Wat Is Gezondste Fruit?

Wat Is Gezondste Fruit
Iedereen weet natuurlijk dat fruit gezond is, maar welke zijn nu het best voor je? Wij geven je de tien gezondste soorten fruit die gemakkelijk in België verkrijgbaar zijn en te vinden zijn in onze fruitmanden door het jaar heen. Appel  Appels bevatten enorm veel vezels en anti-oxidanten.

  • Bovendien bevatten appels ook catechine en quercetine;
  • Deze stoffen verminderen de kans op onder andere beroerte, hartinfarct, kanker en diabetes;
  • Abrikoos Abrikozen zitten boordevol kalium, bètacaroteen, ijzer, vitamine A, C en E;

IJzer stimuleert de aanmaak van hemoglobine, dit zorgt ervoor dat er genoeg zuurstof in je bloed terechtkomt. Banaan Bananen zijn zo een bron van goede suikers die omgezet worden in energie. Ze zitten ook vol kalium en vezels. De tryptofaan in bananen wordt door ons lichaam omgezet in serotonine.

Deze stof zorgt voor een relaxed, kalm en vredig gevoel en maakt je dus blijer. Braambes   Dit minivruchtje bevat heel wat anti-oxidanten, pectine en vitaminen B (B1 en B2), C en E. Vitamine E is goed voor je huid, je spieren, je hart en je bloed.

Blauwe bes Ondanks het feit dat blauwe bessen enorm veel voedingstoffen bevat, is het een vrucht met weinig calorieën. Deze bessen zijn goed voor je hersens en je bloeddruk en bevatten ook veel anti-oxidanten. Ze hebben een positief effect op het hart en helpen ook tegen veroudering.

Meloen  In meloen zit onder andere foliumzuur, kalium, betacaroteen, vezels en vitaminen A, B en C. Foliumzuur moeten we uit onze voeding halen, want ons lichaam kan het zelf niet aanmaken. De vitamine bevordert de aanmaak van rode bloedcellen en DNA.

See also:  Hoe Lang Brood Goed?

Kers  In dit klein superfruit zitten de meeste anti-oxidanten en het zit ook boordevol ijzer. Daarnaast bevatten kersen ook betacaroteen, kalium, vezels en vitamine C en E. Kersen helpen goed tegen het verlagen van het cholesterolgehalte en de suikerspiegel.

  1. Pompelmoes  Pompelmoezen bevatten veel kalium, calcium, betacaroteen en pectine;
  2. Kalium helpt om de bloeddruk te verlagen en calcium is goed voor je botten;
  3. Pectine helpt onder andere het cholesterolgehalte, de bloeddruk en de suikerspiegel te verlagen;

Mango  Mango’s bevatten veel betacaroteen, vezels en vitamine C. Betacaroteen wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Deze vitamine is goed voor je weerstand, je gezichtsvermogen, je botten, je tanden, je huid en je haar. Vezels verminderen de kans op hartziekten.

10. Aardbei  Ellaginezuur en vitamine C zijn talrijk aanwezig in aardbeien. Ellaginezuur is goed voor celweefsel, het spijsverteringsstelsel en helpt ook tegen veroudering. Vitamine C is goed voor je hart, je bloedvaten, je weerstand, je botten, stimuleert ijzeropname en helpt tegen verouderen.

Bron:  http://www. zapmagazine. be/santee/spijs-stuff/pages/top10gezondfruit. aspx.

Welk fruit is het beste voor je?

Vitamine C – Je wist het wellicht niet, maar niet alle fruitsoorten zijn rijk aan vitamine C. Appels, bananen en druiven bevatten bijvoorbeeld weinig vitamine C. Fruitsoorten die wel veel van deze vitamine bevatten, zijn sinaasappels, mandarijnen, aardbeien, kiwi’s, citrusfruit, papaja, bramen en ander rood fruit.

Rood fruit kun je overigens ook prima in diepvriesvorm kopen. Maak je er een smoothie mee? Let dan op dat bepaalde voedingsstoffen (zoals vitamine C en vezels) gedeeltelijk verloren kunnen gaan. Gedroogd fruit bevat overigens géén vitamine C, maar wel een hoop suiker en calorieën.

See also:  Welk Vlees Baby 7 Maanden?

Gedroogd fruit komt daarmee eerder in de buurt van snoep dan van fruit. Geen verstandige keuze dus!.