Welk Fruit Is Goed Als Je Ziek Bent?

Welk Fruit Is Goed Als Je Ziek Bent
Dit kun jij het beste eten als je ziek bent: – 1. Kippensoep Kippensoep is het wondermiddeltje onder alle voedingswaren. Zo’n beetje alle goede stoffen die je maar kan verzinnen zitten erin: eiwitten, vitaminen en mineralen. Het zorgt ervoor dat jij niet uitdroogt en werkt de slechte stoffen sneller je lichaam uit.

 • Kippensoep is vooral goed ter bestrijding van griep;
 • Het helpt neusslijmvlies te verminderen en het stopt een flinke hoest;
 • Goed om te eten als je ziek bent, dus! 2;
 • Knoflook Deze stinkende plant werkt goed voor zowel keelpijn als een verstopte neus;

Bij griep is het volgens dit onderzoek dus ook een echte aanrader om knoflook door je eten te doen. Er wordt zelfs gezegd dat je bij regelmatig eten van knoflook voorkomen kan worden dat je griep krijgt of verkouden wordt. Wel is het dan aan te raden om minimaal drie keer per dag je tanden te poetsen en ervoor te zorgen dat je ALTIJD kauwgom bij je hebt ;).

 1. Honing Wanneer jij echt flink last hebt van je keel is het een aanrader om honing te gebruiken;
 2. Dat kan je puur uit een pot eten, maar ook gewoon door je thee mengen;
 3. Honing kan namelijk je keelpijn iets verhelpen en vermindert het de zwelling van je keel;

Scherp of pittig eten NLbewustgezond schrijft dat capsaïcine het stofje is dat scherp of pittig eten de scherpe smaak geeft. Dat stofje zou ervoor zorgen dat het slijm in je neus dunner wordt waardoor je verkoudheid eerder weggaat. Maar let op: het kan gevaarlijk zijn pittig te eten als je ziek bent! Wanneer je (ook) last hebt van je maag kun je scherpe of pittige voedingswaren beter niet eten.

Avocado’s Hier word ik wel redelijk gelukkig van! Avocado’s bevatten heel veel vitamines, mineralen en gezonde vetten. Daarnaast draagt deze groene vrucht bij aan vermindering van ontstekingen en bevordert het ons immuunsysteem.

Vanwege de zachte structuur van de avocado is hij ook makkelijk te eten waardoor dit onze all time favorite vrucht is: zowel ziek als niet ziek. Is het nou wel of niet goed om te sporten als je griep hebt? > 6. Zalm Het is sowieso goed voor je om zo nu en dan eens vis te eten, maar helemaal wanneer je ziek bent.

 • Zalm bevat een heleboel eiwitbronnen;
 • Daarnaast bevat het ook een heleboel vitamine D, een vitamine die we doorgaans het meeste van de zon krijgen;
 • Wanneer jij de hele dag binnen zit doe je er dus goed aan om jezelf te trakteren op een lekker stukje zalm;

Zo haal je toch een beetje de zon in huis. Soort van dan. Gember Wanneer jij last hebt van je maag en misselijk bent is gember een goede aanrader. Het gaat misselijkheid tegen en brengt je maag weer tot rust. Je kunt niet alleen gember eten als je ziek bent, maar natuurlijk ook drinken.

Zo werkt gemberthee ontstekingsremmend en helpt het je verkoudheid te verminderen. Kijk hier voor een goed recept voor gemberthee. Banaan Sowieso is fruit goed voor je als je ziek bent, maar vooral wanneer je misselijk bent of last hebt van diarree wordt het eten van een banaan aangeraden.

Bananen zijn makkelijk te kauwen en vallen licht op de maag, maar zorgen er wel voor dat je een flinke hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen binnen krijgt. Niet voor niks dus dat er wordt aangeraden om banaan te eten als je ziek bent.

Welke fruit eten als je ziek bent?

Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig – Als je ziek bent is eten het laatste waar je aan wilt denken. Toch heeft je lichaam nu juist voedingsstoffen nodig. Het beste is om meerdere keren een kleine hoeveelheid te eten in plaats van een grote maaltijd. Maar wat kun je dan het beste eten als je je ziek voelt? Op het internet zie je allemaal adviezen.

