Welk Vlees Voor Stoofvlees?

Welk Vlees Voor Stoofvlees
Welk vlees gebruik je voor stoofvlees? Veelgebruikte vleessoorten voor stoofvlees zijn runderlappen, sukadelappen en riblappen. Dit rundvlees bevat veel spier- en bindweefsel, dat tijdens het stoven lekker mals wordt.

Welke runderlappen voor stoofvlees?

Riblappen – Riblappen zijn van de drie het meest mals omdat ze meer vet hebben dan de sucade- en runderlappen. Het heeft hierdoor meer smaak en wordt dan ook heerlijk zacht. Riblappen zijn perfect voor een pan ouderwets draadjesvlees. Ook zijn riblappen vergeleken met de andere stukken sneller te bereiden, of nou ja sneller, je moet er natuurlijk wel een paar uur voor uit trekken!.

Wat voor rundvlees voor stoofpot?

Rundvlees voor stoofpot – Voor een heerlijke stoofpot zijn verschillende soorten rundvlees geschikt. Maar smaken verschillen natuurlijk. Mag het vlees in blokjes aan elkaar blijven of wil je dat het vlees in draadjes uiteen valt, bijvoorbeeld bij het maken van draadjesvlees. Stoofpotje gemaakt met rundvlees van De Leentjeshoeve, Horssen Houd je van mager rundvlees om te stoven? Braadlappen en sukadelappen kun je prima stoven. Het is mager rundvlees met een mooie fijn vleesdraad. Bij de magere vleessoorten is het extra belangrijk om het vlees langzaam op lage temperatuur te stoven. Het vocht mag beslist niet koken. Het vlees wordt tijdens het stoven op lage temperatuur heerlijk mals maar valt niet uit elkaar.

Het zeentje in de sukade wordt naar verloop van tijd heel mooi geleiachtig. Of houd je wel van een randje vet? De riblappen en doorregen runderlappen zijn grover van draad en bevatten meer vet (de doorregen runderlappen het meest).

Stoof je deze lappen dan valt het vlees naar verloop van tijd gemakkelijker in draadjes uit elkaar. En, doordat het rundvlees wat meer (intramusculair) vet bevat is het risico op uitdrogen vanzelfsprekend kleiner dan bij magerder vlees. Ideaal om te stoven. Doorregen runderlappen van luxe blonde d’aquitaine runderen van De Leentjeshoeve Horssen Rundvlees van onze luxe Blonde d’Aquitaine runderen Het rundvlees van onze luxe Blonde d’Aquitaine runderen met antibioticavrij leven is relatief mager maar kun je uitstekend stoven.

 1. Geliefd daarvoor zijn onze sukadelappen , riblappen en doorregen runderlappen;
 2. Maar ook de braadlappen doen het prima;
 3. Houd je van gemak en vind je het fijn als het vlees al gesneden is? Ga dan voor de hacheeblokjes , runderpoulet of stoofblokjes;

Tip: Het beste resultaat met de braadlappen haal je in de slowcooker. Ben je op zoek naar een mooi stukje rundvlees (om te stoven), rechtstreeks van de boerderij en van runderen met antibioticavrij leven? Kijk dan eens in onze webshop en bestel. Woon je in Nijmegen of omgeving? Dan kunnen we jouw bestelling ook bij je thuisbezorgen.

Welk deel van de koe is stoofvlees?

Welk Vlees Voor Stoofvlees Gesponsord  — Past er iets beters bij de herfst dan hartverwarmende stoofpotjes? Oma’s draadjesvlees, smakelijke hachee, Franse boeuf bourguignon, Vlaamse stoverij met dikke frieten; je mag mij er diep in de nacht voor wakker maken! Maar hoe maak je zo’n verrukkelijke stoofpot? Welk vlees kun je het best gebruiken? Wat is het geheim achter mals en boterzacht stoofvlees, dat prachtig uiteenvalt zodra je er teder op drukt? Tijdens een speciale workshop in Amsterdam werden alle stoofpotgeheimen ontrafeld. Hier leerde ik samen met andere foodbloggers onder meer wat Irish Beef-runderen zo speciaal maakt, en waarom juist dat vlees zo geschikt is om te stoven. Welke delen van het rund daarvoor ideaal zijn, liet slager Barry zien van slagerij Hesseling Vlees uit Purmerend.

