Welk Vlees Past Bij Asperges?

Welk Vlees Past Bij Asperges
Wat eet je er bij – Asperges kun je met veel combineren. Het is een vrij luxe groente dus mag er soms ook een iets luxer stukje vlees bij. Een biefstuk is daarom een prima begeleider van asperges. Serveer de biefstuk met een lekkere lik kruidenboter die dan smelt en waar je de asperges dan kort door haalt tijdens het eten.

Welk vlees asperges?

Ze zijn koud en warm heerlijk en kunnen daarom in een mooie zomerse salade, als groenten bij grillgerechten, bij vlees, schelpdieren, schaaldieren en bij vis – asperges zijn universeel: probeer ze met gamba’s, beenham, in risotto, met een lamsrack, met rib-eye of tournedos, met zalm, tonijn, witte vis.

Wat zijn de lekkerste asperges dikke of dunne?

Welke zijn lekkerder: dunne of dikke asperges? – Asperges zijn net mensen: je vindt ze in allerlei vormen en maten. Koop ze het liefst allemaal van dezelfde dikte, dan hebben ze ook dezelfde gaartijd. Dikke asperges moeten ook iets langer garen dan dunne.

Hoe kook je de lekkerste asperges?

De ideale kooktijd van asperges is 10 minuten. Kook de asperges in een ruime pan met water en een beetje zout. Haal de pan na 10 minuten van het vuur af en laat de asperges nog 5 tot 10 minuten nagaren in het kookvocht. Zo zorg je ervoor dat je asperges heerlijk zacht zijn voor je ze serveert.

Wat te eten bij asperge soep?

Also available in: English Ik kreeg mijn broer en schoonzus langs voor de lunch samen met mijn lieve nichtje Sophie. Dacht eerst doe gewoon lekker makkelijk wat brood en beleg, een kop thee erbij en klaar. Vond dat toch wat aan de saaie kant. Daarom toch maar besloten wat meer mijn best te doen voor de familie. Aangezien we natuurlijk volop in het witte Aspergeseizoen zitten leek mij dat een goede keuze.

 1. Natuurlijk was het wel lunch en geen avondeten, ideaal voor een aspergesoep met brood;
 2. Naast de soep ook een eiersalade met ham gemaakt;
 3. Zowel de soep als de salade zijn prima een dag van te voren te maken;

Wij hebben ervan genoten. Hopelijk geniet jij er ook van.

Hoe moet je asperges schillen?

Met een gewone dunschiller – Leg de asperges plat op een snijplank en neem een standaard dunschiller. Het topje van de asperge is zo delicaat, dat je het niet hoeft mee te schillen. Begin ongeveer 4 cm van het puntje, en schil de asperges naar de voet toe , met overlappende halen zodat je alle schilletjes mee hebt.

 1. Doordat de asperges op de snijplank liggen, breken ze niet;
 2. Af en toe zul je wel schilletjes uit je dunschiller moeten prutsen, zodat het schillen vlot blijft gaan;
 3. Of doe het zoals een chef en leg de asperge plat op de bodem van een omgedraaid steelpannetje;

Dat werkt iets makkelijker. Is de asperge helemaal geschild, neem ze dan met beide handen vast en buig ze lichtjes: zo breek je op de juiste plek het houtachtige droge uiteinde eraf. Wil je ze liever allemaal even groot hebben, snij dan met een mes de onderste 3 à 4 cm eraf.

Heeft Albert Heijn al asperges?

AH Witte asperges bestellen | ah. nl.

Hoeveel asperges ongeschild per persoon?

Hoeveel asperges heb je per persoon nodig? – Normaal gesproken gaan ze voor een voorgerecht of een bijgerecht uit van 200 tot 250 gram per persoon en gebruik je de asperge als hoofdgerecht dan gaan ze uit van 500 gram per persoon.

See also:  Wat Is Biologisch Vlees?

Welke asperges zijn het duurst?

Waar moet je opletten bij het kopen van asperges? – Voor zowel witte als groene asperges geldt: hoe verser hoe beter. Met een paar simpele trucjes check je in de winkel zo de versheid van asperges.

 • Bekijk de stengels: kies de asperges met een lichte glans.
 • Verse asperges zijn vochtig. Als je met een vingernagel voorzichtig in de stengel drukt, moet er vocht uitkomen.
 • Controleer de onderkant van de asperge: die mag niet uitgedroogd zijn.
 • Wrijf 2 asperges langs elkaar: hoor je een piepend geluid, dan heb je een verse asperges te pakken.

Let bij het kopen van asperges ook op de kwaliteitsklasse. De beste (en tevens duurste) witte asperges krijgen de aanduiding Klasse 1 AAA. Deze zijn vingerdik en hebben gesloten kopjes. De beste groene asperges kun je herkennen aan de aanduiding Klasse 1 AA. Na het kopen, kun je asperges het beste vochtig houden. Haal ze uit de verpakking, wikkel ze in een vochtige (thee)doek en bewaar ze onderin de koelkast.

