Welk Fruit Mag Je Eten Bij Diabetes Type 2?

Welk Fruit Mag Je Eten Bij Diabetes Type 2
Fruit en diabetes

Fruitsoort Calorieën (Kcal) Vezels
Banaan 95 1,9
Blauwe bessen 52 2,4
Blauwe druiven met schil 75 2,1
Cranberries, gedroogd 335 5,0

Nog 30 rijen.

Welk fruit is goed voor diabetes?

Deze fruitsoorten zijn top – Stel nou dat je wilt letten op de koolhydraten en tóch fruit wilt eten? Grijp dan naar de ‘berries’, zoals ze in het Engels zeggen. Aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen en zwarte bessen dus. Deze fruitsoorten bevatten veel gunstige voedingsstoffen, maar relatief weinig koolhydraten.

  • Het zijn helaas wel vrij prijzige soorten;
  • Een goede oplossing is om ze uit de diepvries te halen;
  • Ook citrusfruit, zoals mandarijnen, sinaasappels en grapefruits, bevat in verhouding niet zoveel vruchtensuiker;

Minder geschikt voor mensen die het koolhydraatbeperkte dieet volgen, zijn fruitsoorten als banaan, druiven en mango. Deze bevatten in verhouding vrij veel suiker. Maar ook de  portie maakt uit. Ben je dol op aardbeien en eet je er zo een pond van op? Ook al bevatten ze niet veel koolhydraten, met een pond ervan krijg je toch behoorlijk wat suikers binnen.

Is appel goed voor diabetes?

Drie porties per week – De deelnemers hielden bij wat ze aten aan fruit. Ruim 6 procent van hen kreeg in de loop van de jaren diabetes type 2. Uit het onderzoek bleek dat mensen die drie keer per week een portie blauwe bessen, druiven, appels en peren eten minder risico hebben op diabetes type 2.

Hoe kom je van diabetes type 2 af?

Wie diabetes type 2 heeft kan in veel gevallen door gezonder te eten, te bewegen en af te vallen ervoor zorgen dat het lichaam weer beter reageert op insuline. De bloedsuiker wordt dan lager en stabieler. Er zijn zelfs mensen die daardoor helemaal geen insuline of medicijnen meer nodig hebben.