Welke Vitamines Zitten In Vlees?

Welke Vitamines Zitten In Vlees
Goede voeding helpt bij een goede gezondheid. Een maatstaf zijn de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Het komt neer op gevarieerd en gematigd eten (voldoende bewegen), voldoende groente en fruit, maar zeker ook met vlees.

  • Vlees heeft een hoge voedingswaarde, bevat veel nuttige bouwstoffen voor het lichaam past dus gewoon goed in een gezond en gevarieerd eetpatroon;
  • Vlees bevat waardevolle stoffen voor het functioneren van het menselijk lichaam, als energiebron, voor de celdeling en de opbouw van botten en spieren;

De voedingsstoffen hebben allemaal een rol en betekenis voor het goed functioneren van het menselijk lichaam. Bouwstoffen in vlees zijn vitamines B1, B6 en B12, vitamine D, ijzer,  zink, eiwitten en vetten.

Welke vitamine zit er in rundvlees?

6 Vitamines En Mineralen Waar Je Vast Een Tekort Aan Hebt

Voedingsstoffen – Rundvlees is rijk aan vitamine  B12 en het mineraal zink. Daarnaast levert het vitamines B1 , B2 , B6  en de mineralen ijzer, fosfor en seleen. Runderlever is bovendien rijk aan vitamine A. Rundvlees bevat van nature eiwit en vet en geen koolhydraten.

De hoeveelheid eiwit en vet staan met elkaar in verband. Hoe vetter het vlees, hoe lager het eiwitgehalte. Het vet van rundvlees bestaat voor ongeveer 40% uit verzadigd vet. De magere varianten bevatten minder vet en daarmee minder verzadigd vet.

Deze leveren ook minder calorieën. Er zijn aanwijzingen dat runderen die alleen gras en kruiden eten, vlees hebben dat minder vet is dan runderen die veel graan eten. Daarnaast zitten er meer goede, gezonde vetten in dat vlees, zoals omega-3-vetten. Het gaat hier echter om minder en andere omega-3-vetten dan in vis.

  • In de winkel is dit vlees onder andere herkenbaar onder aanduiding ‘natuurvlees’;
  • De voedingswaarde van vleesproducten, zoals gehaktbal, vinken, burgers en worsten, hangt af van hoe en met welk vlees het gemaakt is;
See also:  Welk Fruit Is Goed Voor Je Tanden?

Vaak zit er veel zout in. Dat geldt ook voor vleeswaren als runderrollade en rookvlees.