Voor het koken, kun je ze even in een bak met water leggen. Mochten de stengels toch een beetje droog zijn, dan zuigen ze zich vanzelf weer vol. Je kunt witte asperges vanaf halverwege april tot en met 24 juni in alle supermarkten en biologische winkels kopen.

Groene asperges vind je (meestal) het hele jaar in het groenteschap van de supermarkt. De meest verse asperges koop je direct bij de teler. Zoek op internet op de woorden ‘asperges kopen bij teler’ – en vul eventueel ook je provincie in – en je vindt aspergetelers bij jou in de buurt.

Kan asperges in de vriezer?

Asperges zijn vers het lekkerst natuurlijk, maar wil je de asperges bewaren, dan kun je de asperges invriezen. De asperges zijn dan 4 tot 6 maanden houdbaar. Schil de asperges zorgvuldig en snij het houterige stukje van de onderkant af. Daarna verpak je de asperges in een plastic diepvries/ of vacuümzak  en vervolgens de vriezer in.

Om de ingevroren asperges te bereiden; Doe de stengels bevroren in een pan met ruim kokend water (dus niet eerst ontdooien). Wel of niet blancheren, daarover verschillen de meningen. Het kan maar hoeft niet.

De asperges veranderen hierdoor niet van smaak, dus waarom extra werk.

Kun je asperges een dag van te voren koken?

Antwoord van Jeroen Meus – Witte asperges kunt u op voorhand schillen en (bijna) beetgaar koken. Bewaar ze nadien koel en onder een vel vershoudfolie, zodat ze niet uitdrogen of verkleuren. Gebruik nadien een kleine steamer, de stoomoven of een stoommandje (bamboe) om de asperges nog kort te garen (tot ze perfect beetgaar zijn) en tegelijk te verwarmen tot in de kern.

Hoeveel water bij asperges koken?

Bereidingswijze –

 • Schil de asperges goed, lees asperges schillen
 • Snijd het kontje van de asperges af, deze is wat taaier, deze kun je prima bewaren en straks gebruiken in de aspergesoep
 • Leg de asperges in de pan en zet ze net onder met koud water (of zet ze rechtop in de aspergepan met het kopje omhoog, deze mag 1 cm boven het water uitsteken.
 • Doe wat zout en een snuf suiker bij het water en de asperges
 • Dek (als je geen aspergepan gebruikt) de asperges af met een schone (niet afgevende) theedoek of kleurloze keukenrol
 • Zo blijven de asperges vochtig en komen niet boven drijven
 • Breng de asperges aan de kook en zodra ze koken zet je het vuur laag
 • Laat de asperges 5 tot 8 minuten zachtjes doorkoken als je ze direct wil eten, wil je de asperges bewaren om op een later tijdstip te eten zet dan na 2-3 minuten het vuur uit en laat de asperges afkoelen in het kookvocht
 • Wil je ze dus direct eten laat ze dan zachtjes koken tot ze gaar zijn. Dit kun je op 2 manieren controleren. Prik met een vork in het uiteinde van de asperges, als je er makkelijk doorheen prikt en zacht aanvoelt zijn de asperges gaar. Ook kun je het controleren door met een vork 1 asperge eruit de scheppen en deze op je vork te laten balanseren, buigt de asperge lichtjes door dan is deze goed.
 • Zodra de asperges goed zijn schep je ze met een schuimspaan uit de pan en leg je ze op een droge schone theedoek op stuk keukenpapier om ze vervolgens direct te serveren
See also:  Welke Alcohol Minste Calorieën?

Wat is er gezond aan asperges?

Asperges zijn goed voor het hele lijf – Asperges bevatten veel vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11). Daarmee zorgen ze voor het hele lichaam, van celdeling tot het immuunsysteem, van bloedstolling tot huid, haar en botten.

Kun je aspergesoep van te voren maken?

Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum – Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is. .

Kun je verse aspergesoep invriezen?

Aspergesoep in de vriezer – Om aspergesoep in te vriezen geldt een vergelijkbaar advies: laat de soep snel afkoelen en zorg ervoor dat deze binnen twee uur in de koeling gaat. Je kunt voor de vriezer het beste bewaarbakjes gebruiken, zodat je je pan weer voor andere dingen kunt gebruiken.

Hoe lang hou je asperges goed?

Asperges bewaren. Asperges zijn het lekkers als je ze zo vers mogelijk eet. Let bij het kopen van asperges vooral op de uiteinden. Die mogen er niet verschrompeld uitzien. De versheid kun je eenvoudig controleren door twee asperges kruislings tegen elkaar te wrijven. Verse asperges geven dan een piepend geluid.

Verse, witte asperges kun je het beste binnen 3 a 4 dagen bereiden. Asperges kun je 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Rol ze in een vochtige theedoek, want ze zijn gevoelig voor uitdroging! Maak de theedoek tussendoor nog een keer vochtig.

