Welk Fruit Mogen Konijnen Eten?

Welk Fruit Mogen Konijnen Eten

Een konijn moet de hele dag voldoende water en hooi tot zijn beschikking hebben naast zijn bakje biks. Daarnaast verwennen baasjes hun konijn met snackjes en groente en fruit. Maar, mogen uw konijnen eigenlijk wel groente en fruit eten? Daarover gaat het in deze blog.

Veel leesplezier. Konijnen hebben gevoelige darmen. Daarom is het belangrijk om enige voorzichtigheid met betrekking tot voedsel in acht te nemen. Het is belangrijk om uw konijnen goed te laten wennen aan groenvoer.

Daarbij is het verstandig om niet te veel te geven. Groenvoer bevat veel suikers en dit leidt tot konijnen met overgewicht. Dat is niet gezond. Daarnaast zijn er diverse soorten groente en fruit die uw konijn niet mag eten en waarbij u goed op moet letten. Zoals gezegd zijn er goede groeten en groeten die uw konijntje beter niet kan eten.

  1. Goede groenten zijn bijvoorbeeld andijvie, bleekselderij, broccoli, komkommer en rucola;
  2. Tot de laatste categorie horen bieslook en bonen, erwten en mais, prei en ui, spruitjes en vaste kool zoals rode kool;

Bieslook, prei, uien, maar ook andere groenten zoals aardappelen, sjalotjes en rabarber zijn giftig en dodelijk voor uw konijn. Verder zijn champignons ook erg gevaarlijk voor uw konijn. Ze blijven namelijk achter als stukjes rubber in de darm. Ook zijn nat gras en gemaaid gras niet goed voor uw konijn. Ook moet u oppassen met Welk Fruit Mogen Konijnen Eten wortels. Deze mogen konijnen wel eten, maar niet te veel. Wortelen bevatten veel suiker. Van deze dikmakers gaan konijnen aan de diarree. Ook is het zo dat u rustig moet starten met het geven van groente. In het begin is het verstandig om kleine porties te geven, zodat het konijn daaraan kan wennen.

See also:  Hoe Lang Moet Een T Bone Steak Bakken?

Gemaaid gras moet eerst worden gedroogd. Daarnaast is het goed om een gevarieerd menu voor te schotelen. In de natuur eet een konijn namelijk ook veel kleine en verschillende soorten groenvoer door elkaar.

Fruit kan gegeven worden als extraatje. In fruit zitten echter relatief veel suikers. Daarom moet uw konijn niet teveel daarvan eten. Fruit dat het konijn lust kan gerust met schil en al gegeven worden. Daarnaast kan een appel, banaan, druif of peer geen kwaad.

  • Wel is het belangrijk om te weten dat de pitjes die in de appels, druiven en peren zitten giftig zijn;
  • Deze moet u dus niet op laten eten;
  • Ze bevatten namelijk cyanide;
  • Daarnaast moet u niet te veel banaan geven;

Bananen bevatten kalium. Bij een konijn kan kalium hartproblemen veroorzaken. Het ging in dit blog over de vraag of konijnen groeten en fruit mogen eten. Het antwoord op deze vraag is ‘ja’. Ook deden wij in dit blog wat handreikingen om het geven van groente en fruit gezond en veilig te houden. Zij helpen u graag! Welk Fruit Mogen Konijnen Eten.

Hoe vaak mag een konijn een wortel?

Je leest vaak dat teveel wortel niet goed is door de vele suikers. Maar nu vroeg ik mij af wat te veel is. Op andere forums lees ik een paar plakjes tot 2cm wortel per konijn. Ik geef mijn nijnen nu al een paar maanden een halve wortel elk per dag (geen bospeentjes maar echt een wortel ).