Welke Fruit Mag Een Baby?

Welke Fruit Mag Een Baby
Wat voor fruit kun je je baby geven? – Eigenlijk is al het fruit geschikt voor baby’s. Wel houden ze vaak van zachte, zoete smaken zoals banaan, peer, appel, meloen, avocado en mango. Later kun je ook wat zuurder fruit proberen zoals kiwi’s, pruimen, nectarines, aardbeien, bosbessen, mandarijn, sinaasappel en ontpitte en ontvelde druiven.

 • Soms wordt beweerd dat je bepaalde soorten fruit beter niet kunt geven tot je kind bijvoorbeeld 1 jaar is, vanwege de spijsvertering of voedselallergieën;
 • Bijvoorbeeld aardbeien of bessen;
 • Maar alle soorten zijn geschikt;

Je kunt dus lekker variëren. Het is goed om te beginnen met 1 losse smaak. Na een tijdje kun je smaken combineren. Bijvoorbeeld aardbei met banaan of kiwi met peer. Begin met een paar lepeltjes per keer en bouw het langzaam op.

Wat voor fruit mag een baby van 4 maanden?

Wat geef je als oefenhapje? – Geef bijvoorbeeld een lepeltje geprakte groente of fruit. Ook een lepeltje fijngemalen gaar gebakken vlees of gaar gebakken vis is mogelijk. Geef in het begin het liefst eten met een zachte smaak, dan is het verschil met de zoete smaak van borst- of flesvoeding niet zo groot.

 • Geschikt fruit om mee te beginnen voor je baby is banaan, perzik, peer en meloen;
 • Groente met een zachte smaak die geschikt zijn om mee te beginnen zijn bijvoorbeeld bloemkool, doperwtjes, boontjes, broccoli, worteltjes of pompoen;

Gaat het goed? Maak dan ook fruithapjes en groentehapjes met andere soorten.

Welk fruit mag een baby van 7 maanden?

Wat staat er op het voedingsschema van je baby van 7 maanden? – Je baby van 7 maanden mag bijna alle gezonde voeding die jij ook eet. Zodra hij gewend is aan vaste voeding, hoef je deze steeds minder fijn te prakken. Blijf wel bij je kindje in de buurt wanneer hij eet. De volgende voedingsmiddelen zijn geschikt voor je baby:

 • Fruit. Is je baby gewend aan geprakte mango, banaan, avocado, abrikoos en perzik? Dan kan je hem eventueel grotere stukken fruit geven, zoals stukjes appel, peer of meloen. Vergeet niet om eventuele pitjes te verwijderen.
 • Groente. Wanneer je kindje gewend is aan geprakte erwten, wortels, broccoli of bruine bonen kan je hem ook grovere stukken groente geven. Je kan hierbij denken aan stukjes (zoete) aardappel, paprika of stronkjes broccoli. Kook deze groenten goed gaar voor je ze aan je baby geeft.
 • Ongezoete pap. Naast pap van rijstebloem kan je je baby van 7 maanden ook speltpap, haverpap of oerpap geven. Brinta en havermout zijn behoorlijk zwaar voor de maag van je kindje. Wacht hier nog mee tot hij 1 jaar oud is.
 • Brood of een broodkorst. Naast brood zonder korst mag je je baby nu ook broodkorsten geven. Ook als hij nog geen tanden heeft, kan hij hierop sabbelen en bijten. Zo traint hij zijn mond- en kaakspieren, wat goed is voor zijn spraakontwikkeling.
 • Pindakaas en ei. Door je baby wekelijks pindakaas en ei aan te bieden, verklein je de kans dat hij hier een allergie voor ontwikkelt. Je kan een beetje 100% pindakaas zonder nootjes of geroerbakt ei toevoegen aan zijn hapje.
 • Pasta of rijst. Wanneer je kindje gewend is aan witte rijst en witte pasta kan je hem ook volkorenproducten of producten zoals couscous en bulgur geven.
See also:  Hoe Lang Kun Je Bbq Vlees Bewaren?

Hoe laat geef je fruithapje?

Je baby is toe aan zijn eerste fruithapje wanneer hij tussen de vier en zes maanden oud is. Het ene kindje is hier sneller aan toe dan het andere. Je kan beter niet voor 4 maanden beginnen met vast voedsel. Het spijsverteringskanaal van je kindje is hier dan nog niet klaar voor.

Wat geef je baby als eerste hapje?

Eerste hapjes uitspugen – Spuugt je baby zijn eerste hapjes uit? Dat is niet zo gek en gebeurt vaak. Het is dan ook nog helemaal nieuw voor hem. Als je net begint met bijvoeding is het uitspugen van eten niet zo erg. De eerste hapjes geef je om je baby te laten wennen aan verschillende smaken en texturen.