 • En chef-kok Andrés Delpeut van restaurant Anna trakteerde ons op een heuse stoofvleesproeverij! Wat is stoven? Stoven is het garen van vlees in een (braad)pan;
 • Het bakproces begint met het dichtschroeien van het vlees en het aanbakken van het zogeheten bouguet (mengsel van groenten, harde kruiden en specerijen);

Het baksel wordt afgeblust met wijn, bier of een zachte azijn als balsamico. Om het stoofproces te starten wordt het baksel verrijkt met een geurige vloeistof; bijvoorbeeld wijn, bier, fond, bouillon, kokosmelk of zelfs jus d’ orange! De stoofgeheimen Geheim 1: goed vlees Het grootste geheim van een werkelijk lekkere stoofpot is het vlees zelf.

Tijdens de workshop ontdekte ik dat Iers rundvlees ideaal is om te stoven. Wat maakt Iers rundvlees zo geschikt om te stoven? Ierse koeien leven vrijwel het hele jaar buiten in groepen op uitgestrekte landerijen.

Ze bewegen dus veel en hun dieet bestaat voor meer dan 95% uit mals, sappig gras. Dat zorgt voor smakelijk en mooi gemarmerd vlees voorzien van een goede vetbedekking. Ideaal stoofvlees, want juist het vet houdt het vlees mals en sappig. Ierse boeren houden er een kleinschalige, extensieve veeteelt op na.

 1. Gemiddeld slechts 32 koeien per boer en een ruime hoeveelheid land maken dat het grasland de gelegenheid krijgt om na begrazing te herstellen;
 2. De koeienmest wordt in de winter verzameld en is samen met – de in Ierland weelderig groeiende – klaver de perfecte combinatie tegen het gebruik van kunstmest;

Welk deel van de koe is het meest geschikt? Delen van de koe die veel bewogen hebben, zoals de nek, de borst of de schouder, zijn het meest geschikt om te stoven. Dit vlees bevat veel spieren en bindweefsel, dat tijdens het stoven langzaam oplost en het vlees lekker mals maakt. Veelgebruikte delen uit de hals en de borst om te stoven zijn:

 • Runderriblap – Riblappen komen uit de hals van de koe. Ze hebben een wat grovere draadjesachtige structuur en worden vaak in kleinere stukken gesneden.
 • (Magere) runderlap – Dit stuk komt uit de borst van de koe en is magerder dan een riblap. Gesneden runderlap wordt vaak hacheevlees genoemd. Veel Nederlanders stoven met mager vlees, maar eigenlijk is het lekkerder om wat vetter vlees te gebruiken. Vet houdt het vlees mals en sappig en geeft veel smaak af. Het meeste vet smelt tijdens de bereiding en proef je dus niet als zodanig terug.
 • Sukadelappen – Dé stoofvleesfavoriet van slager Barry en chef-kok Andrés is sukade, afkomstig uit de schouder van het rund. Het heeft een fijne structuur en is bekend om de zeen in het midden. Ook deze lost tijdens het stoven grotendeels op. Sukade is een mooi stukje vlees om in z’n geheel te stoven.
See also:  Wat Kost Een Kilo Vlees?

Stooftijden In het algemeen geldt: hoe langer je stooft, hoe zachter en dus lekkerder het vlees wordt. Als je het vlees in zijn geheel gaat stoven – bijvoorbeeld sukadelapjes – trek er dan wat extra tijd voor uit. Vlees is een natuurproduct en uit eigen ervaring weet ik dat de stooftijd van hetzelfde stukje vlees toch steeds kan verschillen. (Lees ook de tips en tricks bij geheim 3. )

 • Magere runderlappen: 1,5-2 uur (in blokjes)
 • Riblappen: 2-3 uur (in blokjes)
 • Sukadelappen: 3-4 uur (in blokjes)

Geheim 2: smaakmakers — de smaakgeheimen va n chef-kok Andrés Delpeut Groenten en kruidenbouquet Bak het rundvlees aan met ui, knoflook, wortel, selderij, prei en een kruidenbouquet van rozemarijn, tijm en/of oregano. Andere kruiden en specerijen die goed passen bij een runderstoof zijn die met een stevige smaak: salie, mosterd, paprika, (cayenne)peper. Afblussen met vocht Daarna afblussen met vocht: bouillon, wijn, bier of voor een verrassende twist kokosmelk of sinaasappelsap.