 • Vooral kippensoep zou je snel beter maken;
 • Helaas is er geen wetenschappelijk bewijs van voedingsmiddelen die helpen om snel beter te worden;
 • Mijn tip is dan ook vooral: kijk waar jij je het beste bij voelt;

De een kan prima een banaantje eten als ie ziek is, terwijl de andere waarschijnlijk direct naar het toilet moet rennen. Kies bij voorkeur voor licht verteerbare producten. Ook hierbij is het vooral een kwestie van uitproberen wat voor jou goed voelt. Toch zijn er zeker producten in te delen in licht verteerbare en zwaar verteerbare voeding. Zwaar verteerbare producten zijn:

 • Producten die veel vezels bevatten. Kies dus liever voor bruin of witbrood in plaats van volkoren brood. Ook een wit beschuitje of crackertje is licht verteerbaar.
 • Hard gebakken of gefrituurde gerechten. Vermijd deze liever als je ziek bent.
 • Zeer koude of zeer hete gerechten of dranken. Laat je drinken of soep dus even afkoelen.
 • Scherp gekruide voeding. Ook al ga je hiervan snotteren en komt de boel meer los, het kan wel de maag van streek brengen. Neem dit dus liever niet als je misselijk bent.
 • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet, deze vallen zwaar op de maag.
 • Koolzuurhoudende dranken en gasvormende producten zoals koolgroenten.
 • Zuivel bevat veel eiwitten , wat belangrijk is voor herstel. Toch kan zuivel zorgen voor klachten. Over het algemeen worden zure producten zoals yoghurt en kwark beter verdragen dan zoete producten zoals melk.
 • Kies qua fruit vooral voor rijp fruit. Bananen kunnen zeker voordelen hebben vanwege de grote hoeveelheid kalium. Echter, kunnen ze door de vezels ook voor klachten zorgen. Zure fruitsoorten bevatten veel vitamine C maar kunnen de maag flink van streek brengen [ 2 ].

Wat moet je niet eten als je ziek bent?

Wat eten als je grieperig bent?

Wat eten bij griep en misselijkheid?

Tips voor als je geen zin hebt in eten en drinken: –

 • Verse (kippen)soep is lekker warm en makkelijk weg te eten. Maak een lekkere bouillon met veel groente en kip. Een bijkomend voordeel als je te veel slijm hebt: In kip zit een aminozuur (cysteïne) dat helpt bij vastzittend slijm.
 • Crackers en geroosterd brood liggen niet zwaar op de maag en zijn daarom een goede lichte maaltijd als je ziek bent.
 • Banaan eet makkelijk weg, geeft energie en zit vol kalium. Dit mineraal heb je met name nodig als je veel vocht hebt verloren of als je overgegeven hebt.
 • Kruidenthee, zoals gemberthee, helpt de hoeveelheid vocht in je lichaam te herstellen. Daarnaast heeft het een verzachtend effect op de maag.
 • Groene thee is rijk aan antioxidanten, stoffen die je weefsels beschermen.
 • Smoothies zijn een mooie manier om veel voedingsstoffen binnen te krijgen als je geen zin hebt in eten, maar wel wilt drinken. Kljk hier voor een lekkere weerstandssmoothie.
 • Neem kleinere porties per keer in plaats van een grote maaltijd.
See also:  Wat Is Vlees Laten Trekken?

Een gezonde groet, De A. Vogel griepcoach.

Hoe snel aansterken na griep?

Is de griep voorbij? Doe het de komende twee weken nog even rustig aan. Anders gezegd: pas je tempo aan. Plan minder activiteiten dan je normaal zou doen. Ga elke dag op tijd naar bed en zorg voor voldoende ontspanning tussen de activiteiten door. Trek in de eerste week ook nog niet meteen de hardloop-schoenen aan en sla de sportschool nog eventjes over.

Begin daarna rustig weer met sporten. Ons lichaam gedijt bij balans en structuur. Dit betekent niet dat de dagen er van minuut tot minuut hetzelfde uit hoeven te zien. Het betekent wel dat je ze zoveel mogelijk indeelt naar jouw behoeftes en grenzen.