Groene asperges bewaar je in een open zak in de koelkast. Verpakte asperges kunnen iets langer bewaard worden. In speciale aspergeverpakking kunnen de geschilde asperges tot wel 7 dagen bewaard worden. Gekookte asperges kun je ca. 1 dag bewaren in het afgekoelde kookvocht, in de koelkast.

Waar koop je de lekkerste asperges?

Dagverse Asperges in Amsterdam. Sinds 2015 verkoop Asperges Amsterdam de lekkerste asperges van de beste boerderijen uit het zuiden van het land in Amsterdam. De asperges worden vroeg in de ochtend opgehaald (dinsdag, donderdag & zaterdag). Naast asperges halen wij ook direct heerlijke zoete aardbeien direct van de boer.

See also:  Hoe Snel Verteerd Fruit?

Kakelverse eieren, krieltjes, boerenachterham, boter, sausjes, wijn of een heerlijk champagne biertje. Alles voor een overheerlijke aspergemaaltijd is hier direct online te bestellen. Directe bezorging aan huis.

Verse asperges, direct aan huis geleverd! Tijdens het online bestelproces geef je via de bezorgkalender aan wanneer je de bestelling wilt ontvangen. Een dag voor de bezorging sturen wij een tijdsindicatie van 1 uur nauwkeurig. Op de dag van bezorging is je bezorger zelfs live te volgen en ontvang je een notificatie als wij met de asperges voor de deur staan.

Bezorggebied: Amsterdam, Amstelveen, Bandhoevendorp, Diemen, Landsmeer, Ouderkerk aan de Amstel, Zaandam. Afhalen in de winkel. Bestel online en haal je asperges af! Zoals de laatste jaren weer in Oost bij Eriks Delicatessen.

Ook de nieuwere locaties, For Your Taste Only (Zuid) & Fromagerie Abraham Kef (Centrum en Noord) doen dit jaar weer mee. Ben je te laat met bestellen, maar wil je toch nog asperges? Eriks Delicatessen en For Your Taste Only werken met een kleine winkelvoorraad (op=op).

Fromagerie Abraham Kef heeft geen winkelvoorraad, maar kan je er wel je online bestelling ophalen. Horeca Levering. Wij leveren onze asperges ook aan restaurants in Amsterdam. Alle asperges zijn dagvers, van hoge kwaliteit en eenvoudig te bestellen.

Wij leveren dit seizoen op dinsdag, donderdag & zaterdag. Altijd een hoge service en verse asperges! Geschild en ongeschild en scherp geprijsd. Bij interesse, neem svp contact op met Alex Zonneveld 06 29 737 850.

Waar komen de beste asperges vandaan?

Naturel – De verschillen tussen de grondsoorten zou je naar mening van Asselman het best proeven als de asperges naturel zijn. ‘In sommige gerechtjes zijn de asperges helemaal zoet gemaakt en dan wordt het lastig om de verschillen te proeven. ‘ De lekkerste asperges komen volgens de zes koks uit de Achterhoek.

 • Daarmee zijn de asperges van Asselman de lekkerste;
 • ‘Ze hebben een mooie balans tussen de frisse en de rijpe tonen en daarnaast wat zoete accenten’, vertelt Chiel Dohmen van restaurant By Chiel uit Zutphen namens de koks;

‘De grond is overal anders en die is toch bepalend voor de kwaliteit van de asperge.

Hoe smaakt een asperge?

Asperges smaak – De smaak van asperges is zacht/mild en licht zoet. Ze hebben een kenmerkend aroma. Groene asperges zijn wat sterker van smaak. De asperges kun je zo gebruiken:

 • Klassiek: koken en serveren met gekookte eieren, ham en krieltjes.
 • Roerbakken met tuinkruiden.
 • Koud in salades met sinaasappel.
 • Taartjes van filodeeg, 30+ kaas en asperges als hapje.
 • Gebruik de schillen en onderkant voor het trekken van een lekkere bouillon.
 • Frituur gehalveerde dunne asperges ook eens in een velletje loempiadeeg.
 • Filmpje : Lisa van Nederland Proeft laat zien hoe je aspergerisotto maakt.

Recepten met asperges vind je op deze pagina van het Voedingscentrum. Toon meer Asperge witte rauw Asperge witte blik/glas Asperge witte gekookt Asperges gekookt met zout (957+) Vitaminen Retinol act. equivalent mcg 0 Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO Toon meer Verkrijgbaarheid uit Nederland Verkrijgbaarheid uit het buitenland.

Is het nog aspergetijd?

Wanneer in het seizoen – Asperges uit Nederland zijn van begin februari tot eind juni volop verkrijgbaar. Het Nederlandse aspergeseizoen liep traditioneel van eind april tot de feestdag Sint Jan (24 juni). Asperges worden tegenwoordig ook vanaf begin februari in de kassen geteeld.