Welk Eten Heeft Veel Calorieën?

Welk Eten Heeft Veel Calorieën
Waar zitten de meeste calorieën in? – In het algemeen geldt dat vrijwel alle vette producten calorierijke voeding zijn. De reden daarvoor is dat vet simpelweg heel veel energie levert: maar liefst 9 kcal per gram. Ter vergelijking, eiwitten en koolhydraten leveren beide maar 4 kcal per gram.

  1. Nu betekent dat natuurlijk niet dat álle vette producten meteen een goed idee zijn;
  2. Je kunt de hele dag chips en kapsalons eten, maar dan zul je niet op een gezonde manier aankomen… Het is sterk aan te raden dat je zo veel mogelijk voor gezonde vetten kiest;

In onderstaande lijst noemen we daar een aantal goede voorbeelden van.

Hoe kan ik 10 kilo aankomen?

Welk fruit bevat veel calorieën?

In welk fruit zitten de meeste calorieën? – Elke dag fruit eten is goed voor je! Dat weet bijna iedereen. In fruit zitten namelijk belangrijke vitamines, mineralen en vezels die ons helpen gezond te blijven. Maar wat veel mensen niet weten is dat er in sommige fruitsoorten best wel veel calorieën zitten. Bekijk de top 5 hieronder en ontdek welk fruit je beter niet kunt eten als je af wilt vallen:  Top 5 fruitsoorten met meeste calorieën:

  Fruit Calorieen per 100 gram
1. Kokosnoot 335 calorieen
2. Avocado 160 calorieen
3. Banaan 89 calorieen
4. Witte druiven 75 calorieen
5. Ananas 70 calorieen

Let op: het gaat hier wel om een gemiddeld aantal calorieën. Per fruitsoorten zijn er bepaalde rassen die net iets meer of minder calorieën kunnen bevatten. Zoals je kunt zien in het bovenstaande overzicht bevatten een kokosnoot en avocado van alle fruitsoorten de meeste calorieën. Geloof het of niet, maar kokosnoot bevat dus meer calorieën dan een Mars  of een frikandel.