Zoek een goed evenwicht tussen ontspanning en inspanning. De meeste mensen geven niet toe aan het gevoel tijd nodig te hebben voor zichzelf. Doe dit – juist nu – wel! Ga daarnaast op dezelfde tijden naar bed en sta ook op dezelfde tijden weer op. Zeker de eerste tijd nadat je griep hebt gehad is dit belangrijk om je immuunsysteem weer op te bouwen. Natuurlijke, zo min mogelijk bewerkte, voeding geeft het lichaam wat het nodig heeft en helpt bij het opbouwen van een goede weerstand. Zo bevat zilvervliesrijst negen keer meer minerale bestanddelen dan witte rijst en zijn volkorenproducten veel rijker aan waardevolle stoffen dan producten gemaakt van witmeel. Dat voldoende groente en fruit belangrijk is weet bijna iedereen. Maar wist je ook dat je minimaal 400 gram aan deze groene rakkers zou moeten eten?  Beperk daarnaast ook de inname van suiker.

Een chaotische dagplanning vertraagt het herstelproces juist. Het eten van suiker onderdrukt namelijk je immuunsysteem. Kijk hier voor meer voedingstips voor een sterke weerstand. Lichaam en geest zijn meer met elkaar verbonden dan je denkt.

Door denken wordt je niet beter, maar door positief te zijn kun je je wel beter gaan voelen. En wie zich beter voelt is weerbaarder in stresssituaties. Stress zet ons immuunsysteem op scherp en bij langdurige stress onderdrukt het ons immuunsysteem. Zorg daarom voor voldoende ontspanning en probeer stresssituaties zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Om het herstel te versnellen kun je Echinaforce druppels van A. Vogel nemen. .

Is ei goed voor je als je ziek bent?

Gezond blijven eten is misschien wel één van de belangrijkste dingen die je moet onthouden als je ziek bent. Het kan namelijk al zoveel verschil maken om je beter te krijgen. Yoghurt. De probiotica die zich bevinden in yoghurt kunnen er voor zorgen dat je griep minder lang duurt.

Je kan zelfs twee dagen eerder beter worden door yoghurt te eten dan wanneer je dit niet doet. Griekse yoghurt is hiervoor de beste optie, aangezien het veel gezonde eiwitten bevat. Glutathion. Glutathion is een antioxidant dat infecties tegengaat, dat wil je dus graag binnenkrijgen als je ziek bent.

Je kunt glutathion onder andere vinden in watermeloen, broccoli, boerenkool en andere soorten kool. Drinken. Misschien vind je het vervelend om vast voedsel te eten als je ziek bent, maar dan ligt de oplossing uiteraard bij drinken of vloeibaar voedsel. Als je maag heel erg van slag is, kan het drinken van natuurlijke ginger ale, pepermunt- of gemberthee je helpen.

 1. Wanneer je ook nog eens verkouden bent, zijn warme dranken vooral aan te raden;
 2. Neem bijvoorbeeld een groene thee met honing, zodat je keel er ook van profiteert;
 3. Fruitsappen met bijvoorbeeld grapefruit of appel geven je de nodige calorieën en voedingsstoffen die je van duizeligheid en hoofdpijn af kunnen helpen;

Citrusvruchten. De witte randen die je vindt in sinaasappels, mandarijnen, grapefruit, citroen en limoen bevatten zogeheten flavonoïden, die je immuunsysteem op gang helpen. Grapefruit kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk grillen, om het zure smaakje er een beetje af te halen.

 • Gooi er daarna een snufje kaneel en eventueel wat honing overheen;
 • Vitamine B6 en B12;
 • Deze twee vitamines hebben een helende werking en je kunt het vinden in heel veel verschillende producten;
 • Er zit dus vast wel iets tussen dat je ook wil eten wanneer je ziek bent;

Neem bijvoorbeeld vis, melk, sojamelk met granen, aardappels, spinazie of kalkoen. Soepen en bouillon. Als je niet zoveel trek hebt in vast voedsel zijn soep en bouillon de perfecte vervangers. Ze zijn makkelijk verteerbaar en zorgen ook nog eens dat je genoeg vocht inneemt.

