Welke Koekjes Hebben De Minste Calorieën?

Welke Koekjes Hebben De Minste Calorieën
Koffiekoekjes – In de supermarkt is er vaak genoeg keuze als het om koekjes gaat. Een mergpijpje of een roze koek zijn natuurlijk heel lekker, maar niet de meest verantwoorde keuze voor als je wil afvallen, bijvoorbeeld. Flair zette de lekkerste koffiekoekjes met de minste calorieën op een rijtje.

 • Lange vinger:  20 kcal
 • Maria biscuit:  27 kcal
 • Speculaasje:  33 kcal
 • Kletskop:  39 kcal
 • Café noir:  42 kcal
 • Biscuit:  44 kcal
 • Volkoren biscuit:  47 kcal
 • Oreo koekje:  53 kcal
 • Pim’s:  56 calorieën

Let wel, het blijft een koekje dus er zitten nog steeds veel suikers en vetten in. Enne, vaak heb je na één koekje zin in nog eentje, en nog eentje, enzovoort. Dan maar overstappen naar zwarte koffie? Lees ook: 10 koffie-hacks van diëtisten die helpen bij gewichtsverlies Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op  Pinterest! Bron: Flair | Beeld: Pexels.

Welke koekjes heeft de minste calorieën?

Biscuit: 44 kcal. Volkoren biscuit: 47 kcal. Oreo koekje : 53 kcal. Zandkoekje: 71 kcal.

Wat is het gezondste koekje?

Laatst vroeg ik aan jullie wat jullie supermarktdilemma’s zijn. Eén iemand stelde de vraag:  welke koekjes zijn het gezondste? Wel, ik ging op onderzoek uit voor jullie. Welke Koekjes Hebben De Minste Calorieën Allereerst,  koekjes zijn niet gezond. We gaan op zoek naar ” het minst slechte koekje “. En ik leer jullie ook kijken waar jullie rekening mee kunnen houden als je koekjes aan het vergelijken bent. Allereerst,  lees het etiket op de achterkant , vergeet de “gezondheidsclaims” op de voorkant van de verpakking, dit is alleen maar marketing, bedoeld om jouw als consument te overhalen om de producent op zijn woord te geloven dat dit specifieke koekje een gezonde, bewuste keuze is. Waar moeten we op letten?

 • Kies voor droge koekjes Chocolade of ander glazuur zijn alleen maar lege calorieën.
 • Zo min mogelijk ingrediënten. Hoe meer ingrediënten, hoe meer het product bewerkt is. Als je ingrediënten ziet staan die je niet kent, zet het pakje dan maar mooi terug in het rek en kijk verder.
 • Suiker Waar staat suiker in de ingrediëntenlijst? De fabrikanten zijn verplicht om de ingrediënten op te lijsten in volgorde van de hoeveelheid. Dus  hoe eerder je suiker tegenkomt in de lijst, hoe meer er van in zit. De fabrikanten zijn snugger genoeg om de suikers soms op te splitsen in verschillende namen. Daarom dat we ook naar de “voedingswaarde per 100 gram”. Daar staan alle voedingswaarden mooi bij elkaar opgelijst.
 • Vermijd kunstmatige zoetstoffen Als je denkt dat je een gezondere keuze maakt door koekjes te nemen die gezoet zijn met kunstmatige zoetstoffen in plaats van suiker, dan kom je bedrogen uit. Kunstmatige zoetstoffen vermijd je best als de pest. Zonder al te diep op dit onderwerp in te gaan, (dan wordt deze post een boek in plaats van een blogpost) kort samen gevat. Kunstmatige zoetstoffen brengen je lichaam in de war. Je lichaam denkt dat het suiker binnen krijgt, je pancreas gaat aan het werk om de suiker te verwerken, maar er is helemaal geen suiker om te verwerken.
 • Vezels Kies voor  volkoren koekjes , de vezels zorgen ervoor dat de suikers trager door het lichaam worden opgenomen en er zich dus  geen bloedsuikerpiek  voor doet. Het lichaam neemt de suikers trager op, waardoor het lichaam langer energie krijgt.
 • Vetten Bij de voedingswaarden staan er twee waarden aangegeven ivm vetten. Het “totale aantal vetten” (per 100 gram) en “verzadigde vetten” (per 100 gram) Dit is belangrijk om te bekijken, vooral het onderdeel ” verzadigde vetten ” is belangrijk. De verzadigde vetten zorgen (onder andere) voor de hoge cholesterol en  zijn slecht voor het lichaam.
  1. Lees de achterkant dus;
  2. Enkel chemische producten, die de lever en de nieren belasten omdat deze instaan voor het uitstoten van al deze chemische rommel uit je lichaam;
  3. En als extra motivator om kunstmatige zoetstoffen te vermijden, ze  verhogen je drang in suiker;

