Welk Vlees Is Frikandel?

Welk Vlees Is Frikandel
Het horrorgehalte van de snack valt reuze mee. De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en heel soms wat paardenvlees. Het grootste deel van het vlees dat in de snack wordt verwerkt is zogeheten separatorvlees. Dat zijn kleine restjes die aan de botten blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.

Hoe wordt een frikandel gemaakt?

Er doen de gekste verhalen de ronde over frikandellen. Zo zou de snack bestaan uit alleen koeienogen en uiers… Daar wil je natuurlijk niet over nadenken als je een frikandel speciaal soldaat maakt na een avondje stappen. Om alle wilde geruchten uit de wereld te helpen, hebben we een video gevonden waarin je mee wordt genomen naar de frikandellenfabriek.

  1. Waarschuwing: misschien wil je dit liever niet zien… Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er zitten géén koeienogen of uiers in een frikandel;
  2. Thank god;
  3. Een frikandel wordt gemaakt van separatorvlees waarbij vlees van de botten wordt geschraapt;

In principe is dit wel ‘restvlees’; vlees dat anders weg zou worden gegooid. Maar gekke dingen, zoals koeienogen, zitten er zeker niet in. Deze manier van vlees verwerken is juist heel goed. ‘Je kunt stellen dat je duurzaam bezig bent als je een snack eet,’ zegt hoogleraar veterinaire volksgezondheid Peter Koolmees.

De Keuringdienst van Waarde ging naar een frikandellenfabriek waarin duidelijk wordt hoe jouw favo snack wordt gemaakt. Er is dus niks mis mee, maar op Facebook regent het reacties van mensen die ervan gruwelen.

‘Soms he, moet je gewoon dingen niet willen weten,’ luidt een reactie. ‘Gadverdamme,’ reageert iemand anders. Maar er zijn ook mensen die het mee vinden vallen. Wil jij na het zien van de video nog een frikandel eten? Kijk maar mee… Beeld: iStock.

See also:  Hoe Word Brood Gemaakt?

Hoe noem je een frikandel in het Engels?

frikandel minced-meat hot dog.

Welke dieren zitten er in een frikandel?

Het horrorgehalte van de snack valt reuze mee. De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en heel soms wat paardenvlees. Het grootste deel van het vlees dat in de snack wordt verwerkt is zogeheten separatorvlees. Dat zijn kleine restjes die aan de botten blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.

Wat zit er in paarden worst?

Nieuws • 12 feb ’13 06:59 Met alle heisa rond de hamburgers en lasagne met paardenvlees in plaats van rund, ging verslaggever Martijn de Rijk op zoek naar paardenvlees. En hij vond het bij De Bourgondier in Hardinxveld-Giessendam. In de delicatessenzaak van Berry Bresser verkopen ze Spaans Paardenworst; wereldberoemd in de hele regio.

Zijn klanten komen van heinde en verre om een worst te halen. “Je wilt niet weten waar ze allemaal vandaan komen. ” Het publiek dat zijn winkel weet te vinden voor de paardenworst is divers. “Ik heb mensen van 25 die hier komen, tot aan 85 toe.

Ze komen echt voor de paardenworst. ” En wat er nou zo bijzonder is aan de paardenworst? “Er zit niets in, behalve paard. Het is echt paardenvlees met een beetje kruiden, en dat is geheim natuurlijk. Maar er zitten geen gluten of conserveringsmiddelen in. Je kunt hem anderhalve week goed houden.

  1. En dan moet hij op zijn;
  2. ” Dat veel mensen niet zo gek zijn op paardenvlies heeft een van de klanten van Bresser geen echte boodschap aan;
  3. “Dat is aan die mensen denk ik;
  4. Het maakt volgens mij niet uit of je een koe slacht of een paard;
See also:  Hoe Weet Je Of Brood Gaar Is?

Emotioneel is het voor mij net zo erg. ” Wat vindt u van de ophef in Engeland, waar ze het idee verschrikkelijk vinden dat je een paard op zou eten. “Engeland is een land vol paardenliefhebbers. Die hebben we hier ook wel. Vergis je niet in wat hier in de kroket of frikadel zit.

Er zit waarschijnlijk ook wel een stukje paardenvlees in. Want het is goedkoop. Het is ook heel gezond. Een paardenbiefstuk is lekkerder dan een gewone biefstuk. Als je echte goede paardenbiefstuk hebt, kun je er met je vingers zo doorheen duwen.

Zo mals is het. ” En als het dan ook nog eens scherp geprijsd is? “Dan heb je de koe bij de hoorns”, zegt Bresser.