Neem bijvoorbeeld een kippen- of groentesoep: toegevoegde stukken groente bevatten vitaminen en andere goede voedingsstoffen. Eiwitten. Het is belangrijk om genoeg eiwitten tot je te nemen wanneer je ziek bent, maar ook als je dit niet bent.

Kies voor makkelijk verteerbare eiwitten die niet zoveel tijd kosten om te maken. Uren in de keuken staan voor een gezond maaltje wanneer je ziek bent is wel het láátste waar je dan aan denkt. Neem bijvoorbeeld een gekookt of gebakken eitje of een bakje yoghurt. Oh boy! Eenzaamheid kan je fysiek ziek maken: Reageer op artikel: Dit kun je het beste eten als je ziek bent Welk Fruit Is Goed Als Je Ziek Bent Ga jij graag naar Italië voor de pizza of naar Frankrijk voor de croissants? Da’s niet zo gek, want vaak zijn gerechten in het land van herkomst het lekkerst… #chefskiss. Voor meer dan de helft van de Nederlandse reizigers is het uitproberen van lokale gerechten de belangrijkste motivatie om naar een bestemming af te reizen. moet je nagaan. Hoewel de oorsprong van sommige lokale gerechten voor de hand liggen, kan de naam toch misleiden.

 • Komen bijvoorbeeld de Zweedse gehaktballetjes echt uit Zweden ? Om de hongerige reizigers op weg te helpen deelt Booking;
 • com de ware oorsprong van vijf vakantiegerechten door de échte bestemmingen achter de lekkernijen te onthullen;
See also:  Wat Voor Vlees Is Schouderkarbonade?

Als je fan bent van eten (just like us), dan is onderstaand lijstje echt wat voor jou. Want waar haal je nou de lekkerste lokale lekkernijen? En waar komen deze maaltijd precies vandaan? Altijd handig om te weten: zo kom je weer met leuke #funfacts op verjaardagen.

Hoe word je beter als je ziek bent?

Wat is goed om te drinken als je ziek bent?

Welk Fruit Is Goed Als Je Ziek Bent Natuurlijk willen we allemaal het liefste voorkomen dat we ziek worden, maar soms is er geen ontkomen aan. Wat kun je het beste doen als je voelt dat je ziek wordt, of als je dat al bent?  1. Meld je ziek op je werk of op school en zeg je afspraken af. Het is even zuur en misschien voel je je schuldig, maar geloof me, je gaat je zo ellendig voelen als je je tóch naar je werk of een afspraak sleept en daar tot de conclusie moet komen dat je niet weet hoe snel je thuis moet komen.

Ik heb het wel eens meegemaakt en uiteindelijk moest ik door een collega naar huis gebracht worden. Dát is pas vervelend. Ik heb in totaal vier leuke afspraken voor de komende dagen af moeten zeggen en daar baalde ik verschrikkelijk van.

Maar het is niet anders. Dus wees verstandig en pak die telefoon. Edit maart 2020: in verband met het Corona virus dat nu ook in Nederland behoorlijk om zich heen slaat, hebben we maatregelen opgelegd gekregen waar we ons aan dienen te houden. Een belangrijke maatregel is om zoveel mogelijk het samenkomen in grote groepen te voorkomen.

 • Daarom zijn alle evenementen tot eind maart gecanceld en worden mensen opgeroepen om zoveel mogelijk vanuit huis te werken;
 • Wees niet eigenwijs, houd je aan deze maatregel! Je beschermt hiermee de kwetsbare mensen in je omgeving;

Eet gezond, dat wil zeggen: veel fruit en groente en geen ongezonde, vette happen. Van dat laatste ga je je namelijk alleen maar ellendiger voelen. Ik kies ervoor om deze dagen alleen maar rauwe groente en fruit te eten – kom maar door met die vitamines! Ik zet mijn blender aan het werk en maak smoothies, eet salades en pak af en toe een stuk fruit of een lekkere dadel tussendoor.