  De hoeveelheid verzadigde vetten willen we dus zoveel mogelijk beperken.

Dit gezegd zijnde, heb ik via de webwinkels van Delhaize en Colruyt het aanbod droge koekjes bestudeerd. Op basis van wat ik daar gezien heb, is geen enkele koek “de minst slechte keuze”. Bij de Albert Heijn hebben ze vaak nog wel is een gezondere keuze. Daar vond ik de muesli koeken van Smaakt, deze zijn zeker een “minst slechte keuze” Welke Koekjes Hebben De Minste Calorieën Welke Koekjes Hebben De Minste Calorieën Op naar de Bio Planet dus. Daar vond ik van het merk  Eco Biscuits  de haver-spelt koekjes. Welke Koekjes Hebben De Minste Calorieën Welke Koekjes Hebben De Minste Calorieën Deze zou ik kiezen. Of een andere droge bio koek met veel vezels in en niet teveel suikers. Dit koekje krijgt een nutriscore “B” toegekent, wat al bij al helemaal niet slecht is voor een koekje. gezond eten | gezonde keuze | koeken | snack | tussendoortje | voedingswaarden.

Welk koekje past in een dieet?

13. Oreo Koekje – Een oreo koekje = 47 kcal en die zijn echt heel lekker!.

Wat is een caloriearm tussendoortje?

Eitje ( 1stuk) 1 plakje kaas of 2-3 kleine blokjes kaas (15 gram ) Plakje vlees; kipfilet, rosbief, kalkoenfilet (max 15 gram) Blokje pure chocolade (20 gram).

Welke supermarkt koekjes zijn gezond?

Welke koekjes hebben het minste suiker?

Welke koekjes zijn het gezondst? – Kies voor volkoren koekjes, de vezels zorgen ervoor dat de suikers trager door het lichaam worden opgenomen en er zich dus geen bloedsuikerpiek voor doet. Het lichaam neemt de suikers trager op, waardoor het lichaam langer energie krijgt.

Wat in plaats van koekjes?

Beste Patricia, Ik wil geen koek bij mijn koffie of thee. Wat kan ik dan het beste nemen? Patricia Schutte, voedingsdeskundige Als je liever iets gezonds neemt bij de koffie of thee, dan kun je bijvoorbeeld een mueslibol of een paar nootjes nemen. Een schaaltje yoghurt, een volkoren boterham of fruit kan natuurlijk ook als verantwoord tussendoortje. Enkele voorbeelden:

 • Een volkoren boterham of volkoren knäckebröd met halvarine, een plakje 30+ kaas en schijfjes tomaat, of met 100% pindakaas en plakjes komkommer
 • Een volkoren mueslibol
 • Een paar gedroogde vruchten, zoals pruimen, abrikozen of een handje rozijnen
 • Verse dadel eventueel gevuld met zachte geitenkaas of zuivelspread
 • Stukje dadel- of vijgenbrood met oude 30+ kaas
 • Een stuk fruit zoals een banaan, appel of peer
 • Een handje ongezouten noten zoals walnoten, hazelnoten of pinda’s
 • Een schaaltje magere yoghurt of kwark met wat fruit of muesli
 • Een bakje rauwkost, bijvoorbeeld komkommer, tomaatjes, radijsjes en paprika

Zin om te bakken? Probeer dan eens deze havermout-dadelkoekjes of flapjacks met ingrediënten uit de Schijf van Vijf.

