Welk Jaar Eerste Waldkorn Brood Gebakken?

Welk Jaar Eerste Waldkorn Brood Gebakken
1989. Waldkorn ® Classic was ons eerste brood. Een luchtig en donker meergranenbrood waar iedereen meteen gek op was. En nu nog steeds!.

Hoe gezond is Waldkornbrood?

Het ziet er donker uit en dus moet het wel gezond zijn: waldkornbrood. Maar klopt dat wel? ‘Waldkorn neemt de tijd voor smaak’. Met die slogan brengt broodproducent Waldkorn zijn deegwaar dagelijks aan de man, maar is dat zogezegd lekkere brood ook goed voor onze gezondheid? Wat denk jij? Neen, dat klopt niet! In waldkornbrood zitten veel vezels, mineralen en vitaminen.

En dat zijn allemaal stoffen die je lichaam goed kan gebruiken. Maar toch lijkt het brood veel gezonder dan het eigenlijk is. En dat komt door de kleurstof die erin zit om het brood donkerder te maken. Hoe donkerder het brood, hoe gezonder denk jij misschien, want dat wijst normaal gezien op het gebruik van meer volle tarwe.

Maar bij waldkornbrood is dat dus niet zo. Maar wees gerust. De kleurstof die zij gebruiken is niet schadelijk voor jou. Om het brood luchtiger en aangenamer te maken voegt Waldkorn wel graansoorten toe die extra gluten bevatten. Als je daar allergisch voor bent, dan eet je er beter niet van.

Wat voor soort brood is Waldkorn?

Hoe Bak Je Waldkorn Brood? | Koopmans

Is Waldkorn ® -brood gekleurd wit brood? – De Waldkorn ® -broodsoorten zijn meergranenbroden die gemaakt zijn met bloem en/of meel van meerdere graansoorten. Bij Waldkorn ® primeert de smaak, niet de kleur. Daarom bepalen de gebruikte ingrediënten in eerste instantie de smaak van het brood; de kleur is een gevolg van de keuze van de ingrediënten.

  1. Zo heeft  Waldkorn ® Classic , de meest bekende broodsoort, een uitgesproken moutsmaak;
  2. Ze staat zelfs bekend om die smaak;
  3. Die smaak wordt bepaald door het gebruik van gerstemout;
  4. De gerstemout die in deze broden gebruikt wordt, is donker van kleur waardoor de broden een donkere kleur hebben;
See also:  Wat Eet Je Ipv Brood?

Wie belang hecht aan een hoger aandeel voedingsvezels, kan voor Waldkorn ® Donker Volkoren kiezen. Andere Waldkorn ® -broodsoorten , zoals bijvoorbeeld Waldkorn ®  Haver en Waldkorn ®  Trispelti , hebben een zachtere smaak en een blekere kleur. Waldkorn ® Mais heeft dan weer een gelige kleur door het gebruik van maismeel.

Hoeveel soorten Waldkorn oude granen?

Wie brood zegt, zegt graan. Maar wat is graan? En welk graan zit er in je Waldkorn ® -brood? Graan is de verzamelnaam voor de zaden van geteelde grassoorten. Het is wereldwijd de belangrijkste voedingsbron voor de mens. Er bestaan 9 soorten graan: tarwe en de varianten ervan (zoals spelt, durum, emmer, eenkoorn en khorasan), haver, rogge, gerst, gierst, sorghum, mais, rijst en teff.

  1. Tarwe is de meest gebruikte graansoort, maar je kan ook brood bakken met spelt, rogge en maïs of met oude graansoorten zoals emmertarwe, eenkoorn of wilde rogge;
  2. Soms worden amarant, boekweit en quinoa ook vermeld als graansoort zijn, maar eigenlijk zijn dat pseudogranen;

Dat zijn planten waarvan de zaden over het algemeen op dezelfde manier als graan gebruikt worden, maar die niet tot de grassenfamilie behoren. Welk graan zit er in je brood ? Bij Waldkorn ® werken we zowel met traditionele granen als met oude granen.