 1. Zorg dat je wat lekkers te eten hebt, want van alleen maar appels word je waarschijnlijk niet blij;
 2. Avocado’s, bloedsinaasappels, gewone sinaasappels, bananen, kakifruit, verse dadels, nootjes, cherrytomaatjes;

kortom, ik kan even vooruit! Echt heerlijk om te maken, niet alleen als je ziek bent, is een banana softserve. Vries een paar bananen in en doe ze in de keukenmachine. Gezond ijs! Trouwens, een fijne smoothietip die ik gisteren kreeg: doe wat verse gember door je smoothie heen. Welk Fruit Is Goed Als Je Ziek Bent 3. Drinken moet je echter wel de hele dag door doen! Ik heb een groot glas met water naast mijn bed staan en verder drink ik veel kruidenthee. Kruidenthee met verse citroen en gember erin is ook een goed idee. Het is heel belangrijk dat je zorgt dat je niet uitdroogt.

Dat schijnt enorm goed te werken. Let’s try this! En dan nog de laatste tip: eet alleen als je trek hebt. Dat heb je namelijk snel als je de griep hebt. Op het moment dat je (flinke) dorst krijgt, is het eigenlijk al te laat.

Probeer dat dus voor te zijn door de hele dag door kleine beetjes te drinken. Maak ook eens deze lekkere kurkuma latte. Wondermiddel! 4. Hoe beroerd je je ook voelt: sleep jezelf toch onder de douche. En het mag dan niet zo mileuvriendelijk zijn, en normaal ben ik van de korte en niet te warme douches, maar deze dagen mag je wat langer blijven staan en de douche lekker warm zetten.

 • Gebruik je favoriete doucheproducten, zodat je je weer lekker fris en clean voelt;
 • Zoals deze lekkere douchegel waar je vast en zeker een beetje van opleeft;
 • Je voelt je na zo’n douchebeurt echt ietsje beter;

Doe een lekker geurtje op, zodat je nog wat langer fris blijft ruiken. Verder, voor de dames onder ons; gun jezelf een paar make-up-loze dagen. Vermoei jezelf er niet mee, nergens voor nodig! Edit maart 2020: In het kader van persoonlijke hygiëne: zorg dat je voldoende toiletpapier in huis hebt.

 1. Ik zag vanavond in de supermarkt dat toiletpapier massaal uitverkoopt;
 2. Een tip: bestel een doos met rollen van The Good Roll;
 3. The Good Roll is een heel tof merk dat gerecycled en plasticvrij toiletpapier verstuurt naar je huis (je kunt zelfs een abonnement nemen zodat je nooit zonder komt te zitten!) en ze doneren de helft van hun inkomsten aan het ‘Wash and Learn’ project van stichting Simavi in Oost-Afrika;
See also:  Hoe Zwaar Is 1 Snee Brood?

Draag comfortabele kleding. In mijn geval betekent dat een legging en een lang t-shirt. Zorg dat je kleding niet knelt en trek alleen stoffen aan die lekker soepel om je lichaam vallen. Als ik de griep heb, doet álles pijn. Zelfs mijn vingers en mijn tenen. Ik moet er niet aan denken om nu in een strakke spijkerbroek met een blousje te liggen.

 1. Maak het jezelf gemakkelijk;
 2. Trek wel regelmatig iets schoons aan, zodat je je een beetje fris blijft voelen;
 3. Zet af en toe een raam (of je balkondeuren) open voor wat frisse lucht;
 4. Fijn voor jezelf, maar ook voor eventuele huisgenoten! Soms ga ik een half uurtje, eventueel met een dikke trui aan en sjaal om, op het balkon zitten in de zon;

Even wat energie opdoen en wat frisse lucht inademenen. Verder doe ik altijd de gordijnen open, zodat het zonlicht (als dat er is, natuurlijk) lekker naar binnen kan schijnen. Wanneer ik ziek ben, heb ik mijn Dyson luchtreiniger vaak de hele dag aanstaan.

