Welk Fruit Is Koolhydraatarm?

Welk Fruit Is Koolhydraatarm
Je kan fruit eten, maar niet alle fruitsoorten – Er zijn wel bepaalde fruitsoorten die beter bij een koolhydraatarme levensstijl passen en fruitsoorten die er wat minder goed bij passen. Bessen bevatten over het algemeen minder koolhydraten. Met name frambozen, Blauwe bessen, bramen en aardbeien kun je zonder problemen eten bij het volgen van het koolhydraatarm dieet. Hieronder de fruitsoorten die je makkelijk kan toevoegen aan je dagmenu, zeker wanneer je net gestart bent met de in 8 weken slank cursus:

 • Grapefruit, citroen, limoen
 • Mandarijn
 • Bessen (blauwe bessen, frambozen, cranberry’s (vers), aardbeien
 • Rabarber
 • Galia meloen
 • Kiwi
 • Peer met de schil
 • Kokosnoot (niet kokossuiker)

Fruit is eigenlijk het snoep van de natuur. Zeker de fruitsoorten die wat minder vezels bevatten en wat meer fructose. Deze fruitsoorten zie je ook vaak terug in smoothie ‘s en baksels. Hieronder de fruitsoorten die wat meer koolhydraten bevatten en je dus beter even kan laten staan of goed moet kijken of ze in de dag passen:

 • Watermeloen
 • Mango
 • Banaan
 • Druiven
 • Appel

Welk fruit hoog in koolhydraten?

Lijst van koolhydraatrijk fruit

Fruitsoort Aantal koolhydraten Waarvan vezels
Banaan 23 gram 2,6 gram
Passievrucht 23 gram 10 gram
Druiven 17 gram 0,9 gram
Lychee 17 gram 1,3 gram

.

Wat mag je wel en niet eten bij een koolhydraatarm dieet?

Is een appel koolhydraatarm?

Lijstje met koolhydraatarm fruit – Hieronder een overzicht van alle koolhydraatarme fruitsoorten. De fruitsoorten zijn gesorteerd op de hoeveelheid koolhydraten per portie (van laag naar hoog). Bekijk ook ons lijstje met koolhydraatarme groente! Welk Fruit Is Koolhydraatarm.

Welke kaas past in een koolhydraatarm dieet?

Conclusie koolhydraten in kaas – De Hollandse harde kaas past perfect in het koolhydraatarme dieet en in het keto-dieet, omdat ze precies allemaal 0 gram koolhydraten en dus ook 0 gram suikers bevatten. Boerenkaas kan goed als beleg, tussendoortje, snack of als alternatief voor een zoet dessert.

See also:  Wat Voor Groente En Fruit Mag Een Konijn?

Wat kun je eten met weinig koolhydraten?

Wat kun je onbeperkt eten?

Wat is een goed koolhydraatarm ontbijt?

Ook met een koolhydraatarm dieet zijn er talloze ontbijtmogelijkheden. Ontbijt je graag met yoghurt of kwark? Kies dan voor een ongezoete variant en ga voor noten, zaden en pitten on top. Lekker vullend én koolhydraatarm.

Welke yoghurt past in een koolhydraatarm dieet?

De beste keuze: Griekse yoghurt 10% – Volvette Griekse (of Turkse) yoghurt met 10% vet is meestal de beste keuze. Het vet voorziet je van energie en brandstof en het verzadigt. Er zijn veel soorten, kijk altijd de koolhydraten na, sommige hebben te veel koolhydraten.

Houd maximaal 4,2 gram koolhydraten per 100 gram aan, maar liever minder. Maak je portie niet te groot, houd het per keer bij 150 gram yoghurt. TIP: Maak eventueel zelf dikke yoghurt (hangop). Doe een schone theedoek in een vergiet en laat hier Griekse yoghurt een paar uur in uitlekken.

Je hebt dan dikke yoghurt die nog romiger is!  Ongeschikte soorten yoghurt  – Griekse yoghurt (of Turkse) met 2% vet of 0% vet. – Gewone volle of magere yoghurt. – Yoghurt met toevoegingen, smaakjes of vruchtenyoghurt. – Alle soorten met meer dan 4,2 gram koolhydraten per 100 gram.

Welke tussendoortjes bij koolhydraatarm dieet?

Snelle koolhydraatarme tussendoortjes Bakje magere (Griekse) yoghurt, kwark of Skyr (eventueel gecombineerd met vers fruit). Handje ongezouten en ongebrande noten. Volkoren cracker met cottage cheese met tuinkruiden en schijfjes tomaat, komkommer of radijs.

Welke koekjes hebben weinig koolhydraten?

Afvallen en koekjes – Om inzichtelijk te maken hoeveel calorieën er in een koek, koekje en het gebak zitten, zijn de onderstaande calorieëntabellen opgenomen. Je kunt hier in aflezen dat een lange vinger en een mariabiscuitje de minste calorieën bevatten, maar wist je dat zelf koekjes bakken veel gezonder is ondanks dat je dan veelal roomboter gebruikt.

See also:  Waar Zit Weinig Calorieën In?

Waar zitten heel veel koolhydraten in?

Welk Fruit Is Koolhydraatarm Koolhydraten zijn zetmeel, suikers en vezels. Koolhydraten zitten in bijna alles wat je eet, bijvoorbeeld in brood , aardappels , rijst, macaroni, erwten, bonen, melk , fruit , snoep, koekjes , en chips. Je lichaam verandert koolhydraten in bloedsuiker. Je hebt ze dus nodig om te leven, maar je kunt wel kiezen hoeveel koolhydraten je eet, en welke soort.

Wat is rijk aan koolhydraten?

Niet alleen brood, maar alles waar veel graan in zit (tarwe, rogge, maïs, rijst, haver, gerst, gierst etc. ), is koolhydraatrijk voedsel. Gebak en banket zijn nog koolhydraatrijker dan brood en broodvervangers. Dit soort baksels bestaat namelijk niet alleen grotendeels uit zetmeel, maar bevat bovendien veel sacharose.