Kruiden Gebruik ook harde kruiden in een stoofpot. Bijvoorbeeld kruidnagel of laurierblad. Andere smaakmakers zijn een kaneelstokje, citroengras of steranijs. Zuurtje Vroeger werd er altijd een zuur ingrediënt toegevoegd om het vlees malser te maken en het langer te kunnen bewaren.

Iers rundvlees is van nature erg mals waardoor een zuurtje niet nodig is. Maar het kan natuurlijk wel lekker zijn. Denk aan een scheutje balsamico-azijn, tomatenpuree, wijn, of limoen of citroensap. Geheim 3: tips en tricks van chef-kok Andrés Delpeut

 • Gebruik een speciale braadpan met dikke bodem, bij voorkeur van gietijzer.
 • Stoven mag niet te snel gaan. Breng het toegevoegde kookvocht eerst aan de kook en zet het vuur dan laag. Het vocht mag gedurende de stooftijd niet meer koken, slechts héél zachtjes pruttelen. Zet de pan op de kleinste pit, eventueel met een vlamverdeler eronder en leg het deksel een beetje schuin, zodat de hitte weg kan.
  1. Bereid het stoofvlees desnoods verder in de oven als het met de vlamverdeler toch nog te snel gaat;
  2. Breng in dat geval eerst het stoofvocht aan de kook en zet de pan dan met deksel erop in een voorverwarmde oven van 90 graden;

  Controleer af en toe of het vocht niet kookt. Zet de temperatuur eventueel iets hoger of lager, maar houd de temperatuur wel tussen de 90 en 100 graden.

 • Hoe langer je stooft, hoe zachter en lekkerder het vlees wordt.
 • Het vlees is goed als je met de vingers gemakkelijk de vezels uit elkaar kunt duwen.
 • Om de smaak van de saus nog sterker te maken of er een lekkere jus van te maken, haal je het vlees uit de pan (warm houden onder alufolie) en laat je het vocht op hoog vuur zonder deksel inkoken. Als de saus de gewenste dikte heeft kan het vlees weer terug in de pan.

Welk Vlees Voor Stoofvlees De tips en tricks van Andrés voor stoofvleesbereiding kun je ook bekijken in dit filmpje op KoeTube. Irish Beef Challenge – wie maakt het lekkerste stoofvleesgerecht? Op KeukenLiefde vind je meerdere stoofvleesgerechten. Maar geïnspireerd door Irish Beef , chef-kok Andrés en slager Barry duik ik binnenkort opnieuw mijn keuken in voor het lekkerste stoofvleesgerecht.

Wat is het verschil tussen riblappen en sukadelappen?

Waar zitten die lappen – Welk Vlees Voor Stoofvlees “Sucadelappen” Schouder, borst, rib, lende. Allemaal delen van een rund en daar waar het vlees uit gesneden is, geeft meteen de verschillende benaming. Uit het werkvlees van het rund, vol pezen. Een sucadelap wordt van de schouder gesneden, een riblap uit het eerste deel van de ribben en een runderlap worden van verschillende andere delen gesneden.

Wat is het beste suddervlees?

Tips voor het stoofvlees – Zorg voor de juiste kwaliteit vlees Het begint allemaal bij de basis en dus bij dat je de juiste ingrediënten in huis haalt. Ga bij je slager langs en vraag om lokaal rundvlees wat zich goed laat stoven. Kies het juiste soort vlees Nu je weet waar je de beste kwaliteit vandaan kunt halen, is het belangrijk het juiste stukje vlees te kiezen.

Volgens topslager Barry van Leeuwen is hierin een veelgemaakte fout dat er vaak voor mager vlees gekozen wordt. Voor stoofvlees is een beetje vet lekkerder, want dat geeft meer smaak af. Riblappen, runderlappen en sukadelappen zijn ideaal.

Die hebben namelijk veel beweging gehad en hebben genoeg vet, die worden tijdens het stoven erg mals. Snijd het vlees op de juiste manier Doordat riblappen een wat grovere, draadjesachtige structuur hebben zijn deze goed geschikt om in stukken te snijden.

Is riblap draadjesvlees?

Draadjesvlees, echt ouderwetse draadjesvlees. Precies zoals oma hem vroeger maakte. Althans mijn oma kon de beste draadjesvlees maken, zo fantastisch lekker! Helaas heb ik haar het recept nooit kunnen vragen, maar na lang oefenen komt dit recept erg dicht in de buurt.

