Welk Fruit Mag Baby 4 Maanden?

Welk Fruit Mag Baby 4 Maanden
Wat geef je als oefenhapje? – Geef bijvoorbeeld een lepeltje geprakte groente of fruit. Ook een lepeltje fijngemalen gaar gebakken vlees of gaar gebakken vis is mogelijk. Geef in het begin het liefst eten met een zachte smaak, dan is het verschil met de zoete smaak van borst- of flesvoeding niet zo groot.

Geschikt fruit om mee te beginnen voor je baby is banaan, perzik, peer en meloen. Groente met een zachte smaak die geschikt zijn om mee te beginnen zijn bijvoorbeeld bloemkool, doperwtjes, boontjes, broccoli, worteltjes of pompoen.

Gaat het goed? Maak dan ook fruithapjes en groentehapjes met andere soorten.

Welk fruit voor eerste fruithapje?

Zelf fruithapje maken – Zelf een fruithapje maken is heel simpel, maar wat heb je ervoor nodig? Hoe bouw je het menu op? Hoe fijn moet je het fruithapje maken? En kun je een fruithapje eigenlijk bewaren? Met deze tips word jij een kei in zelf fruithapjes maken:

  • Meer smaken  – Wennen aan vaste voeding gaat stapje voor stapje. Bevallen de enkelvoudige fruithapjes? Dan kun je het repertoire langzaam uitbreiden. Je kunt eindeloos variëren met meerdere smaken. Experimenteer en ontdek welke combi’s je kleintje lekker vindt. Probeer bijvoorbeeld eens banaan met appel, perzik met appel of aardbei met banaan. Met meer variatie in de fruithapjes wordt je baby een kleine alleseter!
  • Grovere structuur  – Net als de smaken kun je ook de structuur van de fruithapjes opbouwen. Begin met een gladde structuur, dus zonder stukjes. Een blender of staafmixer kan handig zijn. Maar ook met een simpele vork kun je het fruit goed fijn prakken. Is je baby toe aan een volgende stap? Prak dan het fruit iets grover. Gaat ook dat goed naar binnen? Geef je kindje dan in fijne stukjes gesneden fruit.
  • Hygiëne  – Net als bij flesvoeding is bij het klaarmaken van een fruithapje hygiëne erg belangrijk. Was vooraf dus altijd je handen en gebruik schone spullen.
  • Fruithapjes bewaren  – Olvarit fruithapjes en zelfgemaakte fruithapjes blijven in de koelkast nog twee dagen goed. Gebruik een plastic bewaarbakje of een speciaal babyvoeding bewaarbakje om zelfgemaakte fruithapjes te  bewaren.
  • Fruithapjes invriezen  – Zelfgemaakte fruithapjes van appels, peren, mango, abrikozen, bramen, pruimen en cranberries kun je goed  invriezen. Kook het fruit eerst tot moes en laat dit even afkoelen. Gebruik voor het invriezen plastic diepvriesbakjes of -zakjes, of een ijsblokbakje. Vermeld met een watervaste stift of pen de inhoud en de invriesdatum. Olvarit fruithapjes zijn niet geschikt om in te vriezen.
  • Fruithapjes ontdooien  – Laat de ingevroren fruithapjes in de koelkast ontdooien. Wil je ze snel gebruiken? Ontdooi ze dan in een pannetje met heet water (au bain-marie), in een flessenverwarmer of in de magnetron. Roer het fruithapje tijdens het ontdooien goed door. Vries een ontdooid fruithapje niet opnieuw in.
  • Wecken  – Heb je de smaak te pakken? Probeer dan eens om fruit te wecken. Wecken is een techniek om eten lang houdbaar te maken. Deze heerlijke  geweckte peertjes  kun je bijvoorbeeld wel een jaar bewaren!
See also:  Hoe Krijg Je Plasma Fruit Sims 4?

Welk fruit mag een baby?

Fruit geschikt voor baby’s van 8-10 maanden – Behalve abrikozen, avocado, appel, banaan, mango, nectarine, peer, perzik en pruim kan je vanaf deze leeftijd wat meer fruitsoorten toevoegen. Onder andere de wat meer exotische soorten als mango en papaya.

Hoe gezond zijn Olvarit potjes?

Babyvoeding uit potje of zelfgemaakt? – Je denkt waarschijnlijk dat alles wat uit potjes komt, automatisch minder gezond is. Met babyvoeding is dit echter niet zo, dat bleek uit een onderzoek uit 2016. Uit dit onderzoek bleek ook dat zelfgemaakte hapjes zo’n 26 kcal meer bevatten en 44% meer vet dan babyvoeding uit potjes.

  • Bij 50% van de zelfgemaakte hapjes zat er meer dan het aanbevolen aantal kcal in;
  • Ook bleek dat in babyvoeding uit potjes een grotere variatie aan groenten zat;
  • Natuurlijk is het bovenstaande helemaal afhankelijk van wat je in een zelfgemaakt babyhapje stopt;

Maar je weet nu in ieder geval wel dat babyvoeding uit een potje niet perse een ongezonde keus is, sterker nog, het is vaak net zo goed als verse voeding. Het voordeel van babyvoeding uit potjes, is dat aan de inhoud ervan is meegewerkt door artsen en diëtisten.