 1. Vermaak jezelf met leuke filmpjes op YouTube (kattenfilmpjes doen het altijd goed!) en het lezen van blogs;
 2. Hoewel het natuurlijk ontzettend vervelend is dat je je zo beroerd voelt, is het toch ook wel lekker om eens even de tijd te nemen om te ontspannen;

Ook leuk; kijk alle afleveringen van je favoriete serie terug. Luister een leuke podcast. Probeer er een beetje van te genieten. Oh, wat ook helpt, als je katten hebt; zorg dat je katten op knuffelafstand zijn. Accepteer hulp als je hulp aangeboden krijgt. Zeg gewoon eens ‘ja’ als je buurvrouw je vraagt of zij een pannetje soep moet komen langsbrengen.

Waardeer het als er aangeboden wordt om boodschappen voor je te halen. Wees niet zo eigenwijs om het zelf te willen doen! Trouwens, jij zou toch ook voor je familie en vrienden dezelfde dingen doen? Nou dan! Het is echt oké om hulp te accepteren.

Edit maart 2020: In verband met het zeer besmettelijke Corona virus moeten we natuurlijk heel voorzichtig zijn in ons contact met anderen. Wanneer je buurvruw boodschappen voor je haalt, is het misschien aan te raden om die in een tas voor de deur te laten bezorgen.

Slaap kort als je voelt dat je weer moe wordt. Ik vind het prettig om steeds korte periodes te slapen. Als ik voel dat ik moe word, leg ik alles weg en doe ik mijn ogen dicht. Ik slaap dan een kwartiertje en voel me daarna weer even iets beter.

Je lichaam krijgt op deze manier steeds de kans om zichzelf eventjes op te laden. 10. De laatste en eigenlijk ook allerbelangrijkste tip: ziek GOED uit. Dat betekent dat je pas weer je dagelijkse bezigheden kan hervatten als je je echt weer beter voelt. Als je dat niet doet is de kans heel groot dat je over een week of twee weer van voren af aan kan gaan beginnen met de bovenstaande negen tips.

 1. Niet de bedoeling! Dus: luister goed naar je lichaam, geef het rust en neem je tijd;
 2. Ik wens je beterschap als dit artikel op dit moment voor jou van toepassing is;
 3. En voor iedereen: take care en let ook een beetje op elkaar;

Houd rekening met elkaars welzijn, niet alleen met dat van jezelf. Voorkom zoveel mogelijk risico’s. Als je je verveelt omdat je thuis zit, of als je gewoon gezellig tegen iemand aan wilt praten: volg me op Instagram! Je vindt me hier:  @merelwildschut.

Hoeveel kilo val je af met griep?

Als je ziek bent verandert de stofwisseling in je lichaam, waardoor niet alleen het vet, maar ook een deel van je spieren en organen verbruikt worden. Als je ziek bent en je dan een kilo gewicht verliest, verlies je een halve kilo vet en een halve kilo spiermassa en orgaanmassa.

Wat moet je drinken als je koorts hebt?

Wat moet je doen bij koorts? –  Als jij of je kind koorts hebt, dan is het slim op een aantal dingen te letten:

 • Drinken, drinken, drinken Bij koorts is het belangrijk om goed te drinken – zo wordt het vocht dat het lichaam verliest door het zweten weer aangevuld. Let vooral op de hele kleintjes: kinderen onder de twee jaar kunnen snel uitdrogen als ze niet voldoende drinken.
 • Try to stay cool… Het lichaam moet bij koorts de warmte kwijt kunnen. Let daarom op dunne kleding die zeker niet te strak zit. In bed is een deken vaak veel te warm, een laken is meestal voldoende.
 • Check het weer voordat je naar buiten gaat Koorts betekent niet automatisch binnenblijven. Als je naar buiten gaat, check dan wel even het weer en kleed je er ook op. Beter iets te warm dan te koud, die sjaal of muts kan altijd weer af.

Wil je weten wanneer het raadzaam is om de huisarts in te schakelen bij koorts? Of welke medicijnen er helpen tegen koorts? Lees dan deze blog .

Hoeveel eten als je ziek bent?

Behoefte vullen. De Waele:,, Als je gezond bent, heb je per dag gemiddeld zo’n 20 à 25 kilocalorieën per kilo lichaamsgewicht nodig. Wanneer je ziek bent, stijgt dat naar 30 kilocalorieën of 1,3 à 1,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag.

Hoe word je beter als je ziek bent?