 1. Het is heerlijk, mals, fan-tas-tisch lekker, langzaam gegaard stoofvlees;
 2. Draadjesvlees maken is totaal niet moeilijk;
 3. Je hebt er ook niet veel ingrediënten voor nodig, een kleine kilo ribbraadlappen/ riblappen en wat smaakmakers zoals ui, laurier, kruidnagels en natuurlijk een plakje ontbijtkoek;

Geloof mij, dat mag niet ontbreken in een goed recept voor draadjesvlees 😉. Je kunt ook magere riblappen gebruiken, maar ik raad je het liefst wat vetter vlees aan. Je gaat het vlees natuurlijk lang stoven en je wilt als resultaat mals draadjesvlees, dan is wat vetter vlees zoals riblappen het lekkerst.

Hoe komt het dat mijn stoofvlees taai is?

5 Laat stoofvlees niet koken – Doe de laurier en de boterham met mosterd (met de mosterd naar onderen) bij in de pan. Die boterham heeft een functie: het brood helpt voor de binding van de saus, en het zuur in de mosterd geeft smaak én maakt het vlees zachter.

 1. Zet het vuur niet te hoog: stoofvlees moet zachtjes stoven, en zeker niet koken;
 2. Zachtjes pruttelen is oké, maar van koken wordt het vlees taai;
 3. Het deksel hoeft niet meteen op de pan, dan krijg je te veel vocht in je stoverij;

Pas als de saus de gewenste dikte heeft, zet je het op de pan zodat je straks nog genoeg saus overhoudt. Wanneer je best wel en best geen deksel op je pan zet, lees je hier.

Wat te doen als stoofvlees taai blijft?

Met deze tips moet je stoofvlees lukken – -Bak het vlees kort op heet vuur in olie en/of roomboter. Bak alleen de buitenkant goudbruin en haal het vlees dan meteen uit de pan. -Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is. -Laat het vlees zeker in het begin niet koken.

Het vlees moet echt eerst de kans krijgen om langzaam te garen. -Hoe langer het vlees kan stoven hoe malser het vlees wordt. -Het vocht wat je toevoegt aan het stoofvlees moet op kamertemperatuur zijn. Als je koud vocht toevoegt, dan sluit het vlees zich af en neemt het niet makkelijk vocht en/of smaken meer op.

-Voeg zuren aan je vlees toe, zoals (rode) wijn, azijn , bier, tomatenpuree of mosterd. De zuren die hierin zitten zorgen ervoor dat het bindweefsel in vlees wordt afgebroken waardoor het vlees mals wordt.

Wat is een Runderstoofvlees?

Typische ingrediënten van stoofvlees Stoofvlees (of suddervlees of hachee ) is vlees dat op laag vuur gedurende lange tijd gegaard is ( gestoofd ) om het mals te maken. Tijdens het sudderen worden stoffen als collageen en elastine afgebroken die het vlees stug houden. Doordat de structuur van rundvlees uit vezels bestaat, valt het na het sudderen in draden uit elkaar. Het vlees wordt gewoonlijk eerst aangebraden en kan dan met water gestoofd worden, maar ook met andere vloeistoffen die een eigen smaak hebben, zoals wijn of bier.

Wat zijn de draadjes in draadjesvlees?

Waaruit bestaan de draadjes van draadjesvlees? – Tijdens het sudderen worden stoffen als collageen en elastine afgebroken die het vlees stug houden. Doordat de structuur van rundvlees uit vezels bestaat, valt het na het sudderen in draden uit elkaar.

Is stoofvlees rundvlees?

Gratis: de online workshop stoofvlees! – Maar welk vlees gebruik je voor suddervlees of stoofvlees? Goed nieuws: bijna ieder stuk rundvlees kun je stoven en het wordt uiteindelijk lekker. Al is het een beetje zonde van een stuk ossenhaas of entrecote… Riblappen, sukadelappen, runderlappen,  braadlappen, klapstuk, het kan allemaal.

De stooftijd kan wel wat verschillen, natuurlijk. Meer bindweefsel kost meer tijd maar is ook lekkerder en meer vet geeft ook meer smaak. De kwaliteit van je vlees zal ook terug te proeven zijn in je gerecht: bezuinig dus niet op je vlees! Vlees slowcooken kan in de pan met deksel, in de niet te warme oven, in de slowcooker, op de barbecue en natuurlijk sousvide.

