Welk Fruit Minste Calorieen?

Welk Fruit Minste Calorieen

In welk fruit zitten de minste calorieën? – Ieder mens weet dat fruit goed voor je is. Fruit zit namelijk vol met gezonde vitamines, mineralen en vezels. Daarnaast bevatten sommige fruitsoorten antioxidanten die bepaalde ziektes helpen voorkomen. De meeste fruitsoorten bevatten ook maar weinig calorieën.

Fruit is dus ook nog eens goed voor de lijn. Maar toch zit er nog best veel verschil in het aantal calorieen per fruitsoort. Daarom hebben we voor jou een top 10 gemaakt met het fruit met de minste calorieën per 100 gram.

Check hieronder het overzicht met de verschillende fruitsoorten en het bijbehorend aantal calorieën. Top 10 fruitsoorten met minste calorieën:

  Fruit Per 100 gram
1. Watermeloen 25 calorieen
2. Aardbeien 27 calorieen
3. Grapefruit 30 calorieen
4. Perzik 35 calorieen
5. Mandarijn 46 calorieen
6. Bramen 48 calorieen
7. Pruim 50 calorieen
8. Peer 55 calorieen
9. Appel 57 calorieen
10. Kersen 58 calorieen

Let op: het gaat hier wel om een gemiddeld aantal calorieën. Per fruitsoorten zijn er bepaalde rassen die net iets meer of minder calorieën kunnen bevatten. Zoals je kunt zien in het bovenstaande overzicht bevatten watermeloen en aardbeien van alle fruitsoorten het laagste aantal calorieën. Als je dus gezond wilt leven en ook nog eens niet wilt aankomen dan zijn vooral deze fruitsoorten een hele goede keuze.

Welk fruit is goed om af te vallen?

Wat is laag in calorieën en vult?

Mager vlees en vis – Zuivel is niet de enige slanke eiwitbron. Ook vis en vlees kunnen heel slank zijn – als je de goede soorten kiest. Vette salami hoort niet thuis op de lijst van eten met weinig calorieën, maar wit vlees en magere vis zijn een ander verhaal.

See also:  Wat Zijn Calorieën Wikipedia?

Natuurlijk is de bereidingswijze hier wel van groot belang. Als je je kipfilet in een dikke klont boter bakt, zijn de calorieën al verdubbeld. Gelukkig zijn er genoeg manieren om vlees en vis slanker te bereiden.

Je kunt ze bijvoorbeeld grillen of stoven. En een scheutje olie is natuurlijk ook heel gezond op zijn tijd – maar let wel op dat je het meetelt in je dagelijkse calorie-inname. Porties van 100 kcal zijn in deze categorie bijvoorbeeld:

  • 90 gram kipfilet
  • 90 gram tonijn in water
  • 95 gram kalkoenfilet
  • 95 gram varkenshaas
  • 120 gram tong
  • 133 gram kabeljauw

In de praktijk zul je vaak natuurlijk iets grotere porties eten. Omdat deze magere vlees- en vissoorten zo weinig calorieën bevatten, is dat echter geen enkel probleem!.

Welk eten vult goed met weinig calorieën?

Welk fruit zit veel calorieën?

In welk fruit zitten de meeste calorieën? – Elke dag fruit eten is goed voor je! Dat weet bijna iedereen. In fruit zitten namelijk belangrijke vitamines, mineralen en vezels die ons helpen gezond te blijven. Maar wat veel mensen niet weten is dat er in sommige fruitsoorten best wel veel calorieën zitten. Bekijk de top 5 hieronder en ontdek welk fruit je beter niet kunt eten als je af wilt vallen:  Top 5 fruitsoorten met meeste calorieën:

  Fruit Calorieen per 100 gram
1. Kokosnoot 335 calorieen
2. Avocado 160 calorieen
3. Banaan 89 calorieen
4. Witte druiven 75 calorieen
5. Ananas 70 calorieen

Let op: het gaat hier wel om een gemiddeld aantal calorieën. Per fruitsoorten zijn er bepaalde rassen die net iets meer of minder calorieën kunnen bevatten. Zoals je kunt zien in het bovenstaande overzicht bevatten een kokosnoot en avocado van alle fruitsoorten de meeste calorieën. Geloof het of niet, maar kokosnoot bevat dus meer calorieën dan een Mars  of een frikandel.

See also:  In Welk Fruit Zit De Meeste Vitamine?

Waar zitten meer calorieën in appel of banaan?

Hoeveel calorieën zitten er in fruit?

Calorische waarde per 100 gram eetbaar vruchtvlees
Fruitsoort Calorische waarde
appel, zonder schil of klokhuis 220 53
avocado 962 230
banaan 341 81

.