Welk tussendoortje als je aan het afvallen bent?

Fruit – Fruit bevat allerlei gezondheidsbevorderende voedingsstoffen, dus het is belangrijk om hier voldoende van te eten. Het Voedingscentrum raadt aan om elke dag minstens 2 porties (200 gram) fruit te eten. Net als bij groente geldt het advies hier om te variëren met fruitsoorten.

Let wel op het aantal calorieën dat je fruitkeuze bevat; sommige fruitsoorten zijn een stuk rijker in calorieën en fruitsuiker dan andere. Een banaan bevat bijvoorbeeld al snel 100 kilocalorieën meer dan een mandarijntje.

Blijf zorgen voor een negatieve energiebalans, maar mijd fruit niet. Fruitsoorten die relatief laag in calorieën en suikers zijn, zijn bijvoorbeeld bessen en aardbeien. Ook een appel en een (niet te rijpe) peer is een goede keuze. Erg zoete fruitsoorten zoals mango en banaan zijn wat calorierijker, maar dit kan je prima blijven eten – neem er gewoon een kleinere portie van. Voorbeelden van gezonde tussendoortjes met fruit:

 • rijstwafel, volkoren beschuitje of cracker met aardbeien
 • appel of peer in partjes met een snufje kaneel
 • een kleine portie (soja)yoghurt met een handje blauwe bessen
 • fruithapje van een geprakte halve banaan en geraspte appel

Wat mag je snoepen als je op dieet bent?

Als je wil afvallen mag je nooit snoepen, moet je zo min mogelijk eten en zoveel mogelijk bewegen. Toch? Nou eh … nee. Het is veel verstandiger om goed (lees: gezond) en regelmatig te eten. Zo houd je de ‘motor’ van je lichaam aan het branden en blijft je stofwisseling lekker op gang.

 1. En dat is weer goed voor je vetverbranding en ook voor je energie;
 2. Af en toe met mate snoepen is ook helemaal niet erg;
 3. Dit alles heeft een positieve invloed op je humeur, en dat is ook niet onbelangrijk! (Te) weinig eten werkt eigenlijk alleen maar averechts;

Het laatste wat je wilt is dat je jezelf gaat uithongeren, dat je tekorten aan voedingsstoffen krijgt en dat je je daardoor slap en lusteloos gaat voelen. Dat werkt juist weer het ongewenste snoepen en snaaien in de hand. Je voelt je rot, je voelt je tekort gedaan, zielig, hongerig, je kunt alleen nog maar aan (niet) eten denken … Herkenbaar? Bovendien reageert jouw lichaam hier vaak ook nog verkeerd op, zeker als je al een heel lijnverleden hebt, waarbij je je vooral heel veel dingen hebt ontzegd.

Dan denkt jouw lichaam dat er weer een hongerperiode aankomt en zal het juist alles gaan vasthouden. In plaats van dat je gaat afvallen zal er weinig veranderen aan je gewicht. Af en toe snoepen mag best Mijn advies om af te vallen, is om gewoon lekker en genoeg te blijven eten en ook om af en toe te snoepen.

Natuurlijk is het wel belangrijk om slimme keuzes te maken in wát je gaat eten. Liever niet teveel koekjes of chips, maar af en toe iets lekkers snoepen mag best. Kies voor een basisvoedingspatroon met zoveel mogelijk verse, onbewerkte producten en zorg dat je daar genoeg van eet.

Dan ben je goed bezig en zul je afvallen. Denk bijvoorbeeld aan lekkere groenten en fruit, volkoren brood, zilvervliesrijst, een lekker (mager) stukje vlees of vis, af en toe een handje ongezouten noten of een ei, magere yoghurt of kwark ….

Ook als je wilt afvallen heb je veel te kiezen kun je gewoon lekker én verantwoord eten. Afvallen is in mijn ogen vooral géén honger lijden! Genietmomentjes door te snoepen En, zoals al eerder benoemd, zorg ook af en toe voor een genietmomentje door af en toe iets lekkers te snoepen.