Vandaag beperk ik me tot de pan, die je natuurlijk wel in de oven kunt zetten. Hang dan je kernthermometer in de pan en speel met je oven tot de vloeistof de gewenste temperatuur krijgt. Grappig: waarschijnlijk moet je de oven 30 à 40 °C hoger zetten.

Wat is het verschil tussen stoofvlees en hachee?

Hachee is een traditioneel stoofgerecht op basis van blokjes vlees, vis of gevogelte, en groenten. De in Nederland veel gegeten hachee op basis van rundvlees, uien en zuur (meestal azijn of wijn), wordt tot de typisch Nederlandse keuken gerekend. Stoofvlees is de algemene benaming voor vlees wat lang moet sudderen of stoven. Bronnen: http://nl. wikipedia. org/wiki/Hachee http://nl. wikipedia. org/wiki/Stoofvlees.

Is Braadlap stoofvlees?

Braadlap (of sucadelap): magere runderlap met wisselende bereidingstijd (tussen 2-4 uur) – Braadlappen zijn de magere runderlap en worden meestal gesneden uit de dikke delen van de schouder. Zijn de lappen gesneden van de achterbout, dan hebben ze de kortere bereidingstijd van de baklappen.

Komt de braadlap van de voorbout, dan vraagt het een langere bereidingstijd. Weet je niet precies van welk deel van het rund de braadlap afkomstig is? Werp dan af en toe even een blik in de pan en check of je de vezels makkelijk uit elkaar kunt duwen.

Is dat het geval, dan is het tijd om te gaan smullen!.

Hoe lang moet runderlappen sudderen?

Ouderwets stoofvlees of draadjesvlees – Heerlijk zacht stoofvlees maak je het makkelijkst in de oven. Aanbraden, in de oven en de tijd doet het werk.

 • 500 gr magere runderlappen
 • laurierpoeder
 • kruidnagelpoeder
 • scheutje azijn
 • zout en peper
 • boter
 • heet water
 1. Haal de runderlappen tenminste een half uur tevoren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Vlak voor gebruik bestrooi je de runderlappen aan beide zijden ruim met zout en peper.
 2. Verhit wat boter in een pan met dikke bodem en schroei daarin de runderlappen snel dicht. Meer dan dicht schroeien en een eerste kleurtje is niet nodig. Past het vlees niet allemaal tegelijk in de pan schroei het dan in etappes dicht en leg de dichtgeschroeide stukken vlees even op een bord. Als al het vlees is gedaan schenk je langs de rand van de pan wat heet/kokend water plus een scheutje azijn bij het braadvocht.
 3. Doe de deksel op de pan en zet het geheel in het midden van een op 100ºC conventioneel voorverwarmde oven en stoof in 3½-4 uur zacht en gaar. Keer tussentijds het vlees een paar keer en controleer of er nog genoeg vocht in de pan zit en vul eventueel aan met een beetje extra water.
 4. Als het vlees zacht is en in draadjes uiteenvalt is het klaar. Gebruik het stoofvlees of draadjesvlees als basis voor hachee en jachtschotel. Of breng de jus op smaak met een klein stukje van een bouillonblokje, bindt met een maïzena-papje en serveer samen met het vlees bij bijvoorbeeld vers gemaakte rode kool met appeltjes en ananas. Eet smakelijk!
 1. In dit recept heb ik magere runderlappen gebruikt maar je kan natuurlijk ook riblappen of sucadelappen gebruiken. Sucadelappen hoeven minder lang te stoven dan magere runderlappen en riblappen zijn nog weer iets sneller klaar. Hoelang het vlees daadwerkelijk nodig heeft is onder andere afhankelijk van de dikte van het vlees. Hou dus vooral geen exacte tijden aan maar kijk goed hoe het stoven verloopt en beoordeel steeds opnieuw de zachtheid.
 2. Van 500 gr runderlappen hou ik een kleine 300 gaar stoofvlees over.

Volg jij mij al via Instagram , Facebook of Pinterest ? Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.

Hoe lang moet riblap sudderen?

