Wat Voor Vlees Bij Asperges?

Wat Voor Vlees Bij Asperges
Iedereen kent natuurlijk de klassieke bereiding van witte asperges. De gekookte asperges worden met een botersaus of witte saus bedekt met hamsnippers en verkruimeld ei. Hierbij worden gekookte aardappelen geserveerd. In België bedekken ze de witte stengels met geklaarde boter en een ‘mimosa van ei’, een mengsel van gestampte krulpeterselie en hardgekookte eieren, wat nootmuskaat en peper en zout.

 1. Maar asperges laten zich heel goed combineren met diverse vis en vleesproducten;
 2. Ze smaken goed in een koude salade of als snack;
 3. Een snelle snack is de koude witte asperge rollen in een sappige plak ham;
 4. Je kunt er eventueel een likje mayonaise tussen doen;

Deze snack smaakt prima bij een aardappelsalade. En daar past dan ook weer het gekookte ei bij. Het is zo eigenlijk een koude variant van de klassieke manier zoals hierboven geschreven. Van de groene asperge maak je een eenvoudig borrelhapje door deze te serveren met een romige dipsaus.

 • Asperges combineren goed met pasta en kip;
 • Groene asperges smaken ook heerlijk in combinatie met pasta en garnalen;
 • Zalm smaakt goed bij zowel de witte als de groene asperges;
 • Kabeljauw is een prima vis bij de groene stengels;

Maak eens een risotto van groene asperges en tonijn. Van de gekookte schillen van witte asperges kun je een heerlijk ouderwetse aspergesoep maken. Je kunt van groene asperges een lekkere eenvoudige salade maken. Schep er wat pecorini (Italiaanse kaas) doorheen en een schep groene pesto.

Ham en asperges zijn een bekende combinatie, maar ook ander vleesproducten smaken er prima bij, zoals een biefstukje of stoofvlees en ook lamsvlees. Het bijzondere van paarse asperges is dat je ze zowel rauw als gekookt kunt eten.

See also:  Welk Brood Lactosevrij?

Dat biedt veel mogelijkheden op culinair gebied. Door de paarse met de witte asperges te combineren, krijg je een prachtig kleurenpalet op je bord. Laat ze afkoelen en serveer ze met een romige saus en Hollandse garnalen. Of kies alleen voor de paarse asperges en maak een salade met bladsla, avocado en serranoham.

Hoe kun je asperges eten?

Hoe eet ik asperges? – Witte asperges kun je op verschillende manieren eten en dat maakt het ook zo’n leuke groente. De klassieker is gekookte asperges met ham, botersaus en ei. Maar je kunt ze ook gekookt door rijstgerechten doen, als basis voor een salade gebruiken of in ovenschotels verwerken.

Ook lekker: grill ze (voor meer bite) of maak er een soep van! 1. Zo grill je witte asperges: besprenkel de geschilde asperges met wat olijfolie, zeezout en peper en leg ze op een ovenschaal. Gril ze vervolgens 30-35 minuten totdat de topjes een beetje bruin gekleurd en ze zacht zijn.

Zo maak je een lekkere soep : breng wat boter, groentebouillon, bloem en room aan de kook en voeg dan de gekookte asperges toe. Je kunt de gekookte asperges pureren of in stukjes laten.

Hoe lang duurt het om asperges te koken?

De ideale kooktijd van asperges is 10 minuten. Kook de asperges in een ruime pan met water en een beetje zout. Haal de pan na 10 minuten van het vuur af en laat de asperges nog 5 tot 10 minuten nagaren in het kookvocht. Zo zorg je ervoor dat je asperges heerlijk zacht zijn voor je ze serveert.

See also:  Hoe Lang Steak Laten Rusten?

Hoeveel asperges mag je eten?

Wat is de basisbereiding van asperges?

Waarschuwing tegen te veel asperges eten – Door Merel Dercksen   De website agf. nl waarschuwt mensen die last hebben van nierstenen voor het eten van veel asperges. Die zouden de vorming van oxalaatstenen kunnen bevorderen. Maar het gaat dan wel om hoeveelheden waar de gemiddelde Nederlander niet aan komt. De website agf. nl, communicatiemiddel van de Aardappel Groente Fruitbranche, waarschuwt ervoor niet te veel asperges te eten als je last hebt van nierstenen.

Die zouden oxaalzuur bevatten, en daarmee de vorming van oxalaatstenen kunnen bevorderen. De auteur baseert zich op een niet nader genoemde Duitse ‘Gezondheidskrant’ die stelt dat de maximale hoeveelheid 200 gram per dag zou mogen zijn.

Voeding heeft inderdaad invloed op de vorming van nierstenen. Maar in Nederland wordt gemiddeld niet meer dan 630 gram asperges per jaar gegeten. En vier op de vijf Nederlanders eet de groente helemaal nooit. Het aspergeseizoen loopt nog tot 24 juni, daarna zijn ze niet meer uit eigen land verkrijgbaar. Gepubliceerd: dinsdag 26-05-2009 Bron: agf. nl | Reacties (1) Lees meer over dit onderwerp: Terugkeer nierstenen gehalveerd door speciale polikliniek Frisdrank met citroensmaak aanbevolen tegen nierstenen.

Waarom stinkt je urine na het eten van asperges?

Stinkende urine na ‘t eten van asperges – Ongeveer de helft van de mensen die wel eens asperges heeft verorberd, herkent de doordringende geur tijdens het stralen. Waar komt die immense stank vandaan? Zwavel, is het antwoord. Specifieker: de zwavelverbinding ‘methylmercaptan’.

 • Deze is tevens te vinden in knoflook, citrusvruchten en azijn;
 • De penetrante geur wordt veroorzaakt doordat je zwavel uit plast;
 • Asperges bevatten een bepaald zuur (asparagusine);
 • Bij het verwerken hiervan ontstaan zwavelverbindingen, die je lichaam moet verwerken en wegwerkt via jouw plas;
See also:  Hoe Lang Kan Brood In De Vriezer?

Zwavelhoudende urine, dus. Na het verwerken bevat je plas veel meer zwavel dan normaal, waardoor je toiletpot verandert in een regelrecht moerasje van Shrek.

Welke asperges zijn het gezondst?

Groene asperges zitten vol vitamines en antioxidanten en aangezien je ze enkel kan vinden van maart tot eind juni zijn ze heel gegeerd. Hoog tijd dus om te genieten van alle voordelen van deze gezonde groente. Groene asperges zijn goed voor ons lichaam.