Wat Is Wit Vlees?

Wat Is Wit Vlees
Wit vlees: het spiervlees van pluimvee en ander gevogelte. Onder pluimvee wordt gerekend: kip (bijv. kipfilet, braadkip, kipnugget), kalkoenen en parelhoenders. Ook wild gevogelte, zoals kwartels, fazanten en patrijzen, bevat wit vlees.

Welk vlees is wit vlees?

Wat is het verschil tussen rood en wit vlees?   – Rood vlees komt van runderen, kalveren, varkens, schapen, geiten en paarden. Ook al is het vlees van deze dieren niet altijd duidelijk rood van kleur, toch wordt dit vlees gerekend tot rood vlees. Wit vlees komt van kip en ander gevogelte en tamme konijnen.

Welke dieren hebben wit vlees?

Wit vlees : het spiervlees van pluimvee en ander gevogelte. Onder pluimvee wordt gerekend: kip (bijv. kipfilet, braadkip, kipnugget), kalkoenen en parelhoenders. Ook wild gevogelte, zoals kwartels, fazanten en patrijzen, bevat wit vlees.

Wat is gezonder wit of rood vlees?

TV Voeding – Thema: Wit vlees

Wit vlees komt doorgaans van dieren die snel en explosief moeten reageren en dus ‘snelle spiervezels’ hebben. Die vezels zijn wit. Rood vlees komt van dieren die rustig en gestaag bewegen, zoals koeien en daarom vooral trage spiervezels hebben. Die zijn rood.

Vlees zit vol met eiwitten (20 %) die – veel meer dan groenten en fruit – essentiële aminozuren bevatten die het lichaam zelf niet kan aanmaken. Het gehalte koolhydraten in vlees is verwaarloosbaar maar vlees bevat wel vet en cholesterol.

Bij mager vlees zoals kalkoen, kalf, kip of mager varkensvlees blijft dat vetgehalte beperkt tot 3 à 5 procent. Bij vet vlees zoals spek loopt dat op tot 35 procent. Het meeste van dat vet is verzadigd en omdat we daar in het algemeen te veel van eten is verzadigd vet niet zo gezond.