Bereiding –

 1. Strooi peper naar smaak op alle kanten van het vlees.
 2. Doe de roomboter in een braadpan en verhit dit.
 3. Als het schuim van de boter is verdwenen leg je voorzichtig het vlees in de pan.
 4. Schroei aan alle kanten het vlees dicht en bruin.
 5. Vlees weer uit de pan halen.
 6. Fruit nu de gesnipperd ui en knoflook in de braadpan totdat dit glazig is.
 7. Het vlees weer voorzichtig in de pan leggen. Doe ruim warm water bij het vlees, warm zodat het vlees niet schrikt. In plaats van water kun je ook warm donker bier gebruiken, wat een nog lekkerder smaak aan het malse vlees geeft.
 8. Voeg zou, peper, en kruiden naar smaak aan het vocht toe.
 9. Doe de deksel op de pan en laat het vlees gedurende 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen.
 10. Aan het einde van de braadtijd kun je de jus eventueel nog binden.

In 100 gram riblappen zit circa 20,8 gram eiwit, 0 gram vezels, 9,7 gram vet, 0 gram koolhydraten.

Wat is het verschil tussen stoofvlees en draadjesvlees?

In Nederland wordt gestoofd rundvlees (runderlappen) ook wel draadjesvlees genoemd omdat het uit elkaar gevallen vlees aan draden doet denken.

Wat voor vlees is riblappen?

Riblappen (van al het suddervlees het meest malse) komen uit de rug of nek, hierdoor is het zacht en uitermate geschikt voor stoofschotels. Doordat riblappen gemarmerd zijn worden ze heerlijk smeuïg en zijn tevens het snelst te bereiden van alle soorten suddervlees.

Hoe lang moeten runderlappen sudderen?

Ouderwets stoofvlees of draadjesvlees – Heerlijk zacht stoofvlees maak je het makkelijkst in de oven. Aanbraden, in de oven en de tijd doet het werk.

 • 500 gr magere runderlappen
 • laurierpoeder
 • kruidnagelpoeder
 • scheutje azijn
 • zout en peper
 • boter
 • heet water
 1. Haal de runderlappen tenminste een half uur tevoren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Vlak voor gebruik bestrooi je de runderlappen aan beide zijden ruim met zout en peper.
 2. Verhit wat boter in een pan met dikke bodem en schroei daarin de runderlappen snel dicht. Meer dan dicht schroeien en een eerste kleurtje is niet nodig. Past het vlees niet allemaal tegelijk in de pan schroei het dan in etappes dicht en leg de dichtgeschroeide stukken vlees even op een bord. Als al het vlees is gedaan schenk je langs de rand van de pan wat heet/kokend water plus een scheutje azijn bij het braadvocht.
 3. Doe de deksel op de pan en zet het geheel in het midden van een op 100ºC conventioneel voorverwarmde oven en stoof in 3½-4 uur zacht en gaar. Keer tussentijds het vlees een paar keer en controleer of er nog genoeg vocht in de pan zit en vul eventueel aan met een beetje extra water.
 4. Als het vlees zacht is en in draadjes uiteenvalt is het klaar. Gebruik het stoofvlees of draadjesvlees als basis voor hachee en jachtschotel. Of breng de jus op smaak met een klein stukje van een bouillonblokje, bindt met een maïzena-papje en serveer samen met het vlees bij bijvoorbeeld vers gemaakte rode kool met appeltjes en ananas. Eet smakelijk!
 1. In dit recept heb ik magere runderlappen gebruikt maar je kan natuurlijk ook riblappen of sucadelappen gebruiken. Sucadelappen hoeven minder lang te stoven dan magere runderlappen en riblappen zijn nog weer iets sneller klaar. Hoelang het vlees daadwerkelijk nodig heeft is onder andere afhankelijk van de dikte van het vlees. Hou dus vooral geen exacte tijden aan maar kijk goed hoe het stoven verloopt en beoordeel steeds opnieuw de zachtheid.
 2. Van 500 gr runderlappen hou ik een kleine 300 gaar stoofvlees over.

Volg jij mij al via Instagram , Facebook of Pinterest ? Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.

Is Braadlap stoofvlees?

Braadlap (of sucadelap): magere runderlap met wisselende bereidingstijd (tussen 2-4 uur) – Braadlappen zijn de magere runderlap en worden meestal gesneden uit de dikke delen van de schouder. Zijn de lappen gesneden van de achterbout, dan hebben ze de kortere bereidingstijd van de baklappen.

 • Komt de braadlap van de voorbout, dan vraagt het een langere bereidingstijd;
 • Weet je niet precies van welk deel van het rund de braadlap afkomstig is? Werp dan af en toe even een blik in de pan en check of je de vezels makkelijk uit elkaar kunt duwen;

Is dat het geval, dan is het tijd om te gaan smullen!.