Welke Fruit Meeste Vitamine C?

Welke Fruit Meeste Vitamine C
Van alle citrusvruchten bevat de sinaasappel de grootste concentratie aan vitamine C en staat deze dus hoog op ons lijstje. Behalve vitamine C zitten er dus ook veel mineralen zoals kalium en calcium in je sinaasappel.

Waar zit veel C in?

Waar zit vitamine C in? – Mensen kunnen zelf geen vitamine C aanmaken. Daarom is het belangrijk om voldoende vitamine C binnen te krijgen via je voeding. Vitamine C zit in voedingsmiddelen  zoals groente, fruit en aardappelen. Met name citrusvruchten (sinaasappel, citroen), kiwi’s, aardbeien, bessen, koolsoorten, paprika, tomaten, broccoli, zoete en normale aardappelen bevatten veel vitamine C.

  • Wanneer je dagelijks voldoende groente en fruit eet, is de kans groot dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt;
  • Vitamine C is oplosbaar in water en gevoelig voor hoge temperaturen;
  • Daarom is het aan te raden groente in weinig water en niet te lang te koken;

Zo worden de meeste vitamines behouden. In onderstaande tabel zie je een aantal voedingsmiddelen die veel vitamine C bevatten:.

Hoeveel vitamine C heb je nodig per dag?

Hoeveel vitamine C per dag maximaal? – Omdat vitamine C in water oplosbaar is en je lichaam binnen een paar uur nadat je het hebt ingenomen overtollige hoeveelheden ervan uitscheidt door middel van je urine, is het vrij moeilijk om te veel te consumeren.

Toch komt het weleens voor. Maar hoeveel vitamine C is te veel? De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C is volgens het Voedingscentrum 75 milligram voor mannen en vrouwen vanaf 14 jaar. Zwangere vrouwen hebben wat meer vitamine C nodig, dus het advies voor hen is 85 mg per dag.

Geef je borstvoeding? Dan kun je 100 milligram per dag aanhouden. De kans is groot dat je spijsverteringssymptomen krijgt als je meer dan 2000 mg tegelijk consumeert. Dit verschil lijkt heel groot, en door gewoon sinaasappels of paprika’s te eten zal je nooit zomaar te veel vitamine C binnenkrijgen.

  • Maar je komt hier wel al snel aan als je ook vitamine C-supplementen slikt;
  • Kijk dus goed op de verpakking hoeveel vitamine C er precies in zit;
  • Mensen met aandoeningen die het risico op ijzerstapeling verhogen of die vatbaar zijn voor nierstenen, moeten bijvoorbeeld voorzichtig zijn met hun vitamine C-inname;
See also:  Waarom Is Groente En Fruit Belangrijk?

Het begint altijd bij misselijkheid en diarree , maar kan daarna nog voor andere klachten zorgen zoals winderigheid, verstopping, buikkrampen en een opgeblazen buik. Eerder last van braken, verlies van eetlust en vermoeidheid ? Wellicht heb je wel een teveel aan vitamine D.

Hoeveel vitamine C in gele kiwi?

Houdbaarheid tot 7 dagen bij 5 – 10 graden 0 Kiwi Zespri Gold Wat is een kiwi gold: De kiwi is een ovale vrucht met een lengte van ca. 7 cm en verkrijgbaar in geel en groen. De vrucht groeit aan een struikachtige klimplant die goed kan groeien in subtropische gebieden. Deze gele variant heeft goudgeel vruchtvlees met zwarte, eetbare pitjes in het midden en is iets steviger dan de groene kiwi.

  • De kiwi gold heeft een zoete smaak en een licht tot donkerbruine onbehaarde schil;
  • Waar komt de kiwi gold vandaan: Kiwi gold is van november tot en met februari beschikbaar uit Italië en van begin mei tot en met september uit Chili en Nieuw-Zeeland;

Wanneer is de kiwi gold verkrijgbaar: Kiwi gold is het hele jaar verkrijgbaar. Wat is de houdbaarheid van de kiwi gold: Rijpe kiwi’s zijn nog enkele dagen houdbaar in de koelkast, onrijpe blijven daar 1 tot 2 weken goed. Kiwi’s kunnen het beste narijpen op een fruitschaal.

Waarom is de kiwi gold goed voor je gezondheid:  De kiwi gold barst van de vitamine C. Per kiwi (75 gram) bevat hij maar liefst 121 milligram vitamine C , dat is zelfs twee keer zo veel als zijn groene naamgenoot ! Vitamine C is belangrijk als antioxidant en is nodig voor het behoud van de normale structuur van je bindweefsels, waaronder je huid, botten en tanden.

See also:  Welk Fruit Niet Eten Bij Afvallen?

Ook helpt vitamine C je weerstand op peil te houden. De kiwi gold bevat ook folaat (vitamine B11) , een vitamine die onder andere belangrijk is voor de aanmaak van rode en witte bloedcellen, én het mineraal kalium. Kalium helpt je bloeddruk goed te houden en is belangrijk voor de normale werking van je spieren en zenuwen. Voedingswaarde per 100 gram

  Per 100 gram RI*
Energie 265  
  63 kcal  
Vet 0,3  
    Waarvan verzadigd 0,2 g  
Koolhydraten 15,8  
    Waarvan suikers 12,3 g  
Voedingsvezel 1,4 g  
Eiwitten 1 g  
Zout 0 g  
Vitamine B11 / Folaat 31 µg 15%
Vitamine C 161 mg 201%
Kalium 315 16%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal).

.