeld fruitsalades of invriezen voor een later te maken smoothie.

Waar kun je kaki kopen?

Kaki is net zo’n verzamelnaam als appel of peer. Bijvoorbeeld: Sharonfruit is een veredelde kakisoort en lijkt op een vierkante tomaat. Meestal wordt de kaki als winterfruit gezien. De Sharon is verkrijgbaar van november tot eind maart, de Bouquet Persimon nog korter, van september tot december.

  • Brazilië levert in het voorjaar en in de wintermaanden kaki’s, van september tot december worden ze uit Zuid-Europa gehaald;
  • De meeste kaki’s in de supermarkten zijn Sharons;
  • Dus weinig kans dat je ze morgen kan kopen;
See also:  Hoe Weet Je Of Vlees Bedorven Is?

Maar Nederland heeft nog altijd zo’n 2000 groentenwinkels. Zoek er dus een in de stad, of het dorp, of waar jij woont.