Iedereen heeft wel iets wat hij of zij superlekker vindt en wat eigenlijk helemaal niet zo gezond is. Het is geen enkel probleem om juist dat, met mate, te blijven nemen, óók tijdens het afvalproces. Alleen maar altijd gezond eten houdt eigenlijk bijna niemand vol, dus maak het jezelf hierin niet te lastig.

Realiseer je wel dat (te)veel snoepen je afvalproces in de weg kan staan. Ik hoor van klanten weleens dat ze de hele week supergoed hun best doen en vervolgens in het weekend de touwtjes teveel laten vieren. Resultaat: ze vallen niet af. Afvallen in het weekend Ik zal een voorbeeld geven.

 1. Om als vrouw ongeveer een halve kilo per week af te vallen, zou je elke dag ongeveer 1500 kcal kunnen eten en drinken;
 2. Dit is gemiddeld zo’n 500 kcal minder dan een ‘normaal’ gezond eetpatroon van ongeveer 2000 kcal voor vrouwen;

En hoewel ik persoonlijk absoluut geen voorstander ben van calorieën tellen, maakt dit voorbeeld wel een en ander duidelijk. Want stel, je neemt deze 1500 kcal op elke doordeweekse dag, en in het weekend let je eigenlijk nauwelijks op wat je eet en drinkt. Hoe ziet dit er dan uit?

Maandag, 1500 kcal –                    500 kcal
Dinsdag, 1500 kcal –                    500 kcal
Woensdag, 1500 kcal –                    500 kcal
Donderdag, 1500 kcal –                    500 kcal
Vrijdag, 1500 kcal –                    500 kcal
Zaterdag, 3250 kcal + 1250 kcal
Zondag, 3250 kcal + 1250 kcal
Resultaat 0

Nu denk je misschien: 3250 kcal is superveel! Dat neem ik nooit, want ik houd helemaal niet zo van snoepen. Daarin kun je je behoorlijk vergissen. Ik noemde circa 2000 kcal voor een ‘normaal’ gezond eetpatroon, maar heel veel mensen gaan hier elke dag sowieso al makkelijk overheen. Laat staan in het weekend. Ik geef je nog een voorbeeld van twee mogelijke weekenddagen die ik weleens voorbij zag komen bij mijn klanten:

Havermoutpap met appel en walnoten 529 kcal 250 ml magere kwark met banaan, 25 amandelen en 40 gr muesli 549 kcal
Stukje appeltaart 364 kcal 3 volkoren boterhammen met halvarine, pindakaas, filet americain en ei 547 kcal
2 volkoren pistoletjes, met kipfilet en hummus en met hüttenkase en avocado 496 kcal Appel en een handje cashewnoten 222 kcal
5 biscuitjes 235 kcal Dr. Oetker Big American pizza 1244 kcal
Spaghetti met gehakt, pastasaus en 15 gr geraspte kaas 665 kcal 2 glazen wijn en een schaaltje chips (40 gr) 462 kcal
1 beker latte macchiato en 1 chocoladereep (150 gr) 925 kcal 3 toastjes met brie 171 kcal
Totaal 3214 kcal Totaal 3195 kcal

Zoals je ziet zitten in deze voorbeelden best wel gezonde producten, maar ook de nodige uitzonderingen die wat minder gezond zijn. In deze voorbeelden wordt dan niet eens heel veel gesnoept en er zitten verder ook geen etentjes of feestjes (of high teas 😉) in. Dan valt het resultaat natuurlijk al makkelijk nog hoger uit. Trek zelf je conclusie. Lees hier meer over in mijn blog: Afvallen lukt niet! Hoe kun je ook succesvol afvallen in het weekend Zoals gezegd: ik ben absoluut geen voorstander van eeuwig calorieën tellen.

En het kan helemaal geen kwaad om af en toe te snoepen en je genietmomentje te pakken. Als je wilt afvallen, dan gaat het natuurlijk om het resultaat op de langere termijn. Als jij elke week op een vast moment weegt en je ziet een dalende lijn, dan weet je dat je goed zit.

