Welk Fruit Bevat Het Meeste Vitamine C?

Welk Fruit Bevat Het Meeste Vitamine C
Van alle citrusvruchten bevat de sinaasappel de grootste concentratie aan vitamine C en staat deze dus hoog op ons lijstje. Behalve vitamine C zitten er dus ook veel mineralen zoals kalium en calcium in je sinaasappel.

Welk fruit bevat de meeste vitamine C tip Het zijn niet de citroenen?

Van guave tot aardbeien: een top 10 – Broccoli of sinaasappels de grootste vitaminebommen? Zou je denken, maar toch ligt de waarheid net even anders. De meeste vitamine C vind je in guave, rode paprika en zwarte bessen. Hieronder een top 10. Als ergens de meeste vitamine C in zit dan is het wel in groenten, fruit  en aardappelen.

Hoeveel vitamine C zit er in een mandarijn?

Wist je dat een mandarijn ongeveer 30 milligram vitamine C per 100 gram vruchtvlees bevat? Bij een sinaasappel  is dit ongeveer 50 milligram. Vitamine C  is cruciaal om je  weerstand  op peil te houden. Belangrijk voor wie eens een nachtje doorwerkt of als je voor een aantal drukke weken staat.

Tip: vitamine C is wateroplosbaar. Snij je mandarijn of sinaasappel dus niet in te kleine stukjes. Brengt rust en regelmaat Mandarijnolie brengt rust. Zorgen complexe dossiers of interne spanningen op het werk dat je de slaap ‘s avonds niet kan vatten? Dan geeft mandarijnolie de nodige rust.

Het zorgt ook voor regelmaat in je dag- en nachtritme. Tip: verdamp mandarijnolie op een aromasteentje en leg dit naast je nachtkastje. Of naast je bureau ;-).

Kun je te veel paprika eten?

PaprikaGroenten als aardappelen, aubergine, tomaten en paprika’s kunnen ontstekingen verergeren. Let wel: dit geldt alleen als je er heel veel van eet. Paprika’s bevatten ook nog solanine – een natuurlijke gifstof. Te veel hiervan is slecht voor het zenuwstelsel en kan leiden tot stuiptrekkingen.