Wat Is Tomahawk Vlees?

Wat Is Tomahawk Vlees
De Tomahawk steak is het geportioneerde deel van de laatste zes ribben van het rib rack. Het rib rack bevindt zich aan de voorzijde van de rug. De voorzijde van het rund is minder gespierd, waardoor het vlees fijn is van draad en het een zachte structuur heeft.

  1. De Tomahawk steak is met zijn lange uitstekende bot niet alleen een eyecatcher, maar door de goede verhouding tussen vet en vlees vol van smaak en heerlijk mals;
  2. Onze Tomahawk steak wordt in onze eigen uitbeenderij gesneden van prachtige grasgevoerde ierse runderen;

Deze dieren leven vrijwel het gehele jaar buiten in de wei en eten voornamelijk wat de natuur ze te bieden heeft. Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, antibiotica of andere hormonen. In het uitzonderlijke geval dat dieren toch medicatie nodig hebben dan gebeurd dit alleen op voorschrijven van een veearts.

Waar bestaat een Tomahawk uit?

What You Don’t Know About Tomahawk Steak

Uit welk gedeelte van de rund wordt de Tomahawk Steak gesneden ? – De Tomahawk wordt gesneden uit de ribben (dikke en fijne rib) van een rund. Een rund  heeft in totaal 13 ribben. De laatste gedeelte van de rib wordt gesneden voor de Tomahawk Steak. Dit zijn er over het algemeen 7 maar dat zou ook 5 kunnen zijn.

  1. Dat is maar net afhankelijk hoe het dier wordt  geslacht;
  2. Wij krijgen over het algemeen een ribstuk met 5 ribben;
  3. Uit hetzelfde ribstuk snijd je tevens de cote de boeuf, rib-eye en rib roast;
  4. Bij een bestelling van dit geweldige gerecht snijdt de chef tussen de twee ribben door;
See also:  Welke Boter Voor Brood Bakken?

Dan heb je een goed stuk vlees, in de vorm van een hakbijl, voor twee personen. Maak er een feest van en bestel er een hele kreeft bij! De Surf & Turf is een van de favoriete gerecht van onze gasten. Bekijk hier onze menukaart.