Heb je naar jouw zin wat te weinig resultaat, dan kijk eens of het weekend voor jou misschien een struikelblok is. Missschien zit je ongemerkt toch niet wat te vaak of te veel te snoepen.

Hoeveel koekjes mag je per dag eten?

Calorieën in kleine koekjes ontmaskerd – In koekjes, zelfs in de allerkleinste, zitten calorieën. Ze lijken – door hun kleine omvang – onschuldig, maar ondertussen zorgen ze ervoor dat jij niet af kunt vallen. In onderstaande calorietabel vind je een overzicht van de calorieën in de meest genuttigde koekjes. Schrik niet… Er zitten bijzonder veel calorieën in die kleine koekjes. Een rekensommertje leert het volgende. Per dag mag je als vrouw 2. 000 en als man 2. 500 calorieën binnenkrijgen. Met één pak bastognekoeken (uitgaande van 20 koeken) zit je al aan 1200 calorieën. Voor mannen is dat de helft van hun dagelijkse hoeveelheid en voor vrouwen zelfs meer dan dat.

Wat kun je onbeperkt snacken?

In welk ijsje zitten de minste calorieën?

Wat is een gezonde snack voor s avonds?

Groenten = ultiem gezond snacken – Cherrytomaten zijn een bron van kalium, fosfor, magnesium en vitamine A en B. Daarnaast leveren ze slechts 3 calorieën per stuk. Een andere groente die je kan nemen als je gezond wilt snacken zijn rauwe wortels. Ook wortelen zijn rijk aan mineralen en veel vitamines.

Per wortel krijg je ongeveer zeven calorieën binnen. Ook andere groenten als komkommer , bleekselderij en paprika zijn lekker om tussendoor te nemen. Om het nog lekkerder te maken, kan je kiezen voor een gezonde dip zoals hummus.

Hummus is een puree gemaakt van kikkererwten, olijfolie, knoflook , citroen en specerijen. Hummus is verkrijgbaar in de supermarkt, maar je kan het ook zelf maken. Het bevat per 15 gram eiwit per 100 gram, zo’n 30 calorieën per portie en is een bron van eiwitten, vezels en goede vetten.

Welke koekjes hebben de minste koolhydraten?

Bestaan er echt suikervrije koekjes die je kunt kopen? – Nee. Eigenlijk bestaan er geen suikervrije of koolhydraatvrije koekjes die je kunt kopen. Koekjes bevatten namelijk van nature altijd suikers of koolhydraten. Wat vaak wordt bedoeld met suikervrij of koolhydraatarm is dat de koekjes geen toegevoegd suiker bevatten.

 1. Dus als jij opzoek bent naar iets waar 0,0 gram suiker of koolhydraten in zit, dan ben ik bang dat je dit nooit zult vinden;
 2. Zelfs als je gezonde meelsoorten als amandelmeel of kokosmeel gebruikt, zullen de koekjes suikers en koolhydraten bevatten;

Maar een beetje suiker of koolhydraten hoeft geen probleem te zijn. Met de nadruk op ‘een beetje’. Fruit bevat ook natuurlijk suikers en koolhydraten. En dat is ook gezond ( als je de juiste soorten eet ).

Hoeveel koekjes mag je per dag eten?

Calorieën in kleine koekjes ontmaskerd – In koekjes, zelfs in de allerkleinste, zitten calorieën. Ze lijken – door hun kleine omvang – onschuldig, maar ondertussen zorgen ze ervoor dat jij niet af kunt vallen. In onderstaande calorietabel vind je een overzicht van de calorieën in de meest genuttigde koekjes. Schrik niet… Er zitten bijzonder veel calorieën in die kleine koekjes. Een rekensommertje leert het volgende. Per dag mag je als vrouw 2. 000 en als man 2. 500 calorieën binnenkrijgen. Met één pak bastognekoeken (uitgaande van 20 koeken) zit je al aan 1200 calorieën. Voor mannen is dat de helft van hun dagelijkse hoeveelheid en voor vrouwen zelfs meer dan dat.