Welk Fruit Bevat Veel Vitamine C?

Welk Fruit Bevat Veel Vitamine C
Gezondheid 23 maart 2020 10:01 Aangepast: 23 maart 2020 13:02 Beeld © iStock Vitamine C vliegt de schappen uit. Er gingen geruchten dat de inname van vitamine C kan voorkomen dat je besmet raakt met het coronavirus maar dat is een absolute fabel. Wel is het goed om voldoende vitamine C binnen te krijgen om je weerstand op peil te houden. Daarvoor heb je geen pillen nodig, maar deze kun je gewoon uit je voeding halen.

Dokterdokter. nl zet op een rijtje welk fruit en welke groenten je aan je online boodschappenlijst kunt toevoegen. Vitamine C staat bekend als dé weerstandsvitamine, maar een wondermiddel is het natuurlijk niet.

Krijg je namelijk te veel vitamine C binnen, dan plas je dat teveel er zo weer uit. Maar met een  vitamine C-tekort  kun je zo een  verkoudheid of griep  oplopen, en daar zit je deze dagen natuurlijk ook niet op te wachten. Wat kun je in huis halen om een tekort te voorkomen?  Vruchten met een hoog vitamine C-gehalte zijn vaak rood of oranje van kleur.

  • Denk bijvoorbeeld aan bepaalde citrusvruchten, granaatappel en bessen;
  • Citrusvruchten Citrusvruchten zitten vol goede voedingsstoffen, mineralen en vitaminen;
  • Vooral sinaasappels, grapefruits, limoenen en citroenen bevatten veel vitamine C;

Hoewel mandarijnen erg geliefd zijn bij de meeste Nederlanders, bevatten deze relatief weinig vitamine C. Limoen- en citroenwater Laat je altijd een schijfje limoen of citroen in je water drijven? Zo komen niet alle voedingsstoffen in het water terecht, omdat het vruchtvlees niet loslaat. Welk Fruit Bevat Veel Vitamine C Lees ook:.

Wat is het beste fruit om te eten?

Welk fruit bevat het meeste vitamine C nee niet de citroenen?

Fruit: Welke Soort Is Het Gezondste?

Elk voedingsmiddel met vitamine C draagt dus bij aan onze gezondheid, maar welke bevat dan het meeste van deze vitamine? ‘Wat we zeker weten is dat respectievelijk de Acerola, de Guave-vrucht, de bekendere zwarte bes, kiwi’s, aardbeien en sinaasappels het rijkst zijn aan vitamine C.